27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Werknemers Kurá Hulanda radeloos

Horecaf en SVB slaan handen ineen

Lodge Kurá HulandaWILLEMSTAD — Meer dan tachtig oud-werknemers van zowel het Hotel Kurá Hulanda als de Lodge Kurá Hulanda zijn vandaag in het SSK-gebouw bijeengekomen voor een ontmoeting met de horecavakbond Horecaf. De vakbondsvoorzitter, Kenneth Valpoort, liet voor het middaguur nog weten dat er zich meer dan vijftig personen als lid bij de vakbond hadden ingeschreven.

- Advertentie -

Advertentie

“Het juiste aantal aanmeldingen zal pas na afloop van de bijeenkomst bekend worden (na het te perse gaan van deze krant, red.) maar de animo was groot. Aangezien deze groep werknemers niet bij Horecaf was aangesloten konden wij voor hen niet officieel de woordvoering doen. Wij zullen nu de vertegenwoordiging op ons nemen en aangezien de mensen geen loon voor deze maand hebben ontvangen, zullen wij toch een beroep doen op de overheid, de minister van Economische Ontwikkeling en premier Ivar Asjes voor hulp”

, aldus Valpoort die toelicht dat de overheid ‘in principe in dit soort kwesties geen financiële hulp biedt’.
Volgens de vakbondsleider waren de mensen radeloos:

“Men heeft geen loon ontvangen en de verplichtingen gaan gewoon door, de werknemers weten zich eigenlijk geen raad en dit alles vlak voor de feestdagen. Aangezien we toch in de wandelgangen opvangen dat zowat alle hotels met moeilijkheden kampen, is de vraag wat de vooruitzichten zijn op een nieuwe baan. Ze hebben me vandaag zelfs gevraagd of er niet een mogelijkheid bestaat voor een inzamelingsactie voor de gedupeerde werknemers, zoals een teleton”, aldus Valpoort.

Bij de bijeenkomst waren ook vertegenwoordigers van de SVB, Wimbert Hato en Luis Coffi, aanwezig die uitleg gaven over cessantia, waar de werknemers aanspraak op kunnen doen.

“De formulieren voor de aanvraag zijn hierbij beschikbaar gesteld.
Verder is de werknemers ook geadviseerd om zich bij Arbeidszaken voor de vacaturebank in te schrijven.
Wij als vakbond zullen ook contact met Chata zoeken om te kijken waar er vacatures zijn”, aldus Valpoort.

Over de mislukking van de doorstart van de Lodge Kurá Hulanda gisteren, stelt Valpoort het volgende:

“De mensen waren zo wanhopig dat een groot aantal van deze werknemers zelfs bereid was om akkoord te gaan, te tekenen voor de overgang naar een nieuw management”

, aldus Valpoort, die gisteren nog een oproep deed ‘om niets te tekenen’.

“Een hoop mensen heeft vandaag aangegeven dat ze voor een eventuele doorstart wilden tekenen, ondanks het feit dat het salaris van deze maand niet uitbetaald zou worden en er slechts sprake zou zijn van zes maandencontracten met een te lange proefperiode, namelijk twee maanden.
Er was de medewerkers namelijk toegezegd, dat ze als compensatie 500 gulden per persoon zouden ontvangen, een bedrag waarvoor ze zelfs bereid waren om met bovengenoemde omstandigheden akkoord te gaan”

, aldus Valpoort, die tot slot stelt dat de medewerkers van de Lodge nu ‘helaas in dezelfde situatie zijn beland als de werknemers van het hotel in Otrobanda eerder’.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Doodgeschoten in zwembad: wéér Russische miljonair gevonden onder mysterieuze omstandigheden

Door Thierry Goeman In een gigantisch herenhuis, gelegen in een exclusieve buitenwijk van Sint-Petersburg, is het lichaam gevonden van de 61-jarige Yuri Voronov. De Russische zakenman en miljonair...

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Democracy now! | Tuesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -
- Advertentie -