27.3 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 04:47

Laatste reacties

- Advertentie -

Vrouw weduwe-uitkering ontzegd

Algemeen nabestaande wetWillemstad – Een inmiddels in Brazilië wonende vrouw heeft in Nederland in hoger beroep wederom een afwijzing gekregen voor het verkrijgen van een uitkering middels de Algemene nabestaandenwet (Anw).

Advertentie

Ondanks haar moeilijke sociale en financiële situatie, die onder meer het gevolg is van het overlijden van haar echtgenoot, de medische situatie van haar dochter en de belasting in verband met grondbezit in Nederland, kan het gerecht het verzoek van de vrouw niet goedkeuren.
De man overleed als gevolg van drugsgebruik in Suriname maar woonde op Curaçao.

Het vonnis stelt:

,,Niet aannemelijk is dat de echtgenoot op het moment van zijn overlijden in 2005 ingezetene van Nederland was. Bij de aanvraag heeft de vrouw vermeld dat de woonplaats van de echtgenoot Curaçao was. Daarvoor heeft zij inlichtingen uit het Bevolkingsregister van 15 februari 2002 van het Eilandgebied Curaçao en een vergunning tot verblijf in de Nederlandse Antillen van 21 december 1998 op naam van de echtgenoot overgelegd. In een brief van 21 maart 2010 heeft appellante toegelicht dat de echtgenoot in Suriname is overleden, maar op Curaçao woonde.”

- Advertentie -

De vrouw vond dat de uitkering ten onrechte was geweigerd omdat de familie van haar echtgenoot altijd aan de Nederlandse samenleving heeft bijgedragen.
Zij heeft aangevoerd dat de echtgenoot is overleden door drugsgebruik, ondanks haar pogingen het drugsgebruik te stoppen, waarbij zij door de familie zou zijn tegengewerkt.
De vrouw heeft ook betaald voor de schulden die haar echtgenoot gemaakt had en erop gewezen dat haar dochter ernstig ziek is en een dure medische behandeling en medicijnen nodig heeft.
Ook heeft de vrouw aangevoerd dat de echtgenoot gronden en gebouwen in Nederland bezat, en dat zij belasting moet betalen voor de percelen die zij bezit.
Het Hof stelt echter dat de vrouw niet aannemelijk heeft gemaakt dat echtgenoot ten tijde van zijn overlijden in Nederland werkzaam was.

,,De omstandigheid dat de echtgenoot de Nederlandse nationaliteit had en in Nederland grond of gebouwen bezat, is onvoldoende om te concluderen dat hij in Nederland woonde of werkte”, zo staat tot slot in het vonnis.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

- Advertisement -

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DH | Irion gives insight into reform measures for Finance Ministry

PHILIPSBURG--Finance Minister Ardwell Irion on Thursday gave Members of Parliament (MPs) an insight into the reform measures for the Finance Ministry in the country package. The country package...

AntilliaansDagblad | Huis in beschermd natuurgebied Bonaire

Stinapa weet niets van plannen en zegt zich kritisch op te zullen stellen Kralendijk - De officiële bekendmaking van de bouw van een huis in de beschermde bufferzone...

AntilliaansDagblad | Flamingo Oscar losgelaten

Toen bij de Fundashon Dier en Onderwijs Cariben een melding binnenkwam van een gewonde flamingo, ging oprichter en dierenarts Odette Doest direct op redding uit. Ze kreeg het...

AntilliaansDagblad | Capriles Kliniek met zaak tegen overheid

Willemstad - De Capriles Kliniek begint een rechtszaak tegen de Curaçaose overheid. De inzet zal zijn dat de tarieven worden aangepast en dat de geleden schade wordt...

AntilliaansDagblad | Einde Tayer Soshal

Willemstad - De sociale werkplaats in Landhuis Groot Santa Martha sluit definitief de deuren. De Fundashon Tayer Soshal is in staat van liquidatie gesteld. De negentien werknemers...

AntilliaansDagblad | Minister overleeft, maar diep door het stof

Willemstad - MFK-minister Dorothy Pietersz-Janga van GMN heeft het Statendebat overleefd met ‘slechts’ een motie van afkeuring, maar moet voortaan wel het parlement tijdig informeren over ‘welke...
- Advertentie -