27.2 C
Willemstad
• donderdag 7 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

Schotte: 270 miljoen dollar BOO verdwenen

HomeNieuwsSchotte: 270 miljoen dollar BOO verdwenen
 Door:  Leoni Leidel-Schenk

Versgeperst.com Versgeperst RdK PdVSA NIEUWS interim directeur Herbert Mensche geld Curaçao boo  Gerrit Schotte1CURAÇAO – Refineria di Kòrsou (RdK) heeft in 25 jaar 425 miljoen dollar ontvangen van huurder PdVSA. Van dit bedrag is tussen 2003 tot 2010 270 miljoen, bedoeld voor de BOO-centrale, verdwenen. Dat zegt MFK-leider Gerrit Schotte. Volgens Schotte is het geld verdwenen via een bankrekening in New York.

De 270 miljoen dollar was bedoeld om de BOO-centrale te upgraden maar dit geld heeft de BOO, onder aandeelhouders Mitsubishi , Marubeni and Aqualectra, volgens Schotte nooit bereikt.

“Het geld voor de BOO reisde de wereld rond, naar aandeelhouder Marubeni in Japan en Mitsubishi in New York, waardoor veel geld verloren ging. Dit zorgde voor de aftakeling van de BOO”

, zegt de MFK-leider.
In december 2011 kondigde Schotte, toen minister-president, tijdens een persconferentie bij Fort Nassau aan dat de BOO volledig in handen was van RdK.

Overname
De oud-minister-president meent dat door deze overname er eindelijk geïnvesteerd kon worden in de BOO om de raffinaderij beter te laten draaien.

“In 2010 heeft Kabinet Schotte de erbarmelijke situatie rondom de RdK en BOO geërfd. Door het werk in de eerste twaalf maanden van ons kabinet, heeft de RDK nu 345 miljoen dollar opgeleverd, een bedrag dat rechtstreeks op de bankrekening van RdK gestort wordt.”

Interim-directeur

“De raffinaderij is een belangrijke factor in onze economie, sinds 2000 draagt het 7 tot 8 procent bij aan het Nationaal Product. Nu RdK elke maand veel geld oplevert, is de interim-regering met steun van de elf Statenleden onder leiding van Helmin Wiels, bezig om de RdK stop te zetten.”

Schotte doelt hiermee op het feit dat de interim-regering Herbert Mensche heeft benoemd als interim-directeur van RdK.
Een benoeming waar de Raad van Commisarissen van RdK niet mee eens is.

Situatie

“In de 23 maanden dat Kabinet Schotte aan de macht was, hebben wij de situatie bij RdK rechtgezet. We hebben gezorgd voor meer inkomen, meer verantwoordelijkheid voor het milieu en een verbetering van de dialoog tussen RdK en huurder PdVSA. Dit allemaal ter verbetering van de economie. Iedereen die meent dat de BOO in handen van RdK geen goed idee is, houdt niet van zijn land”

, besluit Schotte.

Lease-overeenkomst tussen RdK en Pdvsa van de afgelopen jaren:

Lease Agreement

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties