33 C
Willemstad
• vrijdag 12 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Werkzaamheden St. Martinus College stopgezet

HomeNieuwsWerkzaamheden St. Martinus College stopgezet

WILLEMSTAD — De bouwwerkzaamheden bij het voormalige St. Martinus College in Otrobanda zijn vanochtend stopgezet. Dat bevestigt Sixto Wallé, voorzitter van het bestuur van Stichting St. Thomas van wie het pand eigendom is. Volgens hem is er sprake van een groot misverstand tussen de overheid en de stichting.

Gistermiddag heeft het bestuur tevergeefs geprobeerd het gebouw van het voormalige St. Martinus College te inspecteren, nadat een aannemer daar sinds vorige week zonder toestemming actief is.

De drie vertegenwoordigers van de stichting konden echter geen toegang tot het eigen gebouw krijgen. De hoofdingang was afgesloten, en ook via een tweede ingang konden zij niet naar binnen. Het drietal wilde poolshoogte en met eigen ogen zien wat er met het gebouw is gebeurd. Zo is er onder meer opgeruimd en is er geboord.

De stichting St.Thomas en de overheid hebben echter geen overeenstemming bereikt over de huur of koop van het gebouw als de toekomstige locatie voor overheidsdienst Publieke Werken (Kranshi) en Bureau Rijbewijzen.

De Stichting St. Thomas wil het gebouw verkopen, maar de regering gaat uit van een huurkoop-optie. Volgens Wallé zijn de besprekingen met de overheid twee maanden geleden stopgezet.

Toch verklaarde minister Carlos Monk (Bestuur, Planning en Dienstverlening, PS) tegenover deze krant dat de Raad van Ministers een besluit had genomen over de verhuizing van Kranshi.

 Verbaasd

In een toelichting stelde Monk vanochtend dat de overheid met advocaat Marius Römer heeft onderhandeld. Hij vertegenwoordigt de Stichting St. Thomas. “Het hele traject dat wij nu bewandelen is ook in overeenstemming met wat wij met hem zijn overeengekomen”, zegt Monk.

“Dat staat ook in het raadsbesluit dat we twee weken geleden hebben geaccordeerd.”

Wallé: “Advocaat Römer liet echter weten verbaasd te zijn. Ook de hoofdaannemer, een zekere meneer Alladin, was er niet van op de hoogte dat de overdracht nog niet afgerond was. Hij handelde te goeder trouw en zou van hogerhand opdracht hebben gekregen. Römer adviseerde ons ook om de bouwwerkzaamheden een halt toe te roepen.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties