27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Voorlopig weer gebruik van taxi’s

Vanochtend gesprek DMO en minister Balborda

 logo-dmoWillemstad – Downtown Management Organization (DMO) heeft een brief gestuurd naar alle hotels in het gebied van Jan Thiel en Bapor Kibrá waarin wordt gemeld dat zij net als voorheen voorlopig gebruik moeten maken van taxi’s en andere shuttlebusjes voor het vervoer van toeristen.

- Advertentie -

Dat heeft DMO directeur Raygen Zuiverloon gisteren tegen-over het Antilliaans Dagblad bekendgemaakt.
Afgelopen vrijdag heeft de DMO-directeur een brief gekregen van minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning waarin hem werd opgedragen om de shuttlebus per direct stil te leggen die sinds vorige week maandag werd gebruikt om toeristen in reeds genoemde gebieden gratis naar de stad te vervoeren.

De reden hiervoor zou liggen in het concept ‘gratis’.
De juridische adviseurs van minister Balborda zouden van mening verschillen met de juridische adviseurs van DMO of de shuttlebus wel gratis zou zijn of niet.
Volgens de adviseurs van de minister moest DMO betalen voor het gebruik van het busje van Taber Tours om de toeristen te vervoeren en is deze dus per definitie niet gratis, ongeacht of de toeristen moeten betalen om getransporteerd te worden of niet.
Beide partijen zullen vanochtend om de tafel gaan om de situatie te bespreken en om te kijken wie nou gelijk heeft.

,,Mocht blijken dat de shuttlebus van DMO echt niet kan, zullen wij dit moeten accepteren en met andere alternatieven moeten komen om de bereikbaarheid van de stad beter te maken”

, zo laat Zuiverloon weten.

Taxichauffeurs die zich vorige week kwaad hadden gemaakt door het initiatief van DMO om gratis toeristen te vervoeren en hierbij zelfs de rotonde bij het Lion’s Dive Hotel hebben geblokkeerd, uitten zich tevreden met het besluit van de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning om de shuttlebus stil te leggen.
De taxichauffeurs noemden het initiatief vorige week illegaal en zeiden dat DMO hun inkomsten afneemt.

,,Wie wil nou nog met een taxi vervoerd worden als zij gratis op pad kan met een shuttlebus?”

, zo liet een taxichauffeur eerder tegenover deze krant weten.
Edsel Doran, de voorzitter van taxibon Sinusta, noemt het besluit van Balborda een prestatie en een opluchting voor de taxichauffeurs op Curaçao.

,,Het transporteren van mensen is het werk waarmee wij dagelijks brood op de plank krijgen.
Men begrijpt of ziet vaak de weg niet die een taxichauffeur moet bewandelen om klanten te krijgen.
Wij maken geen ruzie slechts om ruzie te maken, wij willen enkel dat de wet wordt nageleefd”

,aldus Doran tegenover deze krant.
Over de al jaren gaande geruchten dat er op het eiland verschillende taxichauffeurs zijn die te hoge prijzen hanteren, zegt de voorzitter van Sinusta:

,,Wij hebben lijsten met prijzen die door het voormalige Dienst Economische Zaken (DEZ) zijn vastgesteld.
Toentertijd bepaalden zij de prijzen die supermarkten en ook taxi’s moesten hanteren.
Het is nu al weer zes jaar geleden dat wij voor het laatst een prijzenlijst hebben gekregen, maar ondertussen blijft de prijs van brandstof wel steeds stijgen.”

Volgens Doran heeft de taxibond meerdere malen aan de verschillende ministers van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning aangegeven een nieuwe prijzenlijst te willen hebben opdat de officiële prijzen niet alleen bij de taxichauffeurs, maar ook bij Hato en bij de hotels bekend zijn, maar tot op heden heeft zij nog niets vernomen.
Ook bij de huidige minister is een beroep gedaan, maar de bond is nog in afwachting van een afspraak.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -