27.4 C
Willemstad
• vrijdag 18 juni 2021 13:12

Laatste reacties

- Advertentie -

Weer impasse in cao-besprekingen aannemers Isla

WILLEMSTAD — Een voorstel van aannemersvereniging AAV om de impasse in de cao-besprekingen met de vakbond SGTK te doorbreken is mislukt. AAV stelde voor om de betaling van een lumpsumbedrag van 1600 gulden, dat Isla in eerste instantie heeft toegezegd te zullen financieren, zelf in twee termijnen uit te betalen. Maar dit voorstel werd door de vakbond afgewezen.
AAV beraadt zich nu over gerechtelijke stappen tegen de Isla.

De gesprekken over de uitvoering van de cao voor het personeel in dienst van de aannemersbedrijven op het Isla-terrein zitten al enige tijd vast.
In de cao waren een aantal betalingen overeengekomen, zoals een verhoging loonsverhoging van 5 procent en een lumpsumuitbetaling van 1600 gulden dat uiterlijk 15 juni uitbetaald moest worden.
De Isla-raffinaderij heeft in eerste instantie aangegeven zorg te zullen dragen voor uitbetaling van deze bedragen.
Maar het geld van de Isla is tot op de dag van vandaag nog niet uitbetaald.
De lokale raffinaderij gaf eerst aan dat zij op groen licht van moederbedrijf PdVSA in Venezuela moest wachten.
Maar toen de AAV na lang wachten de raffinaderij een ultimatum stelde en met een rechtszaak dreigde, gaf de Isla aan dat zij het op dit moment financieel zeer moeilijk heeft.

Na een onderhoud met de Isla belegde de AAV een ledenvergadering waarin de aannemersvereniging besloot om een voorstel te doen om uit de huidige impasse te geraken.

“Onze leden hebben toen besloten dat wij met ons eigen voorstel zouden komen.
Je moet niet vergeten dat onze leden al de 5 procent van vorig jaar uit eigen zak hebben voorgeschoten.
Maar gezien de ontstane situatie hebben wij besloten om de vakbond voor te stellen dat wij zelf de 1600 gulden voor onze rekening zouden nemen, maar dan in twee termijnen.
Eerst zouden wij 800 gulden voor het eind van de maand uitbetalen, waarna de rest van het bedrag in augustus zou volgen”

, aldus AAV-directeur Mike Willem.
Hij benadrukt echter dat dit voorstel werd gedaan op de uitdrukkelijke voorwaarde dat de Isla al haar uitstaande betalingen aan de AAV-leden zou nakomen.

- Advertentie -

Het voorstel van de AAV werd aan SGTK, de vakbond die opkomt voor de rechten van het personeel van aannemersbedrijven op het Isla-terrein, gepresenteerd.
Maar volgens Willem werd het voorstel afgewezen, omdat de SGTK-leden in april en mei de twee termijnen uitbetaald krijgen.
Volgens SGTK-voorzitter Alcides Cova gingen de vakbondsleden hiermee niet akkoord.

“Wij wachten al sinds vorig jaar op de uitbetaling.
Daar is nog niets van terechtgekomen.
Het is een conflict tussen de Isla en de AAV.
Wij hebben ervoor gekozen om deze zaak buiten de publiciteit te houden en de zaak van de AAV tegen de Isla af te wachten.
Wij eisen nu dat de kosten voor de grote revisiewerkzaamheden bij Isla uitbetaald worden, anders zullen onze leden hier niet aan deelnemen.”

Volgens Willem heeft de AAV contact opgenomen met haar juridische adviseurs en beraadt zij zich nu op een rechtszaak tegen de Isla

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Politie waarschuwt botenbezitters bij Caracasbaai

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bezitters van Boten en Sea Doo’s veroorzaken volgens de politie regelmatig problemen bij Caracasbaai. Daar parkeren zij hun auto’s en trailers overal waar het...

PBC | Vier mensen positief

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vier mensen zijn gisteren positief getest. Twee besmettingen kwamen van buiten, twee waren lokaal. In totaal werden er 1021 testen afgenomen. Een testratio derhalve...

PBC | ‘Politie heeft niets verkeerd gedaan bij Hato-incident rapper’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie vindt dat ze niks verkeerd heeft gedaan bij het incident op Hato Airport, vlak voor de arrestatie van de Nederlandse rapper. Die wilde...

NOS | Josylvio weer vrij na nacht in de cel

Rapper Josylvio is na een nacht op het politiebureau weer vrijgelaten. Hij werd donderdag gearresteerd toen hij aankwam op het vliegveld van Curaçao. Volgens zijn manager had...

ParadiseFM | Toch coronasteun voor Sint Maarten

Sint-Maarten krijgt alsnog bijna 20 miljoen euro aan coronasteun van Nederland. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties in een brief aan de Tweede Kamer. Het...

ParadiseFM | “Onderzoek tegenvallende EFO-resultaten”

Er moet goed onderzocht worden waarom de EFO-toetsresultaten zo tegenvallen. Dat stelt het Expertisecentrum voor Toetsen en Examens (ETE). Het gemiddelde voor Nederlands, Papiamentu en Rekenen is dit...
- Advertentie -