28 C
Willemstad
• woensdag 29 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

VK | Schotte na vrijlating: mijn politieke strijd gaat verder

HomeMediaVK | Schotte na vrijlating: mijn politieke strijd gaat verder
Oud premier Schotte na vrijlating: 'mijn politieke strijd gaat verder'. Links mede-verdachte Cicely van der Dijs
Oud premier Schotte na vrijlating: ‘mijn politieke strijd gaat verder’. Links mede-verdachte Cicely van der Dijs

Zijn opsluiting was een duidelijk geval van onrechtvaardigheid. Dat zei Gerrit Schotte, voorvoormalig premier van Curaçao, na zijn vrijlating. Hij zat precies een week vast op verdenking van valsheid in geschrifte en witwassen van geld.

Volgens het Openbaar Ministerie blijft hij nog wel verdachte, maar wordt hij niet meer vastgehouden. Een groep aanhangers gaf hem een warm welkom bij de politiecellen waar hij vastzat.

MFK manifestatie bij het OM voor de vrijlating van Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs met de bekende gezichten. Foto |  Yves Cooper Nieuws360
MFK manifestatie bij het OM voor de vrijlating van Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs met de bekende gezichten. Foto | Yves Cooper Nieuws360

Politieke strijd
Schotte zegt dat hij is opgesloten omdat het Openbaar Ministerie zijn politieke strijd wilde tegenhouden. Schotte wil het huidige politieke systeem hervormen, bijvoorbeeld door het invoeren van een gekozen minister-president. Hij gaf direct na zijn vrijlating aan dat zijn politieke strijd verder gaat. Ook eiste hij zo snel mogelijk verkiezingen en niet pas in 2016, zoals nu staat gepland. Verder klaagde Schotte over de politiecel en weigerde hij te eten uit angst te worden vergiftigd.

Na de vrijlating hebben veel aanhangers van de partij van Schotte, de MFK, zich verzameld bij het partijgebouw waar ze wachten op de komst van de voormalig premier. Schotte richtte de MFK op in 2010 en is nog steeds de leider. Hij was namens die partij minister-president van Curaçao tussen 2010 en 2012. Momenteel is de MFK de grootste oppositiepartij van het eiland.

Thodé zegt niet te weten op grond waarvan er een onderzoek is ingesteld. Advocaat Chester Peterson, één van de advocaten die aanwezig was bij de huiszoeking, vraagt zich af of dit met opzet is gedaan. Thodé laat weten dat Schotte hierdoor niet aan het woord is gekomen gaande de begroting. “Is Schotte op deze manier monddood gemaakt”, vraagt Peterson zich af.
 Advocaat Chester Peterson, één van de advocaten die aanwezig was bij de huiszoeking van oud-premier Gerrit Schotte op 9 december 2013 “Is Schotte op deze manier monddood gemaakt”, vraagt Peterson zich af.

Eind 2012 werden verschillende aangiften gedaan tegen Schotte, nadat het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties op Curaçao meer dan 50 dubieuze financiële transacties had opgemerkt.

Vriendin nog verdacht
De vriendin van Schotte, Cicely van der Dijs, werd tegelijkertijd met hem opgepakt. Zij werd na twee dagen vrijgelaten, en is ook nog verdachte.

Het Openbaar Ministerie liet in een persbericht weten dat er de afgelopen dagen onder meer getuigen zijn gehoord in Italië, Curaçao en Sint Maarten en dat er huiszoeking is verricht in Italië. De komende dagen worden nog meer getuigen gehoord. Volgens de rechter-commissaris is er echter geen gevaar meer dat Schotte getuigen nog kan beïnvloeden. De oud-premier moet wel beschikbaar blijven voor politieverhoren. Schotte blijft eveneens verdachte en het strafrechtelijk onderzoek wordt voortgezet, aldus het OM.

Bron: Volkskrant

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Het is weer duidelijker geworden dat de MFK zich met maffia praktijken bezigt heeft gehouden! en houd. weet u nog het groots ontvangst in Nederland 2 Weken van Constancia door Aysel Erbudak ” en daarna 2 weken gratis vakantie op Curacrim ” voor oplichter A.E( die 1 miljoen heeft gepikt van het sloebers volk in Nederland, via Slotervaartziekenhuis ) Aysel Erbudak door onze minister Constancia, zij zou wel ff mee helpen het nieuwe NHO op terichten, mijn broek zakt steeds verder af. En Gerrit de Raaf. Wanneer horen wij eens van jou wat over die goede kontakten die jouw vriend Hakim en Jamooladin hebben bewerkt stellicht met over de hele wereld te reizen op kosten van het volk?. Ik zo zou zeggen jij speelt met vuur, maar ik ook beste man. Wie niet met ons is, IS TEGEN ONS. Uitspraak van de drie KKK zelf.

  2. Het blijft natuurlijk een hachelijk synoniem dat deze als bekend staande tuinkabouter, psychopaat en pathologische beroeps leugenaar nog steeds de kans krijgt om het volk van Curacrim met tweedeling en bewust haat zaaien in de pits te krijgen ( voor zich zelf natuurlijk ) zowel nationaal als internationaal. Ik zou zeggen, Gerrit de Raaf vraag zo snel als het mogelijk is een referendum aan om nieuwe verkiezingen. En als de uitslag jouw niet aanstaat niet zuren gewoon “normaal” ontslag nemen als lieder en parlementslid aangezien je dan niet bent geslaagd voor je examen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties