28 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 04:56

Laatste reacties

- Advertentie -

Vrouw schutter Wiels vreest voor haar leven

De verdachte schutter Elvis 'Monster' Kuwas blijkt een belangrijke schakel
De vrouw van de verdachte schutter Elvis ‘Monster’ Kuwas vreest voor haar leven

WILLEMSTAD — Monalisa A.K., vrouw van de schutter van Helmin Wiels, Elvis ‘Monster’ K., vreest voor haar leven. Dat zei ze vanochtend op de radio, als reactie op de mediaberichten dat zij de naam van Michael L. heeft genoemd als verdachte in deze zaak.

De man werd afgelopen dinsdag opgepakt voor zijn betrokkenheid bij de moord op Wiels op 5 mei vorig jaar. Het betreft een aanhouding inzake de onderzoeken Magnus (uitvoering van de moord) en Maximus (intellectuele daders).

L. zou een poging hebben gedaan om de opdrachtgever van de moord op Wiels af te persen, aldus het Openbaar Ministerie.

- Advertentie -

De vrouw stelt nimmer de naam van L. te hebben genoemd tijdens verhoren van het Recherche Samenwerkingsteam, zoals een ochtendkrant beweerde. “De media hebben het altijd over verklaringen die de vrouw van ‘Monster’ zou hebben afgelegd. Ik ben de enige vrouw van Elvis K., dus ik neem ook aan dat de media het over mijn verklaringen hebben. Ik heb echter nóóit de naam van L. genoemd”, benadrukte Monalisa vanochtend.

Zij wilde tijdens het radio-interview desgevraagd niet verder in details treden over de verklaringen die zij heeft afgelegd over het vuurwapen, gebruikt voor de moord op Wiels. “Ik bel niet hierover, iedereen kan straks de zitting bijwonen en alles horen over wat er is gebeurd. Ik wil alleen verduidelijken dat ik de naam van L. nooit heb genoemd. Iedereen heeft het over Monalisa en dat is heel gevaarlijk voor mij en mijn familie.”

De vrouw gaf verder toe bepaalde verklaringen te hebben ondertekend, waarvan zij niet zeker weet of de naam van L. in één daarvan voorkomt. “Als er een verklaring bestaat waarin ik zijn naam zou hebben genoemd, dan is die verklaring gefabriceerd”, aldus Monalisa.


Voorgeleidin
g

- Advertisement -

De hechtenis van L. zou vandaag worden verlengd. Of dat ook is gebeurd is nog onbekend, zei OM-woordvoerder Guillano Schoop desgevraagd tegenover de Amigoe.

De verdachte werd na aanhouding door een (hulp)officier in verzekering gesteld en de verlenging hiervan zou vandaag plaatsvinden, gevolgd door een voorgeleiding voor de rechter-commissaris (RC). De RC toetst dan of de aanhouding en inverzekeringstelling van de verdachte rechtmatig zijn geweest.


Geen onbekend
e

L. is zelf een bekende van de politie, door zijn betrokkenheid bij de oorlog tussen de bendes No Limit Soldiers (NLS) van Koraal Specht en Buena Vista City (BVC) en de andere bendes die uit die oorlog voortvloeiden. Echter, geen van de verdachten betrokken bij deze oorlog die eerder voor een misdrijf terechtstonden, wilden voor de rechter toegeven dat er sprake is of was van een bendeoorlog.

L. werd op 2 februari 2011 slachtoffer van een drive-by shooting op de Winston Churchillweg en beschuldigde de zoon van de vermiste Lysandro ‘Reggie’ Kani, Mishairo ‘Chayo’ Kani, en Marley Fenix hiervan. Hij werd in zijn linkerbeen geraakt. Later werd hij als getuige opgeroepen bij de behandeling van de zaak in maart 2012 tegen de verdachten. Door zijn verklaringen kregen Kani en Fenix toen respectievelijk vijf en zes jaar cel voor poging moord. De mannen gingen in beroep en werden door de drie rechters van het hof hiervan vrijgesproken. L. werd hierna vanwege zijn verklaringen opgepakt voor meineed en werd op 27 januari van dit jaar door de rechter veroordeeld tot een voorwaardelijk straf. Hij kreeg 130 dagen gevangenisstraf opgelegd, waarvan 120 dagen voorwaardelijk, en twee jaar proeftijd. De man zit dus nog in zijn proeftijd-periode.

Bron: Amigoe

Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Lees boven aanhaal. Maar ik zou het in mijn broekhoest doen. Daar in tegen is zij en haar gezin al een jaar in bescherming genomen door de Makamba belasting betaler.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -