Wegwerker wint megaloterij

De man in het geel beseft dat hij één van de winnaars isDe man in het geel beseft dat hij één van de winnaars is Een van de winnaars van de Amerikaanse jackpot van ruim een half miljard dollar is waarschijnlijk een wegwerker of bouwvakker.

Op beelden van een bewakingscamera van een tankstation in de Amerikaanse staat Maryland is te zien hoe een lange, kalende man in gele kleding op z’n gemak de winkel binnenloopt. Hij haalt een paar loten uit zijn zakken en begint de nummers te controleren. Een paar seconden later begint hij druk te gebaren.

Video:

Wild gebarend
Voor de zekerheid laat hij zijn lot nog zien aan een kassamedewerker die later bevestigt dat de winnende nummers erop staan. Daarna laat hij het papiertje ook aan andere mannen in de winkel zien. Uiteindelijk rent hij wild gebarend de winkel uit.De man zou zijn lot in Arizona hebben gekocht. Daar moet hij ook binnen 180 dagen zijn winnende lot inleveren om bijna 300 miljoen dollar te kunnen innen.

Leesbril
Ook de andere winnaar is inmiddels bekend. Het is een vrouw uit Missouri. Ze vertelde op een persconferentie dat ze haar bril niet op had toen ze de nummers controleerde en daardoor niet zeker wist of ze het wel goed zag. Daarna reed ze naar haar schoonmoeder om de nummers nog eens te laten checken.

De jackpot van de loterij was zo groot doordat er al zestien trekkingen lang geen winnaar was. De prijs leidde tot een ware loterijkoorts in de VS: per minuut werden er 130.000 loten verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *