30 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Vragen over Isla-illegalen

Gisteren heb ik in uw krant (Antiliaans Dagblad) kunnen lezen over de 29 personen die niet in het bezit waren van de benodigde documenten tot werk/verblijf op Curaçao.

Wat mij opvalt in dit artikel is dat er gesproken word over illegalen die aangehouden zijn, maar dan wordt er later in het artikel vermeld dat ‘de overige 23 vreemdelingen die niet in het bezit waren van geldige verblijfsdocumenten hebben een verbod opgelegd gekregen om werkzaamheden op het eiland te verrichten en mochten daarna ook naar huis’.

- Advertentie -

Mijn vragen aan u zijn dan ook:

– Is het kopstuk van uw artikel wel goed? Als het kopstuk van uw artikel klopt, en het inderdaad om illegalen gaat, waarom mochten deze vrijuit naar huis?

– Speelt de nationaliteit van deze vreemdelingen (Amerikaanse) en de Isla-raffinaderij een rol in het vrijuit naar huis mogen gaan?

– Behoort de aandeelhouder (de regering) als verhuurder (Refineria di Kòrsou) van het terrein en installaties niet op de hoogte te zijn, of regels te hebben opgesteld van wie wel of niet op terrein mag zijn?

– Als er gesproken wordt over illegalen, beschikt u, of de politie over de datum van intrede van elk van deze personen, zodat er inderdaad uitgegaan kan worden dat zij illegalen zijn?

– Indien deze personen illegalen zijn, waarom, in tegenstelling tot andere immigranten hier op het eiland die ongedocumenteerd zijn, konden deze wel naar huis, en niet opgesloten worden in het huis van bewaring?

Het is echter niet ondenkbaar dat er illegaliteit op het eiland heerst, daar zowel de toelatingsorganisatie, die het verblijf van een vreemdeling in 4 maanden behoort af te ronden, soms bijna er een jaar voor de tijd neemt, en de dienst voor arbeidszorg zich ook niet aan de 6 weken behandeltijd voor een tewerkstellingsvergunning houd.

In plaats van te roemen over hoeveel mensen opgepakt worden, denk ik dat wij de aard van het probleem moeten oplossen, en dat is diensten die binnen de door de wet gestelde behandeltijd een aanvraag afhandelen, hetzij positief of negatief.

Ik hoop dat u mij over het bovengenoemde een antwoord kan geven.

Danny Van Lierop,

Curaçao
Noot van de redactie: Bij het plaatsen van het artikel op pagina 8 in de uitgave van gisteren, heeft de redactie van het Antilliaans Dagblad zich gebaseerd op een officieel persbericht uitgegeven door het politiekorps van Curaçao.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -