26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Who’s

Onze schreeuwlelijkerd, Bijenkorf fanaat, Wiels heeft onlangs op een persconferentie laten weten dat hij de identiteitskaart gaat veranderen want hij vindt dat er veel meer gegevens op moeten komen, zoals de namen van de vaders en de moeders zodat we weten wie we verantwoordelijk moeten stellen voor het gedrag van de minderjarigen, en wel voor het leven zoals hij dat zegt.

Nou weet ik niet hoe lang je minderjarig blijft maar het lijkt mij sterk dat, als je 80 bent jouw ouders nog steeds verantwoordelijk zijn voor jouw gedrag in Habaai omdat je op daar de dames in hun billen knijpt als ze langslopen.

Maar ja de man zegt wel eens meer dingen die kant noch wal raken, zoals zijn laatste trip naar Nederland om ernstige bewijzen te gaan zoeken, we zitten nog te wachten en ik denk dat we eerder de Helige Geest zullen ontmoeten dan die zogenaamde bewijzen te zien zullen krijgen.

Maar deze man vergeet een ding, dit is Curaçao en we zijn uniek, dit is een eiland waar de meest verwarrende dag Vaderdag is, want er zitten honderden kinderen allerlei vaderdagkadootjes te maken zonder te weten aan wie ze die moeten geven en nou wil hij de naam van de vader van het kind op diens identiteitskaart zien.

Er zijn tig vrouwen die niet eens weten wie de vader van het kind is omdat er steeds andere Tio’s  thuis blijven kamperen afhankelijk van welke rekening er betaald moet worden op dat moment.

Buiten dat brengt het natuurlijk ook egale consequenties met zich mee want, als er eenmaal de naam van de vader “voor het leven” op die kaart komt te staan, houdt dat natuurlijk in dat de man ook zijn vaderlijke verplichtingen moet nakomen zoals alimentatie, opvoeding, kaartjes voor het Jazz festival, Playstation met kerstmis, noem maar op.

En dat willen zelfs de ministers niet, want ik weet me nog goed te herinneren dat er een raizia in de stad werd gehouden en de groep illegalen op het vliegveld stonden om gedeporteerd te worden en dat er een zei “pero e muchacho es hijo de un ministro” (die kleine is een kind van een mimister) en nadat er midden in de nacht heen en weer was gebeld er een minister naar het vliegved kwam en mocht de senorita met aanhang opeens blijven.

Stel je voor dat de naam van de minister op de identiteitskaart zou staan en niet op de lijst met namen van nabestaande als hij komt te overlijden, dan heb je alle poppetjes “Ai Se Eu Te Pego” aan het dansen.

Schande voor de hele familie zeg, want het is een hobby hier als iemand komt te overlijden, dan kijken mensen naar de lijst met namen op het overlijdensbericht om na te gaan wie er wel of niet bij de familie hoort hoort en of er buitenkinderen zijn of niet.

Deze hele club amateurs nemen ondoordachte beslissingen die ze dan later weer terug moeten draaien meestal ten koste van een hoop geld, omdat ze te dom zijn om vooruit te denken en de consequenties van hun akties te overzien.

Vindt je het raar dat ik blijf lachen op deze klip?

Arthur Donker

Dit artikel is geplaatst in
  1. Whahaha, deze is wel heel leuk. Goed doordacht weer van dhr. Wiels. Waarom zijn er nog steeds mensen die betalen voor zijn zendtijd? Los
    dan van een Comedy Train ofzo.
    En Wiels in Nl voor bewijzen? Voor zijn makamba vrouwen zal je bedoelen die hij daar heeft om in elkaar te slaan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties