28.2 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 22:13

Laatste reacties

- Advertentie -

Werkzaamheden St. Martinus College stopgezet

WILLEMSTAD — De bouwwerkzaamheden bij het voormalige St. Martinus College in Otrobanda zijn vanochtend stopgezet. Dat bevestigt Sixto Wallé, voorzitter van het bestuur van Stichting St. Thomas van wie het pand eigendom is. Volgens hem is er sprake van een groot misverstand tussen de overheid en de stichting.

Gistermiddag heeft het bestuur tevergeefs geprobeerd het gebouw van het voormalige St. Martinus College te inspecteren, nadat een aannemer daar sinds vorige week zonder toestemming actief is.

De drie vertegenwoordigers van de stichting konden echter geen toegang tot het eigen gebouw krijgen. De hoofdingang was afgesloten, en ook via een tweede ingang konden zij niet naar binnen. Het drietal wilde poolshoogte en met eigen ogen zien wat er met het gebouw is gebeurd. Zo is er onder meer opgeruimd en is er geboord.

De stichting St.Thomas en de overheid hebben echter geen overeenstemming bereikt over de huur of koop van het gebouw als de toekomstige locatie voor overheidsdienst Publieke Werken (Kranshi) en Bureau Rijbewijzen.

- Advertentie -

De Stichting St. Thomas wil het gebouw verkopen, maar de regering gaat uit van een huurkoop-optie. Volgens Wallé zijn de besprekingen met de overheid twee maanden geleden stopgezet.

Toch verklaarde minister Carlos Monk (Bestuur, Planning en Dienstverlening, PS) tegenover deze krant dat de Raad van Ministers een besluit had genomen over de verhuizing van Kranshi.

 Verbaasd

In een toelichting stelde Monk vanochtend dat de overheid met advocaat Marius Römer heeft onderhandeld. Hij vertegenwoordigt de Stichting St. Thomas. “Het hele traject dat wij nu bewandelen is ook in overeenstemming met wat wij met hem zijn overeengekomen”, zegt Monk.

- Advertisement -

“Dat staat ook in het raadsbesluit dat we twee weken geleden hebben geaccordeerd.”

Wallé: “Advocaat Römer liet echter weten verbaasd te zijn. Ook de hoofdaannemer, een zekere meneer Alladin, was er niet van op de hoogte dat de overdracht nog niet afgerond was. Hij handelde te goeder trouw en zou van hogerhand opdracht hebben gekregen. Römer adviseerde ons ook om de bouwwerkzaamheden een halt toe te roepen.”

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -