25 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 05:23

Laatste reacties

- Advertentie -

Vragen over investering van 5 miljoen

WILLEMSTAD — Verschillende Statenleden hadden vanochtend vragen over de rol van UTS bij tv-zender TeleCuraçao. De zender valt onder de Antilliaanse Televisie Maatschappij (ATM), een dochterbedrijf van UTS. Er waren veel vragen over een investering van 5 miljoen gulden in TeleCuraçao, waarbij PNP-leider Humphrey Davelaar aangaf er zijn vraagtekens bij te hebben of een tv-maatschappij wel iets te zoeken heeft bij UTS.

De investering van UTS bij TeleCuraçao, naar verluidt in nieuwe apparatuur, zorgde vanochtend voor vele gefronste wenkbrauwen in de vergaderzaal van de Staten.
PNP’er Davelaar vroeg zich af of er in dit geval geen sprake was van oneerlijke concurrentie. Aan de andere kant had Pais-leider Alex Rosaria ook vragen of aan deze investering, door hem een subsidie genoemd, wel een toetsing van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) vooraf was gegaan.
Ook vroeg hij zich af of er dit in verband geen sprake was van oneerlijke concurrentie ten aanzien van andere tv-bedrijven op het eiland.
Rosaria kondigde aan met een voorstel te komen om duidelijkheid te krijgen in deze zaak en tevens ervoor te zorgen soortgelijke investeringen, altijd door een MEO-toetsing vooraf te laten gaan.

Ook Ivar Asjes (PS) had zijn vraagtekens over de gang van zaken.

“5 miljoen is heel erg veel geld. Je kunt er heel wat mee doen in de lokale wijken.”

Aan de andere kant wilde partijgenoot Helmin Wiels weten hoe dit bedrag nu precies zal worden geïnvesteerd.

“Waarom moet deze investering worden gedaan?

  • Hoe is het geld verdeeld?

  • Met welk doel?

  • Wordt er ook in de kwaliteit van de programmering geïnvesteerd?”

- Advertentie -

PAR-lid Omayra Leeflang had ook vraagtekens bij de investering in UTS en wilde weten of andere bedrijven zoals CBA eveneens voor een dergelijke subsidie in aanmerking konden komen.

Onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran had het op zijn beurt niet specifiek over de investering van 5 miljoen, maar meer over de volgens hem ‘politieke penetratie’ bij TeleCuraçao.
Hij was niet te spreken over de infiltratie van de tv-zender door de lokale politiek.
Volgens hem was dit een van de redenen waarom hij ervoor heeft gekozen om geen interviews meer af te geven bij TeleCuraçao.
Hij vroeg de aanwezigen om hem niet te vragen om met bewijzen te komen, ‘want ik weet waar ik het over heb en ik praat geen onzin’.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -