30 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

Democracy now! | Monday, September 25, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Belangenverstrengeling Silvania in de schaduw van het pokerlicht?

Redactioneel commentaar | Dick Drayer - Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De aankondiging vandaag van een groot gokgerelateerd evenement op Curaçao werpt vragen op over de rol van de...

PBC | Het gebit van Willemstad straalde glanzend, helder en trots

door het oog van een cameraman | Tim van Dijk WILLEMSTAD – In de diepe schaduw van Willemstad’s bruisende leven schuilt een stille pijn, vergelijkbaar met een gebit...

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...
- Advertisement -spot_img

VP | Statenleden pleiten voor aftreden CBCS-bestuur

HomeNieuwsVP | Statenleden pleiten voor aftreden CBCS-bestuur
Jose Jardim | Foto Nieuws360
Minister José Jardim van Financiën komt binnen vijf weken met reactie | Foto Nieuws360

CURAÇAO – Verschillende Statenleden zijn van mening dat het bestuur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) moet aftreden. Dat werd gisteren duidelijk toen het onderzoeksrapport van PriceWaterhouseCoopers werd besproken door het parlement.

In het rapport werd het beleid van de bank aan de kaak gesteld.

Het rapport was vernietigend: Zo zou president Emsley Tromp de besluitvorming te zeer naar zich toe trekken. De wekelijkse vergadering werden daarnaast niet serieus genomen en er werd amper genotuleerd.

Ook was er geen sprake van collegiaal bestuur of transparantie en was de financiering van het havenbedrijf van Sint Maarten ‘ongebruikelijk’.

De transacties en de wijze waarop deze zijn vormgegeven zouden op gespannen voet staan met het monetaire- en beleggingsbeleid.

Reputatie
Volgens meerdere Statenleden zou de reputatie van de bank zodanig zijn aangetast dat het volledige bestuur weg moet. Minister José Jardim van Financiën gaf te kennen binnen vijf weken met een reactie te komen.

Bron: Versgeperst

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. iedereen die niet geregeld gecontoleerd wordt doet een greep in de kas.
  misschien zijn er 5% eerlijke mensen, de rest zou het ook doen.
  Dus laten we eens beginnen op curacoa overal controle uit te gaan oefenen.
  Met de politici en ambtenaren als eerste…
  CONTOLE IS DE SLEUTEL TOT SUCCES.

 2. Fantastisch ! een bankbestuur wat zich gedraagt als een bankbestuur en zich weinig gelegen laat liggen aan wat politiek en aanverwanten er van vinden.
  Chapeau ! Als het aan Schotte met z’n grote kwebbel had gelegen had Curacao nu een maffiabaas aan het financiele roer gehad.
  Als die nitwits in de Staten nu eindelijk eens ophouden met te denken dat zij alles beter weten, zou het een stuk beter gaan op dit eiland.
  Hulde voor het bestuur van CBCS, wat bereid is zich te laten leiden door een directeur die van wanten weet.

 3. Behalve dan dat we voor de vierentwintigduizendvijfhonderdendertigste keer hebben bewezen dat we op Curaçao zo goed als geen enkel bestuur kennen wat wel goed functioneert zoals het zou moeten dan wel nergens de vingers in de kassa heeft of domweg incompetent is, of gerund wordt door persoonlijke hebzucht of door domme leden heeft aangezien het `vriendjesfuncties` betreft, wat is de daadwerkelijke schade die de Centrale Bank en zijn bestuur aan het land heeft toegebracht?

  We kunnen hier overal de besturen en commissarissen en accountants en aanverwanten wel naar huis sturen want ik kan me na 10-10-10 niet herinneren ooit ergens iets gelezen te hebben dat het ergens wel klopt. Incompetente grijpgrage vriendjesvoortrekkende tonnen verdiende malloten met dubieuze contacten maken de dienst uit op Curaçao.

  Allemaal geweldig voor ons imago en investeringsklimaat dit soort porkeria !!

 4. Jardim, let op uw zaak. Er wordt al jaren geaasd om te roven. Ongeacht wie wat en hoe Tromp let in ieder geval goed op. Wat hoognodig is hier!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties