25 C
Willemstad
• zondag 23 januari 2022 04:32

Laatste reacties

- Advertentie -

Vragen over verzoek om zes ton

- Advertentie -

alex rosariaWillemstad – Volgens PAIS-leider Alex Rosaria wijst alles erop dat toenmalig premier Gerrit Schotte (MFK) ‘tegen de geldende regels in’ medio 2012 Korpodeko-directeur Chesron Isidora verzocht om uitkeringen van bedragen van 400.000 en 200.000 gulden.

Advertentie

Dit is volgens Rosaria wat hij eerder bij verschillende gelegenheden noemde ‘voodoo finance’, dat ervoor heeft gezorgd dat het land aan de financiële afgrond stond wat zelfs leidde tot een aanwijzing van de Rijksministerraad, waarmee een deel van de bevochten Curaçaose autonomie verloren ging.
Met dit soort handelingen van het kabinet Schotte is waarschijnlijk het zogeheten budgetrecht in het geding.
Dit budgetrecht is namelijk iets dat bij het parlement thuishoort – het parlement beslist over hoe publieke middelen worden besteed – en niet bij een of meer ministers en zeker niet bij een directeur om gelden ergens weg te nemen en een of andere bestemming te geven.
In verband hiermee heeft de PAIS-fractieleider zijn partijgenoot minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling aangeschreven.
Namelijk met vragen over de vorige week in het Antilliaans Dagblad uitgelekte brief van Schotte van 11 juli 2012 aan Korpodeko, maar ook die van 18 juni 2012 van Korpodeko aan de inmiddels ex-minister van Financiën George Jamaloodin (MFK). Korpodeko-directeur Isidora wenste tegenover deze krant niets te zeggen over deze ‘beweerdelijke’ betalingen; evenmin of wel of geen uitvoering is gegeven aan het ‘verzoek’ van Schotte.
Rosaria wil tevens weten of de regering zich toen wel heeft gehouden aan de te volgens procedures, zoals instemming van de ministerraad, het opstellen van de Landsbesluiten en rekening houdend met de comptabiliteitswetgeving.
De leider van PAIS vraagt ook of er bij Korpodeko mogelijk meer verzoeken om uitbetalingen zijn gekomen.
Schotte had uitkering verzocht van 400.000 gulden ten behoeve van de FCCA-conferentie (Florida Caribbean Cruise Association) en 200.000 voor de voetbalfederatie FFK/Mundial.
Is er wel een financiële verantwoording van hoe de gelden zijn besteed? vraagt het Statenlid en dringt aan op een onderzoek.

Bron: Antiliaans Dagblad

- Advertentie -

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -