27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Wat wil Wiels nou?

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder in te korten.
Vandaag laten we “Bezorgde Burger ” aan het woord…………..

In het commentaar van de Papiamentstalige ochtendkrant Ultimo Noticia van gisteren, is de vraag opgeworpen wat Wiels nu eigenlijk wil.
De schrijver vraagt zich af waarom Wiels gedurende de regeerperiode van Schotte de regering niet ten val bracht terwijl hij Schotte en Cooper voor dieven had uitgemaakt.

- Advertentie -

 

,,Als Wiels zo integer is om een regering te eisen die anti corruptie is, waarom heeft hij dan gewacht totdat Cleopa en Rozier de regering omver wierpen?”

Nadat parlementariërs Rozier en Cleopa hun steun aan de regering Schotte introkken, werden er nieuwe verkiezingen uitgeschreven.

,,De leider van Pueblo Soberano heeft pas na de verkiezingen gezegd dat hij geen regering met boeven kan vormen. Waarom heb je (Wiels, red.) pas na de verkiezingen ontdekt dat ze corrupt zijn?”

Het gedrag van de Soberanoleider is voor de schrijver van het commentaar onbegrijpelijk.

,,Eerst hebben de MFK, MAN en de PS een bereidwilligheidsverklaring ondertekend. Hierna heeft Wiels de basis van respect vernietigd en beschuldigingen en laag-bij-de-grondse insinuaties richting Schotte geuit op de radio. De zondag daarop heeft Schotte de bereidwilligheidsverklaring ingetrokken.”

,,Hierna sloot de politiek leider van de PS een ‘inspanningsakkoord’ met PAIS en PNP.”

Dit woord komt overigens in geen enkel woordenboek voor, zo stelt het commentaar.

,,De leider propageerde toen een kabinet met een meerderheid van 17 zetels in het parlement en liet de informateur besprekingen voeren met MFK, MAN en de PAR, aldus het commentaar.
Nu dit ook mislukte, heeft de heer Wiels een takenkabinet bedacht, dit kabinet komt ook in geen van de woordenboeken die we raadpleegden voor.”

,,Wat wil de heer Wiels eigenlijk? Moeten alle partijen die meededen aan de democratische verkiezingen, nu ineens akkoord gaan met zijn ‘takenkabinet’, omdat hij geen regering kan vormen en het volk anders met hen afrekent? Als het takenkabinet geen succes blijkt, wat zal de heer Wiels dan voorstellen? Zal hij weer in zijn grabbelton gevuld met woorden graaien om een ander niet bestaand Nederlands woord te verzinnen?

Ultimo Noticia is eerlijk gezegd van mening dat Wiels zelf niet weet wat hij wil.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -