29 C
Willemstad
• zaterdag 9 december 2023

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...

Nu.cw | Jong koraal op Curaçao niet verbleekt

Britt van Garderen Jong koraal, afkomstig van in het wild gevangen gameten (geslachtelijke voortplantingscellen), blijkt geen tekenen van verbleking te vertonen op Curaçao, zelfs niet tijdens de voortdurende...
- Advertisement -spot_img

VPCO start met het uitdelen van de boeken in het voortgezet onderwijs

HomeMediaVPCO start met het uitdelen van de boeken in het voortgezet onderwijs

WILLEMSTAD — Ondanks het feit dat er nog geen akkoord tussen de Vereniging Protestants Christelijk Onderwijs (VPCO) en de overheid is gesloten over gratis onderwijs heeft het schoolbestuur gisteren besloten om toch over te gaan tot het uitdelen van de boekenpakketten in het voortgezet onderwijs.

Het schoolbestuur is nog steeds in gesprek met waarnemend minister van Onderwijs Elmer Wilsoe (PS) over de besteding van de gelden en de voorwaarden waaraan moet worden voldaan.

We vinden het echter onderwijskundig onverantwoord om nog langer te wachten met het meegeven van de boeken aan de leerlingen, zodat er ook thuis gewerkt kan worden. Hiermee nemen we wel een financieel risico, omdat we tot nu toe maar 70 procent van het bedrag van de overheid hebben ontvangen”, aldus de VPCO in een persbericht.

Tegelijkertijd is de VPCO van mening dat ouders en leerlingen die netjes hebben betaald voor de schoolboeken niet langer de dupe mogen zijn van die ouders die niet betaald hebben.
Het schoolbestuur heeft er vertrouwen in dat er overeenstemming met de minister zal worden bereikt.
Wilsoe toonde begrip voor het feit dat de VPCO een vereniging is en contributie van de ouders vraagt.
Ouders zullen de contributie gewoon moeten blijven betalen, omdat de VPCO een vereniging is en dit een voorwaarde is voor lidmaatschap.
Volgende week is er een vervolgoverleg waarin de VPCO-knelpunten besproken zullen worden.

Contract
In de komende dagen krijgen alle leerlingen de boeken mee naar huis, maar op voorwaarde dat er door de ouders een formulier ondertekend en ingeleverd wordt.
Met dit formulier geven ouders aan dat zij het boekenpakket in ontvangst willen nemen en verklaren die ouders die het boekengeld nog niet betaald hebben, dat zij dat alsnog gaan doen als de VPCO geen definitieve overeenstemming bereikt met het ministerie van Onderwijs.
De ouders die wel het boekengeld betaald hebben, krijgen door het ondertekenen van het formulier van het schoolbestuur de garantie dat het betaalde boekengeld wordt teruggestort zodra er een akkoord met de minister wordt bereikt.
Overigens zal VPCO de van de PSBbank ontvangen financiele middelen voorlopig niet aanwenden.
Eerst moet er een definitief akkoord liggen.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties