29 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 14:24

DKR | Curaçaose goksector incasseert pijnlijke nederlaag

Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – In een poging een criticaster de mond te snoeren, heeft de online gambling-sector op Curaçao, vanwege illegale praktijken vaak aangeduid als ‘gokmaffia’, zichzelf lelijk...

NRC | Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord

Noor Zwolsman | Met vonnis Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord Misdaad George Jamaloodin stond volgens het hof „aan de wieg” van de moordaanslag op...

ParadiseFM | File in aanvragen Statenvergadering

De oppositie heeft zoveel aanvragen ingediend voor openbare vergaderingen dat er een enorme wachtlijst is ontstaan. Volgens Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta is het systeem volledig vastgelopen. Van benadeling...

WNL | Hoekstra wil drugscriminelen harder aanpakken: ‘Stevenen stap voor stap af op halve narcostaat’

Peter Visser Het is hoog tijd dat we de georganiseerde misdaad in Nederland harder gaan aanpakken. Doen we dat niet, dan wordt Nederland “een soort halve narcostaat”. Dat...

NTR | Scholen op eilanden hebben voortaan wat te zeggen over opleiden van nieuwe leraren

Marit Severijnse KRALENDIJK – Scholen op Bonaire, en ook Curaçao en Aruba, hebben nu ook wat te zeggen over het opleiden van nieuwe leerkrachten. Deze samenwerking met lerarenopleidingen...

DH | Netherlands lifts COVID-19 testing requirements for Dutch Caribbean

AMSTERDAM--Royal Dutch Airlines KLM announced on Thursday that the Netherlands has lifted its coronavirus COVID-19 testing requirements for all six islands of the Dutch Caribbean. Travellers checking in...
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Classificatie VRT | Venezolaanse president wil macht leger versterken

VRT | Venezolaanse president wil macht leger versterken

Christine van Tichel

Onrust in Venezuela
Onrust in Venezuela

Er is nood aan “een steeds groter wordende militaire macht” om een “niet-conventionele oorlog” te voeren in Venezuela, aldus de socialistische president naar aanleiding van de onafhankelijkheidsdag op 5 juli.

De Venezolaanse president Nicolas Maduro, tegen wie de oppositie een referendum rond zijn afzetting wil organiseren, heeft opgeroepen om de macht van het leger in zijn land te versterken. Venezuela is verwikkeld in een diepe politieke en economische crisis.

Deze “niet-conventionele oorlog” zal ook gevoerd worden tegen de “economische oorlog”, die volgens de president georkestreerd werd door de rechtse partijen en de zakenwereld met de steun van de Verenigde Staten, door de situatie erger voor te stellen dan ze is.

Venezuela is in een diepe crisis terechtgekomen sinds de val van de olieprijzen, en heeft niet meer voldoende financiële middelen om de import van levensmiddelen te verzekeren, waardoor er een groot gebrek is aan voeding en geneesmiddelen. Daarnaast heerst er in het land een politieke crisis, sinds de oppositie bij de vorige verkiezingen een meerderheid heeft behaald in het parlement. De oppositie zet momenteel stappen om een referendum te organiseren rond de afzetting van Maduro, wiens mandaat normaal gezien afloopt in 2019.

Parlementsvoorzitter Henry Ramos Allup had eerder deze week nog kritiek geuit over het feit dat het leger en het Hooggerechtshof werken in dienst van de overheid.

Bron: VRTNieuws

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Betekent dit dat Maduro het bestaande leger niet langer vertrouwt?
    Geesteszieken krijgen wanen.

  2. Het is al na 12 en de Venezuelaanse bevolking moet eens hard ingrijpen-die hele regering behoord in een boom te worden opgehangen-de schade is niet meer te herstellen.

  3. Pasts boem bats je kan wachten op de klap, een volk is veel sterker dan een leger. Er is geen dictator die het heeft gered om met een leger de macht te houden ( ja een paar jaren) maar dan gaan zij toch richting het schavot of in de RATTENKOOI. betekenis, is een kooi vol met hongerige ratten en geven ze de veroordeelde een mooi sneetje in de buikwand waarna de RATTEN lekker uit kunnen smullen. Ik vind dat er op curcrim ook maar de wet RATTENkooi moet komen, er zijn genoeg politici die voor deze RATTENKOOI in aanmerking ( thuis horen) komen aangezien ze zelf RATTEN zijn die hun eigen volk leeg vreten en stelen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties