26 C
Willemstad
• zondag 18 april 2021 01:35

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoSchotte: 270 miljoen dollar BOO verdwenen

Schotte: 270 miljoen dollar BOO verdwenen

 Door:  Leoni Leidel-Schenk

Versgeperst.com Versgeperst RdK PdVSA NIEUWS interim directeur Herbert Mensche geld Curaçao boo  Gerrit Schotte1CURAÇAO – Refineria di Kòrsou (RdK) heeft in 25 jaar 425 miljoen dollar ontvangen van huurder PdVSA. Van dit bedrag is tussen 2003 tot 2010 270 miljoen, bedoeld voor de BOO-centrale, verdwenen. Dat zegt MFK-leider Gerrit Schotte. Volgens Schotte is het geld verdwenen via een bankrekening in New York.

De 270 miljoen dollar was bedoeld om de BOO-centrale te upgraden maar dit geld heeft de BOO, onder aandeelhouders Mitsubishi , Marubeni and Aqualectra, volgens Schotte nooit bereikt.

“Het geld voor de BOO reisde de wereld rond, naar aandeelhouder Marubeni in Japan en Mitsubishi in New York, waardoor veel geld verloren ging. Dit zorgde voor de aftakeling van de BOO”

, zegt de MFK-leider.
In december 2011 kondigde Schotte, toen minister-president, tijdens een persconferentie bij Fort Nassau aan dat de BOO volledig in handen was van RdK.

Overname
De oud-minister-president meent dat door deze overname er eindelijk geïnvesteerd kon worden in de BOO om de raffinaderij beter te laten draaien.

“In 2010 heeft Kabinet Schotte de erbarmelijke situatie rondom de RdK en BOO geërfd. Door het werk in de eerste twaalf maanden van ons kabinet, heeft de RDK nu 345 miljoen dollar opgeleverd, een bedrag dat rechtstreeks op de bankrekening van RdK gestort wordt.”

Interim-directeur

“De raffinaderij is een belangrijke factor in onze economie, sinds 2000 draagt het 7 tot 8 procent bij aan het Nationaal Product. Nu RdK elke maand veel geld oplevert, is de interim-regering met steun van de elf Statenleden onder leiding van Helmin Wiels, bezig om de RdK stop te zetten.”

Schotte doelt hiermee op het feit dat de interim-regering Herbert Mensche heeft benoemd als interim-directeur van RdK.
Een benoeming waar de Raad van Commisarissen van RdK niet mee eens is.

Situatie

“In de 23 maanden dat Kabinet Schotte aan de macht was, hebben wij de situatie bij RdK rechtgezet. We hebben gezorgd voor meer inkomen, meer verantwoordelijkheid voor het milieu en een verbetering van de dialoog tussen RdK en huurder PdVSA. Dit allemaal ter verbetering van de economie. Iedereen die meent dat de BOO in handen van RdK geen goed idee is, houdt niet van zijn land”

, besluit Schotte.

Lease-overeenkomst tussen RdK en Pdvsa van de afgelopen jaren:

Lease Agreement

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties