26 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Wachttijden Hato aangepakt in rapport

HomeMediaWachttijden Hato aangepakt in rapport

Hato-26012013-1Willemstad – Met kortdurende praktische oplossingen, maar ook veranderingen die een langere tijd in beslag nemen, moet het probleem van de lange wachttijden op luchthaven Hato opgelost worden.

Dit is onlangs in een rapport aan de orde gekomen dat in opdracht van Curaçao Airport Holding (CAH) is opgesteld door consultant KPMG.
De realiteit is dat op piekmomenten op de luchthaven, wanneer verschillende grote vluchten arriveren, de wachttijden te lang zijn voor de toeristen en passagiers.
Dat geeft een verkeerde eerste indruk van het eiland.
Het onderzoeksrapport met daarin ook de voorgestelde oplossingen is onlangs aan de minister van Justitie, Nelson Navarro (PAIS) aangeboden.

,,Verbetering van de dienstverlening houdt niet alleen in een snelle en vriendelijke afhandeling, maar ook veiligheidsaspecten en bescherming zijn essentieel als we het hebben over de aankomst op Hato”, aldus Navarro bij het in ontvangst nemen van het rapport.

CAH, die de problemen graag opgelost ziet, liet KPMG de verschillende stakeholders interviewen zoals de immigratiedienst, de politie, de toelatingsorganisatie en de secretaris- generaal van het ministerie van Justitie.
Alle partijen waren het erover eens dat er snel verandering moet komen voor de toeristen en passagiers die rond piektijden aankomen.
KPMG voerde ook een zogenoemde ‘benchmark’ uit en vergeleek Curaçao met verschillende andere eilanden in het Caribisch gebied en Europa.
Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat passagiers zo warm mogelijk ontvangen moeten worden en dat de beste technologische middelen gebruikt moeten worden die er zijn, zoals elektrische poorten bij de immigratie waardoor de wachttijden verminderen.

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties