VP | Leeflang zet vraagtekens bij zakenreis Larmonie

Leeflang060914

Leeflang zet vraagtekens bij zakenreis Larmonie

CURAÇAO – Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang zet vraagtekens bij de zakenreis van minister Ruthmila Larmonie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW). “Larmonie bracht een werkbezoek van twee weken aan Chili en Colombia die is betaald uit de staatskas. De duur was nogal lang voor een werkbezoek.” Volgens Leeflang zou de minister daarnaast wel een erg ‘luxueuze reis’ hebben gehad.

 

‘Nep agenda’
“In Colombia bracht Larmonie een bezoek aan verschillende universiteiten die zich bezighouden met de sociale vorming van jongeren. Daarna ging ze naar Medellin voor een wijkontwikkelingsproject. Vervolgens reisde ze af naar Chili voor een conferentie van de Economic Commission for Latin America (UN-ECLAC).” Larmonie zou volgens het Statenlid twee vrije weekenden aan haar reis hebben vastgeplakt, terwijl haar werkbezoek met geld uit de staatskas is betaald. “Haar werkagenda is verzonnen om dit te kunnen verbergen”, aldus Leeflang.

Regels
Leeflang wil naar aanleiding van het werkbezoek van de minister weten of er regels zijn opgesteld voor werkbezoeken van parlementsleden. Daarnaast stelt ze aan premier Ivar Asjes de vraag of hij het acceptabel vindt dat een minister op zakenreis gaat voor twee weken zonder een specifieke agenda, maar wel daggeldvergoeding krijgt. Ook wil ze antwoord op de vraag waarom Larmonie naar Colombia en Chili moest in één reis en wat de kosten van deze reis zijn geweest.

Bron: Versgeperst

3 Reacties op “VP | Leeflang zet vraagtekens bij zakenreis Larmonie

 1. Zomaareenmening

  wederom een bevestiging dat ook de lieden van de PS niet vies zijn in de, toch al niet volle ruif van Curacao te graaien!
  Hiermee meteen hun, iedere zaterdag verkondigd motto ” voor het volk” te logenstraffen.
  Hun nieuwe motto zou beter het volgende zijn:
  Gekozen door het volk, het negeren van het volk, en het plukken van het volk!!

  Wanneer worden dit soort “witteboorden criminelen” opgepakt en vervolgd?
  De voorzitter van de PS, de heer Cijntje verklaarde laatst het volgende: “om de criminaliteit op Curacao te bestrijden moeten we eerst de kleine criminelen aanpakken” !!
  Probeerd hij te zeggen dat zijn soort criminelen vrijuit gaan??

  Wanneer wordt de bevolking op Curacao wakker !, wanneer gaan ze eens inzien dat er met dit soort “criminele” bestuurders nooit vooruitgang te boeken is op Curacao !

 2. Uitstekend, mevr. Leeflang. Het past zeker niet voor een PS minister, de partij voor het volk eigenlijk…..

 3. Larmonie is de zoveelste graaier in de regering.

  De hoop dat Schotte met zijn malle privefotograaf Soemanta en ijdele privesecretaresse Stella van Rijn de laatste was is een illusie gebleken.

  Foei Larmonie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *