30 C
Willemstad
• donderdag 29 februari 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

VP | Advocaat naar OM om ‘onhoudbare’ situatie Joran

HomeMediaVP | Advocaat naar OM om 'onhoudbare' situatie Joran
Joran van der Sloot | Foto- TMG
Joran van der Sloot | Foto TMG

CURAÇAO – De advocaat van Joran van der Sloot heeft het Openbaar Ministerie gisteren om een onderzoek gevraagd omdat de situatie van zijn cliënt in de Challapalca-gevangenis onhoudbaar zou zijn. Dat laat raadsman, Máximo Altez weten.

“Joran wordt met de dood bedreigd. Hij en andere gevangenen worden systematisch mishandeld”, zegt zijn vrouw Leidy Figueroa. Zij heeft haar man zondag nog in de gevangenis bezocht. Vandaag reist zij weer af.

Naakt geslagen
Figueroa heeft van Van der Sloot gehoord dat gevangenen midden in de nacht naakt worden verzameld en geslagen. Van der sloot is volgens haar nu de enige buitenlander in de strafgevangenis, waardoor hij het middelpunt van de mishandelingen zou zijn. Hij werd onlangs overgeplaatst vanwege slecht gedrag. In Challapalca zou bovendien geen elektriciteit en stromend water zijn.

Overplaatsing
De Nederlander heeft inmiddels aan verschillende instanties gevraagd om overplaatsing naar een andere gevangenis. Ook wil hij teruggave van papieren en kleding die van hem zijn afgepakt. Een brief van Van der Sloot waarin hij de misstanden aankaart is ondertekend door medegedetineerden.

Geen reactie
Gevangenisautoriteit INPE weigert na herhaaldelijke verzoeken te reageren. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag liet weten geen uitspraken te doen over detentie-omstandigheden van individuen, maar zegt de ‘vinger aan de pols te houden’. Van der Sloot krijgt consulaire bijstand.

28 Jaar
Advocaat Altez verwacht over een week antwoord van justitie te krijgen. Van der Sloot zit in Peru een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord op de studente Stephany Flores. Hij zit sinds medio 2010 in hechtenis.

© Novum

Bron: Versgeperst

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties