30 C
Willemstad
• vrijdag 1 december 2023

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Geitenhouders Bonaire vrezen voor ‘afslachting’ door honden

Nathaly Evertsz Op Bonaire zien verschillende geitenhouders (kunukero) dat hun dieren worden doodgebeten door loslopende honden.   Niet alleen de financiële schade is groot, ook emotioneel komt de klap...

CC | New auction scheduled for Bullenbaai tank amid payment delays

WILLEMSTAD - The oil stored in the tank at Bullenbaai is poised for another round of auctioning as the initial buyers failed to meet their payment obligations. ...

DH | Marvio Cooks calls out shameless campaigning

PHILIPSBURG--Party for Progress (PFP) candidate and deputy leader Marvio Cooks brings attention to the shameless campaigning being done using student athletes. Cooks, president of Soualiga Youth Basketball Association...

Telegraaf | Staatssecretaris Gunay Uslu vertrekt en gaat naar Corendon

Koen Nederhof en Pepijn van den Brink BADHOEVEDORP - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt vroegtijdig uit het kabinet. Ze gaat in december aan de slag...
- Advertisement -spot_img

Wescot wil Transparency inschakelen

HomeNieuwsWescot wil Transparency inschakelen

Wescot-WilliamsPhilipsburg – Premier van Sint Maarten Sarah Wescot- Williams heeft contact gehad met de internationale anti-corruptiebeweging Transparency International (TI) over een integriteitsonderzoek. Net als toenmalig premier van Curaçao Gerrit Schotte eind 2011 overweegt Wescot-Williams nu een National Integrity System Assessment te laten uitvoeren dat onderzoek doet naar ‘de mogelijkheden tot bevordering van de deugdelijkheid van bestuur en de waarborging van fundamentele rechten en vrijheden’.
Aanleiding hiervoor is de druk van de Rijksministerraad (RMR) om actie te ondernemen nu de geruchten van corruptiepraktijken onder politici op Sint Maarten steeds hardnekkiger worden.

,,Twee weken geleden is het eerste contact gelegd, een follow-up wordt deze week verwacht.

Premier Wescot-Williams is verantwoordelijk voor het functioneren van de overheid, de zogenoemde interne zaken, waaronder het integriteitsprogramma valt. Tijdens de behandeling van de begroting in het parlement afgelopen jaar kondigde de premier al aan dat een National Integrity System Assessment zal worden uitgevoerd als onderdeel van dit integriteitsprogramma”

, zo laat de woordvoerder van Wescot-Williams weten.
Over de aanleiding voor alle ophef – de video waarop te zien is dat Statenlid Patrick Illidge in opdracht van minister van Justitie Roland Duncan 15.000 dollar aanneemt van bordeelhouder Jaap van den Heuvel van Bada Bing – rept de premier nog altijd met geen woord.
Tijdens de laatste Rijksministerraad (RMR), afgelopen donderdag, liet Nederland weten een ‘gebaar’ van de Sint Maartense regering te verwachten.
Het feit dat de premier zich nog niet heeft gedistantieerd van de vermeende corruptiepraktijken is slecht gevallen bij de RMR.
Het Openbaar Ministerie op Sint Maarten heeft inmiddels onderzoek ingesteld naar de video, waarover de Sint Maartense krant The Daily Herald als eerste berichtte.
De krant ontving de video in de brievenbus, maar het vermoeden heerst dat de inhoud van de video al geruime tijd in brede kringen bekend was.

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties