26 C
Willemstad
• zondag 5 februari 2023

Telefraaf | Oranjes beschilderen geen Chichi op Curaçao: ’Karikatuur van zwarte vrouw’

Controversieel moment uit kennismaking Amalia geschrapt | Wouter de Winther Volgens de kunstenares verbeeldt het beeld de oudste zuster uit een gezin in de traditionele familiestructuur op Curaçao....

Democracy now! | Friday, February 3, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Pietermaai krijgt LED-verlichting

De straten van Pietermaai worden aanstaande zondag voorzien van LED-verlichting. Aqualectra zal de nieuwe lantaarns installeren tussen 8.00 uur ‘s ochtends en 16.00 uur ‘s middags. Onder andere...
- Advertentie -

Nu.cw | Kaasdieven opgepakt in Sambil

De politie heeft donderdag twee kaasdieven aangehouden in Sambil. De Extra meldt dat het tweetal opviel nadat ze supermarkt Carrefour verlieten. De beveiliging gaf aan dat de personen...

Nu.cw | Bonaire in Ik Vertrek-uitzending

Het stel Nicole en Manuel wordt in het Nederlandse televisieprogramma Ik Vertrek gevolgd in hun emigratie naar Bonaire. Donderdag werd de eerste van de twee afleveringen uitgezonden...

PBC | Chris Richards in Swim for the Roses

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Komende zondag doet Chris Richards mee aan de Swim for the Roses van Zanzibar Jan Thiel naar Mambo Beach BLVD. De welbekende duiker mist...

PBC | Fundashon Museo Tula-voorzitter Jeanne Henriquez vraagt koning de stilte te verbreken

Persbureau Curacao Willemstad – Jeanne Henriquez, voorzitter van Fundashon Museo Tula, heeft na haar toespraak vanmorgen, een persoonlijke vraag gesteld aan koning Willem-Alexander om op 1 juli 2023...
- Advertentie -

Weer impasse in cao-besprekingen aannemers Isla

WILLEMSTAD — Een voorstel van aannemersvereniging AAV om de impasse in de cao-besprekingen met de vakbond SGTK te doorbreken is mislukt. AAV stelde voor om de betaling van een lumpsumbedrag van 1600 gulden, dat Isla in eerste instantie heeft toegezegd te zullen financieren, zelf in twee termijnen uit te betalen. Maar dit voorstel werd door de vakbond afgewezen.
AAV beraadt zich nu over gerechtelijke stappen tegen de Isla.

De gesprekken over de uitvoering van de cao voor het personeel in dienst van de aannemersbedrijven op het Isla-terrein zitten al enige tijd vast.
In de cao waren een aantal betalingen overeengekomen, zoals een verhoging loonsverhoging van 5 procent en een lumpsumuitbetaling van 1600 gulden dat uiterlijk 15 juni uitbetaald moest worden.
De Isla-raffinaderij heeft in eerste instantie aangegeven zorg te zullen dragen voor uitbetaling van deze bedragen.
Maar het geld van de Isla is tot op de dag van vandaag nog niet uitbetaald.
De lokale raffinaderij gaf eerst aan dat zij op groen licht van moederbedrijf PdVSA in Venezuela moest wachten.
Maar toen de AAV na lang wachten de raffinaderij een ultimatum stelde en met een rechtszaak dreigde, gaf de Isla aan dat zij het op dit moment financieel zeer moeilijk heeft.

Na een onderhoud met de Isla belegde de AAV een ledenvergadering waarin de aannemersvereniging besloot om een voorstel te doen om uit de huidige impasse te geraken.

“Onze leden hebben toen besloten dat wij met ons eigen voorstel zouden komen.
Je moet niet vergeten dat onze leden al de 5 procent van vorig jaar uit eigen zak hebben voorgeschoten.
Maar gezien de ontstane situatie hebben wij besloten om de vakbond voor te stellen dat wij zelf de 1600 gulden voor onze rekening zouden nemen, maar dan in twee termijnen.
Eerst zouden wij 800 gulden voor het eind van de maand uitbetalen, waarna de rest van het bedrag in augustus zou volgen”

, aldus AAV-directeur Mike Willem.
Hij benadrukt echter dat dit voorstel werd gedaan op de uitdrukkelijke voorwaarde dat de Isla al haar uitstaande betalingen aan de AAV-leden zou nakomen.

Het voorstel van de AAV werd aan SGTK, de vakbond die opkomt voor de rechten van het personeel van aannemersbedrijven op het Isla-terrein, gepresenteerd.
Maar volgens Willem werd het voorstel afgewezen, omdat de SGTK-leden in april en mei de twee termijnen uitbetaald krijgen.
Volgens SGTK-voorzitter Alcides Cova gingen de vakbondsleden hiermee niet akkoord.

“Wij wachten al sinds vorig jaar op de uitbetaling.
Daar is nog niets van terechtgekomen.
Het is een conflict tussen de Isla en de AAV.
Wij hebben ervoor gekozen om deze zaak buiten de publiciteit te houden en de zaak van de AAV tegen de Isla af te wachten.
Wij eisen nu dat de kosten voor de grote revisiewerkzaamheden bij Isla uitbetaald worden, anders zullen onze leden hier niet aan deelnemen.”

Volgens Willem heeft de AAV contact opgenomen met haar juridische adviseurs en beraadt zij zich nu op een rechtszaak tegen de Isla

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -