VRT | Venezolaanse president wil macht leger versterken

Christine van Tichel

Onrust in Venezuela

Onrust in Venezuela

Er is nood aan “een steeds groter wordende militaire macht” om een “niet-conventionele oorlog” te voeren in Venezuela, aldus de socialistische president naar aanleiding van de onafhankelijkheidsdag op 5 juli.

De Venezolaanse president Nicolas Maduro, tegen wie de oppositie een referendum rond zijn afzetting wil organiseren, heeft opgeroepen om de macht van het leger in zijn land te versterken. Venezuela is verwikkeld in een diepe politieke en economische crisis.

Deze “niet-conventionele oorlog” zal ook gevoerd worden tegen de “economische oorlog”, die volgens de president georkestreerd werd door de rechtse partijen en de zakenwereld met de steun van de Verenigde Staten, door de situatie erger voor te stellen dan ze is.

Venezuela is in een diepe crisis terechtgekomen sinds de val van de olieprijzen, en heeft niet meer voldoende financiële middelen om de import van levensmiddelen te verzekeren, waardoor er een groot gebrek is aan voeding en geneesmiddelen. Daarnaast heerst er in het land een politieke crisis, sinds de oppositie bij de vorige verkiezingen een meerderheid heeft behaald in het parlement. De oppositie zet momenteel stappen om een referendum te organiseren rond de afzetting van Maduro, wiens mandaat normaal gezien afloopt in 2019.

Parlementsvoorzitter Henry Ramos Allup had eerder deze week nog kritiek geuit over het feit dat het leger en het Hooggerechtshof werken in dienst van de overheid.

Bron: VRTNieuws

3 Reacties op “VRT | Venezolaanse president wil macht leger versterken

  1. Betekent dit dat Maduro het bestaande leger niet langer vertrouwt?
    Geesteszieken krijgen wanen.

  2. Het is al na 12 en de Venezuelaanse bevolking moet eens hard ingrijpen-die hele regering behoord in een boom te worden opgehangen-de schade is niet meer te herstellen.

  3. Abraham Mossel

    Pasts boem bats je kan wachten op de klap, een volk is veel sterker dan een leger. Er is geen dictator die het heeft gered om met een leger de macht te houden ( ja een paar jaren) maar dan gaan zij toch richting het schavot of in de RATTENKOOI. betekenis, is een kooi vol met hongerige ratten en geven ze de veroordeelde een mooi sneetje in de buikwand waarna de RATTEN lekker uit kunnen smullen. Ik vind dat er op curcrim ook maar de wet RATTENkooi moet komen, er zijn genoeg politici die voor deze RATTENKOOI in aanmerking ( thuis horen) komen aangezien ze zelf RATTEN zijn die hun eigen volk leeg vreten en stelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *