25 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 06:30

Laatste reacties

- Advertentie -

Wescot wil Transparency inschakelen

Wescot-WilliamsPhilipsburg – Premier van Sint Maarten Sarah Wescot- Williams heeft contact gehad met de internationale anti-corruptiebeweging Transparency International (TI) over een integriteitsonderzoek. Net als toenmalig premier van Curaçao Gerrit Schotte eind 2011 overweegt Wescot-Williams nu een National Integrity System Assessment te laten uitvoeren dat onderzoek doet naar ‘de mogelijkheden tot bevordering van de deugdelijkheid van bestuur en de waarborging van fundamentele rechten en vrijheden’.
Aanleiding hiervoor is de druk van de Rijksministerraad (RMR) om actie te ondernemen nu de geruchten van corruptiepraktijken onder politici op Sint Maarten steeds hardnekkiger worden.

,,Twee weken geleden is het eerste contact gelegd, een follow-up wordt deze week verwacht.

Premier Wescot-Williams is verantwoordelijk voor het functioneren van de overheid, de zogenoemde interne zaken, waaronder het integriteitsprogramma valt. Tijdens de behandeling van de begroting in het parlement afgelopen jaar kondigde de premier al aan dat een National Integrity System Assessment zal worden uitgevoerd als onderdeel van dit integriteitsprogramma”

, zo laat de woordvoerder van Wescot-Williams weten.
Over de aanleiding voor alle ophef – de video waarop te zien is dat Statenlid Patrick Illidge in opdracht van minister van Justitie Roland Duncan 15.000 dollar aanneemt van bordeelhouder Jaap van den Heuvel van Bada Bing – rept de premier nog altijd met geen woord.
Tijdens de laatste Rijksministerraad (RMR), afgelopen donderdag, liet Nederland weten een ‘gebaar’ van de Sint Maartense regering te verwachten.
Het feit dat de premier zich nog niet heeft gedistantieerd van de vermeende corruptiepraktijken is slecht gevallen bij de RMR.
Het Openbaar Ministerie op Sint Maarten heeft inmiddels onderzoek ingesteld naar de video, waarover de Sint Maartense krant The Daily Herald als eerste berichtte.
De krant ontving de video in de brievenbus, maar het vermoeden heerst dat de inhoud van de video al geruime tijd in brede kringen bekend was.

 

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -