31 C
Willemstad
• vrijdag 1 december 2023

Extra | Journaal 30 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Staatssecretaris Gunay Uslu vertrekt en gaat naar Corendon

Koen Nederhof en Pepijn van den Brink BADHOEVEDORP - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt vroegtijdig uit het kabinet. Ze gaat in december aan de slag...

CC | Alarming financial situation at the University of Curaçao: Annual budget shortfall of 7 million guilders

WILLEMSTAD - The University of Curaçao (UoC) grapples with significant financial challenges on an annual basis, as revealed by Rector Magnificus Francis de Lanoy. The budget shortfall...

DH | Witness says Frans got large ‘commission’ for BTP building but also other former politicians

~ Including $200k in political contributions to Ohndhae ~ PHILIPSBURG--Two witnesses testified under oath in open court on Wednesday as part of former Member of Parliament (MP) Frans...

Democracy now! | Wednesday, November 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Waarom kinderleed blijft bestaan.

HomeNieuwsWaarom kinderleed blijft bestaan.
Hiermee wil ik aangeven waarom kinderleed moeilijk zal verdwijnen.
 
Na het boekje “Geboren voor één cent” kwamen we erachter dat de problemen niet alleen gezocht moesten worden bij de lokale instanties. Deze bleken veelal onprofessioneel te werken en sommige zelfs zonder enig kennis van zaken. Je zou kunnen zeggen “waar een wil is, is een weg”. Maar kinderleed blijft maar aanhouden omdat er alsmaar achter de feiten wordt aangehobbeld en dat het dweilen is met de kraan open. Incest, drugs, mishandelingen en ook het verhandelen van kinderen worden door hogerhand niet erkend.
 

Toen we met een compleet verslag kwamen bij de minister van gezondheid, mevr. Constantia, werd het niet gelezen en werden we ook niet voor een gesprek ontvangen. Door de vorige minister, mevrouw Leeflang, werden we zelfs bedreigd! Het was minister president Schotte die als eerste een confrontatie aan ging betreffende dit probleem. Hij was de minister die ook Unicef goedkeuring gaf om een onderzoek te doen naar de stand van zaken over kinderleed op het eiland. Hij kon niet veel anders want we hadden al bij Unicef, VN, Nederlandse politiek en Europees Parlement aangeklopt dat de toestand onhoudbaar was en nog is. VN vroeg Nederland naar opheldering en Nederland moest zwijgen want er waren geen cijfers die ze konden overleggen!

 
We weten vanuit het verleden bij andere zaken dat Unicef alleen datgeen mag onderzoeken wat de regering van het desbetreffende land toestemming voor verleent! Wat inhoudt, het onderzoek mag gehouden worden onder die mensen die dat land toestaat!
 
Kort voordat Unicef met hun onderzoek begon, gebeurde het volgende. Via iemand die zeer dicht bij het lokale onderzoeksteam bevond, hoorden we dat Unicef lokaal maar met een beperkte groep mensen gingen praten! Mensen waarvan we al wisten vanuit het verleden dat zij niet beschikken over de werkelijke cijfers! Dat omdat ze maar in een beperkt gebied in het veld werken. We contacten zowel de internationale als de lokale Unicef organisatie maar er kwam geen response. Via de pers vernamen we kort daarna dat het uitgemaakt was dat er een selectief elite groepje gehoord zou worden. Niet de scholen, hoofden der scholen, schoolgemeenschappen, wijkverpleging en doktoren! Juist die mensen die DAGELIJKS met onrecht onder de kinderen te maken hebben. De lokale Unicef groep zweeg in alle talen en was nergens te vinden. Althans, we hadden via ons contactpersoon en uit de pers begrepen dat ze niet van hun plan af zouden wijken!
Wat gebeurt er dus? Unicef krijgt gemanipuleerde cijfers vanuit ons eiland. Cijfers die door enkele instanties vrijgegeven worden maar vaak zelf de oorzaak zijn van deze kinderellende. Het rapport is nu gebaseerd op een politiek, enkele organisaties die zeker niet naar behoren (kunnen) functioneren. En zo blijven nu de ware cijfers weer achterwege!
 
Waarom? Omdat kinderleed een handel is waar zeer veel geld in omgaat. Via dit leed zijn er vele organisaties die er een boterham aan verdienen en is er een politiek die kinderen ge/misbruiken voor hun doelen en hun handel als drugs bijvoorbeeld. Want hoeveel kinderen op dit eiland worden gedwongen zich in de drugswereld te begeven? Maar buiten dat is kinderhandel en seks met kinderen een welkome inkomen voor velen. Onze freezones blijken naar horen zeggen een waar paradijs te zijn van waar kinderporno de wereld ingestuurd wordt. Maar vergis je ook niet in de katholieke kerk die al vele jaren misbruik maakt van onze kinderen! Met een huidige bisschop die het zelfs ontkent en af doet als verleden terwijl wij vanuit het Vaticaan een schriftelijk excuus kregen wat er in het verleden gebeurd is. Het geloof waar vele clubjes en vele stichtingen zich achterschuilen en in de naam der God de kinderen gebruiken/misbruiken voor hun eigen ego en verdiensten.
 
Het rapport Unicef zal worden aangevochten internationaal. De nodige acties zijn al ondernomen en zowel VN, Nederland, en het Europees Parlement weten dat er “meer” aan de hand is.
Helaas zijn de kinderen wederom de dupe van gemanipuleerde cijfers opgelegd door de lokale politiek.
 
John Baselmans
Dokterstuin 237
Tel 864-3595
Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties