29 C
Willemstad
• zondag 19 mei 2024 22:11

Vragen over Schotte’s reis naar India

Bron: Versgeperst
Door: Kimberly de Bruïne
MFK fractieleider en ex Minister President Gerrit Schotte wordt sinds eind 2013 formeel verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte. Op de foto rechts Cicely van der Dijs, op wiens bankrekening een deel van MOT-betalingen zijn gevonden
Premier Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs in India

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte zal volgende week vrijdag afreizen naar India voor een week. Tijdens het verblijf zal hij een aantal Indiase hoogwaardigheids- bekleders ontmoeten en besprekingen voeren. Ramsay Soemanta, woordvoerder van Schotte, benadrukt dat het hier wel om een privébezoek gaat.

In verschillende media is er gespeculeerd dat Schotte en een paar andere ministers naar India zouden vertrekken, om daar het huwelijk van de dochter van een bevriende zakenman bij te wonen. Dit zou volgens de media onder het mom van een werkbezoek moeten plaatsvinden.

Vergadering

Soemanta liet vanochtend in een verklaring weten dat het uitsluitend om een privébezoek gaat. Hij verwees ook naar de vergadering die afgelopen maandag plaats had gevonden tussen Schotte, Smita Purushottam, de Indiase ambassadeur in Caracas, en Ram Boolchand, de honorair consul van India op Curaçao. Hier werd er gesproken over verschillende mogelijkheden op het gebied van ICT, duurzame energie, geneesmiddelen en het recyclen van ijzer.

Persbericht

PAR-Statenlid Marilyn Alcalá-Wallé bracht hierop een persbericht uit. De regering zou volgens geruchten bezig zijn om snel fondsen bij elkaar te krijgen, en om contact te krijgen met de Indiase regering om zo de reis mogelijk te maken. In het persbericht richt Alcalá-Wallé zich tot fractievoorzitters Helmin Wiels, PS, en Eunice Eisden, MAN. Volgens haar zijn er minimaal vier ministers die bezig zouden zijn om naar India af te reizen.

Onderwijs en sport

Alcalá-Wallé bekritiseert het feit dat publieke fondsen zullen worden aangewend voor deze reis. Zij vindt dat de middelen beter gebruikt kunnen worden voor investeringen in de sport- en onderwijssector. Hierbij verwijst zij naar de opgestapte minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport Lionel Jansen (PS), die bij zijn afscheid een pleidooi hield voor meer investeringen in onderwijs en sport.

Versgeperst PAR NIEUWS Marilyn Alcala – Wallé India gerrit schotte Curaçao  dolfijn 468x296 style=

Gearchiveerd als

2 reacties

  1. Terug in de tijd …. Weet je nog toen……
    Nee dit is zeker fout. Excuses Knoek, dank voor het opmerken. We zijn er druk mee bezig. Maar een archief van 10-12 jaar kost even wat moeite qua migratie naar een nieuw jasje. Wij hopen dat de lezers en de opinionisten het waarderen. mvg, ^Knipselaer

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties