29 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

Volkskrant | Niemand sluit val kabinet-Rutte III nog uit

HomeLandenArubaVolkskrant | Niemand sluit val kabinet-Rutte III nog uit

Frank Hendrickx en Yvonne Hofs

Minister Wopke Hoekstra van Financiën (CDA) voor aanvang van de extra ministerraad over de toeslagenaffaire.Beeld Freek van den Bergh / de Volkskrant

Het kabinet Rutte III dreigt alsnog te vallen over de kinderopvangtoeslagenaffaire. Meerdere coalitiepartijen menen dat politieke consequenties moeilijk kunnen uitblijven. Ook de VVD van premier Mark Rutte sluit niet uit dat het kabinet nog deze week zijn ontslag indient.

De VVD zelf wil het liefst dat het kabinet de rit uitzit en alles in het werk stelt om tegemoet te komen aan het leed van de gedupeerden. Ook kunnen dan meteen hervormingen in gang worden gezet om een vergelijkbaar echec in de toekomst te voorkomen. Daarnaast is het volgens de liberalen vanwege de coronacrisis beter dat het kabinet aanblijft.

Toch viel dinsdag ook bij de VVD te horen dat het goed verdedigbaar is dat de overige coalitiepartijen een andere afweging maken. Daar zou de partij van Rutte alle begrip voor hebben, aldus een VVD-bron. Hierbij wordt verwezen naar de harde conclusies die de parlementaire ondervragingscommissie heeft getrokken. In het eindrapport wordt geconstateerd dat ‘de grondbeginselen van de rechtsstaat’ zijn geschonden en dat burgers jarenlang ten onrechte als fraudeurs zijn ‘gebrandmerkt’.

Ministerraad

Het kabinet sprak dinsdagavond tijdens een ingelaste ministerraad over de politieke consequenties van de affaire. Na afloop zei Rutte dat het kabinet vrijdag verder praat en dan ook de mogelijke politieke gevolgen te bespreken.

Volgens Rutte was het een ‘goede vergadering’, waarin werd gesproken over de kabinetsreactie op het ‘zeer ernstige rapport van de parlementaire onderzoekscommissie’. Daarbij kwam een aantal onderwerpen aan bod. ‘Hoe voorkom je dit soort verschrikkelijke zaken? Hoe zorg je dat informatie naar journalisten en de Kamer gaat, dat er geen twijfel is dat dat zo ruimhartig mogelijk gebeurt’.

Bron: Volkskrant

26 reacties

 1. Ascher stapt op als fractie voorzitten en keert niet terug in de kamer.

  Shimu. Wat klopt hier niet? De heer stapt op als fractie voorzitter en zal na de verkiezingen iets meer terug keren in de kamer. En dat voor iemand die premier wilde worden van Nederland..

  En dan kom jij met je aftreden verhaal.

 2. @BS artist
  Brian S | 14 januari 2021 om 06:01 |
  Ascher stapt op als fractie voorzitten en keert niet terug in de kamer.

  Daar lacht de politicus op Curacao om
  lees nog eens je post hieronder om 6 uur en om 11:08 weet je al niet meer wat je schreef?? echt zielig ben je. I rest my case

 3. @Brian S:
  Als? Zei je ALS??
  Mijn leuze is “ALS mijn vader koning was, zou ik de Kroonprins zijn” Whuahauahauahahaaaa
  Je kan ALS ook vervangen door “Indien”

 4. shimaruku,Je bent zelf bezig met het verdraaien van woorden. Wellicht problemen met begrijpend lezen? JIj begint met aftreden terwijl ik correct zei Hij zal niet in de kamer terug treden. Wat de waarheid is!

  Drechi. Als jij in Uganda zat was je fan van Idi Amin. In Congo Mobutu. In Suriname Desi Bouterse.. omdat je een landgenoot bent.. wat een grap!

 5. @Alle “Drechi pa Bosnan Tur criticasters”:
  Het moge duidelijk zijn dat Drechi pa bosnan Tur voortdurend op hele pijnlijke, uitschuifbare tenen gaat staan…
  Dat maakt mij ontzettend blij. Dat betekent dat ik constant met mijn fikken in open wonden zit te wroeten.
  Well, guess what Dames: Jullie zullen NOOOOOIT van mij af zijn. Als YDK zal ik nimmer toestaan dat mijn eiland hier door Makambas door het slijk wordt gesleurd, door blanke danwel andere non – Makamba’s met een ingebouwd complex. De “Makamba Wannabee’s” dus.
  Als mijn toon jullie niet aanstaat, dan lees je het toch niet? Simpel hoor. Zinspelingen maken richting Drechi pa bosnan Tur helpen niet. Zonde van jullie tijd.

 6. BS & KK,
  LOL @Shimaruku
  mooie acroniem voor Bullshit en Kaka. LOL vraag niet of het BS of KaKa is, vraag of het waar is.
  Wel leuk gevonden die naampjes trouwens, eerlijk is eerlijk.
  het is maar een naampje
  Nu nog een leuke Voor jouw nickname,die leent zich er perfect voor (:) )

 7. …”Om iedereen hier maar in de put te gooien”…@Shimaruku

  Nee, niet iedereen., zeker niet iedereen.
  Maar zeker wel alle ministers / regering , en veel directeuren, en die verdienen het naar evenredigheid van het aantal gaten ( kapotre banden) en blackouts LOL.

  Ministers zijn is op Buracao een vrijbriefje om je zelf en je naasten te bevoorrechten.

  Ooit was het heel gebruikelijk dat de hele familieclan bij oom, tante of papa Minister ging bellen: Gratis telefoon!!!

  Vervolgens had een familie het zo bont gemaakt dat het de krant had gehaald.

  Voor Tienduizenden guldens weggebeld naar Nederland.

  Ja “nos dushi hende i politikonan” die zo graag over uitbuiting en discriminatie praten, maar zelf hun familie ten koste van anderen bevoorrechten.

  Vraag me af of de “kulpabel” deze tienduizenden guldens ooit heeft terugbetaald.

 8. Wat een BS &KK hier, zoals de wind waait, waait je jasje; eerst met vingertje zwaaien, dan blijkt het niet te kloppen (aftreden) en dan er een draai aangeven, dat uitzitten termijn toch beter is.Wat een nepperd zeg, altijd zelfde doen, is heel saai maar gelukkig kan je hier je frustraties kwijt, enjoy yourself

 9. De enige regering die echt om BLM geeft, is ironisch genoeg de Nederlandse regering.

  En zeker niet de Curaçaose regering.
  Als het er op aankomt laten ze hier iedereen verreken, terwijl ze het NIET konden laten hun eigen salaris nog eens bruut op te schroeven!

  Maar volgens onze gevolmachtigde negerkoning Begina zorgt zijn regering goed voor haar burgers.

  De regering zorgt vooral goed voor gaten in de weg, uitpuilende kliko’s, Blackouts en staatsschulden

 10. shimaruku, Hij zal niet meer terug treden. Lijkt me een juiste beslissing dan nu 1 maand voor de verkiezingen op te stappen en 1 iemand voor 1 maand kamerlid te maken.
  En wij vergelijken ALTIJD met Nederland.. Ik hoor de hele dag niets anders..

 11. @BS, je bericht is totale BS; Asscher blijft zitten tot de nieuwe verkiezingen op 17 maart, waar hij zich niet meer verkiesbaar stelt; stop toch eens met dat nep vergelijken van NL met Curacao en leer eerst eens lezen.
  Ik versta niet wat voor zin het heeft NL vs Curacao te vergelijken (appels en peren) Er loopt en is heel veel mis hier, er moet heel veel veranderen, aangepakt, bestreden etc.maar om iedereen hier in de put te gooien, af te breken, te discrimineren en belachelijk te maken tov het “ideale Holland”, waar geen kwaad woord over gezegd mag worden is onderhand compleet belachelijk aan het worden.Be careful what you wish for, zei Trump (de uitvinder van het wij-zij denken)

 12. @drechi ik ben er helemaal stil van laat me maar zeggen in m’n schulp gekropen. Maar ‘t klopt niet helemaal, ben hier geboren en getogen , maar bai bin bai bin Bai.

 13. Oncomfortabele ongezoute kritiek, daar kan de gemiddelde politicus, gezagdrager, aanhanger van vorengenoemden, niet erg goed tegen!

 14. Kaat…..
  Maak ons niet onnodig blij aub……… Wanneer ga je weg?? ECHT??????? Ik zal van vreugde schreien die dag………… Ik was niet zo blij sinds de geboorte van mijn kinderen. Kaat: jij hebt de tweede prijs, maar toch.
  Ik denk echter niet dat ze zo blij zullen zijn in Nederland met je repatriatie. Waren ze net van je af, en dan kom je terug…. Maar beloof me dat je het toch gaat proberen…. Het is een enkeltje toch??? Wil ik het voor je betalen?….

 15. @ Drechi,

  Er is een verschil tussen een regering waar bewindslieden hebben liggen slapen en een regering waar bewindslieden zich schuldig maken aan fraude, corruptie en moord. Of is dat voor jou allemaal 1 pot nat.

  De regering Rutte mag van mij vandaag nog opstappen, Rutte kenmerkt zich door een lading leugens en geheugenverlies waar je U tegen zegt. Ik noem hem dan ook maar de Teflon don van Nederland, hij lacht alle kritiek weg. Maar wat ik ook van hem mag vinden, Rutte is niet een persoon die geld steelt voor eigen gewin en dat is hier wel anders (bv Constania, Godett, Hakim, Schotte, Chong, Salas, Liberia Peters etc etc).

  Ja, we hebben in Nederland ook wel politici gehad (en waarschijnlijk hebben we ze nog steeds) die niet zo integer waren (en zijn). Die vindt je voornamelijk op stadsniveau, daar wordt nog wel eens gerotzooid en dat is verwerpelijk.
  Echter, ook dan is er verschil, die corruptie of fraude legt het land niet plat en ontwricht de economie niet op grote schaal. Bovendien worden ze wel allemaal stuk voor stuk aangepakt op het moment dat men erachter komt.
  Hier weet iedereen welke politicus of ambtenaar zich bezig houdt met frauduleus handelen, maar niemand doet er iets aan. Sterker nog, velen keuren dat gedrag gewoon goed. En het gevolg ? Het eiland is failliet en er is geen idee hoe de problemen moeten worden opgelost.

 16. @drechi, hier ben ik dan. Ik hou van Holland landje aan de Zuiderzee. Zou het kabinet vallen komt Rutte toch weer uit de bus als MP , jammer wel het gerommel daar, maar veel ydk zoeken hun heil daar. Ik ga binnenkort ook, ben je van mij af. Het is hier ook weer spannend , maar wil never ever door ,(ik hoop dat ze weggevaagd worden) klungels, sukkels, zgn oppositie geregeerd worden. Deze laatsten zijn alleen bezig onrust te stoken ipv mee regeren. En by the way Rutte is ‘n veel betere MP als de raaf geweest is.

 17. Eh… Ik merk dat er alleen maar gezinspeeld wordt op het feit of het kabinet al dan niet moet vallen.
  Dat er dus ook in Makambia steken vallen, en niet alleen op “Curacrim” zoals Bram dat zo uiterst leuk en redelijk vasthoudend uitdrukt. Vreemd dat hij Gerrit de Raaf er niet weer bij haalt…
  Natuurlijk zwijgt iedereen als het graf wat dat aangaat, maar dat moeten ze zelf maar weten.
  Dat Kaat Bram, Showru, en Brian in niet afvalt, omdat ook zij hier wonen, en toch ook op Nederlandse zaken reageren, vind ik ook zo vreemd.
  Maar O wee als Drechi pa bosnan Tur iets over het zaligmakend Nederland zegt, dan wordt hij wel door Kaat meteen onder het gazon geschopt… Ra ra ra…… Vreemd.. Heeeeeeel vreemd Cato…. Een beetje typisch, maar ook dat mag wat mij betreft.

 18. Als @ Rutte slim is laat hij de regering door de Groen links KWAL Klaver en co naar huis sturen, maar dat durft Klaver niet in deze corona tijd, doet hij dit wel gaat hij bij de volgende verkiezingen in Maart af als een gieter!. En dat weet hij donders goed omdat hij geen meerderheid in de kamer zal krijgen, het vis wijf van SP krijgt zoal zo geen zetel meer.

 19. Er is helaas direct geen burgemeesterschap of zo die hij kado kan krijgen, want dat was het makkelijker geweest.

  Den Haag vacature was open, Utrecht is net ingevuld door die mislukte Sharon Dijkstra. Staan toch wel een groot aantal open.

 20. Asscher van PdvA was de hoge pief toendertijd.

  Ik denk dat het nu met Corona beter is dat de regering blijft zitten en de verkiezingen zijn ook al binnenkort.

 21. Er is (voor Rutte) maar één doel in deze operatie: redt Eric Wiebes. Hij was de bewindsman die,ook van belasting mensen, nota’s en opmerkingen ontving dat de aanpak ernstige flaws had en aangrijpende gevolgen had voor mensen en alle signalen negeerde.
  Er is helaas direct geen burgemeesterschap of zo die hij kado kan krijgen, want dat was het makkelijker geweest.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties