27 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 21:48

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoVragen over investering van 5 miljoen

Vragen over investering van 5 miljoen

WILLEMSTAD — Verschillende Statenleden hadden vanochtend vragen over de rol van UTS bij tv-zender TeleCuraçao. De zender valt onder de Antilliaanse Televisie Maatschappij (ATM), een dochterbedrijf van UTS. Er waren veel vragen over een investering van 5 miljoen gulden in TeleCuraçao, waarbij PNP-leider Humphrey Davelaar aangaf er zijn vraagtekens bij te hebben of een tv-maatschappij wel iets te zoeken heeft bij UTS.

De investering van UTS bij TeleCuraçao, naar verluidt in nieuwe apparatuur, zorgde vanochtend voor vele gefronste wenkbrauwen in de vergaderzaal van de Staten.
PNP’er Davelaar vroeg zich af of er in dit geval geen sprake was van oneerlijke concurrentie. Aan de andere kant had Pais-leider Alex Rosaria ook vragen of aan deze investering, door hem een subsidie genoemd, wel een toetsing van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) vooraf was gegaan.
Ook vroeg hij zich af of er dit in verband geen sprake was van oneerlijke concurrentie ten aanzien van andere tv-bedrijven op het eiland.
Rosaria kondigde aan met een voorstel te komen om duidelijkheid te krijgen in deze zaak en tevens ervoor te zorgen soortgelijke investeringen, altijd door een MEO-toetsing vooraf te laten gaan.

Ook Ivar Asjes (PS) had zijn vraagtekens over de gang van zaken.

“5 miljoen is heel erg veel geld. Je kunt er heel wat mee doen in de lokale wijken.”

Aan de andere kant wilde partijgenoot Helmin Wiels weten hoe dit bedrag nu precies zal worden geïnvesteerd.

“Waarom moet deze investering worden gedaan?

  • Hoe is het geld verdeeld?

  • Met welk doel?

  • Wordt er ook in de kwaliteit van de programmering geïnvesteerd?”

PAR-lid Omayra Leeflang had ook vraagtekens bij de investering in UTS en wilde weten of andere bedrijven zoals CBA eveneens voor een dergelijke subsidie in aanmerking konden komen.

Onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran had het op zijn beurt niet specifiek over de investering van 5 miljoen, maar meer over de volgens hem ‘politieke penetratie’ bij TeleCuraçao.
Hij was niet te spreken over de infiltratie van de tv-zender door de lokale politiek.
Volgens hem was dit een van de redenen waarom hij ervoor heeft gekozen om geen interviews meer af te geven bij TeleCuraçao.
Hij vroeg de aanwezigen om hem niet te vragen om met bewijzen te komen, ‘want ik weet waar ik het over heb en ik praat geen onzin’.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties