28 C
Willemstad
• woensdag 17 augustus 2022

Laatste reacties

Wat was rol Malvina Cecilia?

FDRS nog steeds ter discussie

Malvina Cecilia FOTO ARCHIEF
Malvina Cecilia FOTO ARCHIEF

Willemstad – De minister van Financiën, José Jardim, moet verantwoordelijk gesteld worden voor de wetsovertreding die heeft plaatsgevonden door Malvina Cecilia en de Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid).

Advertentie

Dat stelt onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang, in reactie op het onlangs gepubliceerde rapport van de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab).
Ze verwijst in haar schrijven aan de pers dat op verschillende pagina’s in het rapport duidelijk gesteld wordt dat Cecilia persoonlijk geld heeft ontvangen voor de stichting.
Zo werd er een verzoek ingediend door Cecilia een subsidieverzoek ingediend op 13 mei, terwijl niet aan de subsidieverordening voldaan werd.
Op pagina 15 van het rapport staat volgens Leeflang dat 157.000 gulden is uitbetaald aan Cecilia.
Het rapport erop naslaand, wordt dit echter, zo bemerkt de redactie van het Antilliaans Dagblad, niet zo specifiek genoemd.
Wel dat er ten behoeve van FDRS dit bedrag is uitbetaald, met daarbij een tabel van de verschillende kosten die gemaakt zijn tot een totaalbedrag van 157.000 gulden.
Als de betalingen inderdaad persoonlijk aan Cecilia zouden zijn gedaan dan zou dat volgens Leeflang een grove schending van de comptabiliteitswet zijn, waarvoor Jardim verantwoordelijk gesteld moet worden.
Het Statenlid vindt ook dat het geld dat tot nu toe besteed is teruggestort moet worden.

,,Het gaat om publieksgeld”, zo stelt zij vast.

Het Soab-rapport is bij schrijven van 3 februari 2014 door Jardim aan de Staten aangeboden.
Op de Statenstempel staat dat het rapport op 17 februari als ‘ingekomen stuk’ geregistreerd is.
In het begeleidend schrijven stelt Jardim, dat hij het rapport alvast ter beschikking stelt en in een Statenvergadering alsnog een toelichting zal geven en vragen zal beantwoorden. Hij beantwoordde wel vragen die in december 2013 door de MFKfractie gesteld zijn, bij monde van Amerigó Thodé.
De stichting werd officieel op 18 september 2013 opgericht.

,,Per 1 september 2013 is mevrouw Cecilia geen beleidsmedewerker meer bij het ministerie van Financiën”, zo schrijft Jardim in antwoord op een van de gestelde vragen van Thodé.

In het Soab-rapport staat echter: ,,Conform de akte van oprichting de dato 18 september 2013 is de stichting in het leven geroepen door mevrouw Malvina Cecilia, beleidsmedewerker ministerie van Financiën.”

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

back home

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...