30 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 11:47

Laatste reacties

- Advertentie -

Volkskrant | 6,6 miljoen Amerikanen vragen in één week uitkering aan voor werkeloosheid

Actievoerders in Los Angeles betogen dat voedsel kopen nu belangrijker is dan huur betalen. De werkloosheid in Californië schiet omhoog door de epidemie | EPA

Geschat wordt dat tegen het einde van deze maand zo’n twintig miljoen banen zullen zijn verloren. De werkloosheid kan dan in april stijgen tot zo’n 15 procent.

Het vorige werkloosheidsrecord stamt uit 1982, toen 10,8 procent van de bevolking geen werk had. De forse aantallen versterken de vrees van economen dat de Amerikaanse economie aan koerst op een diepe recessie.

Herverkiezing van Trump

De deprimerende aantallen van het ministerie van Arbeid van de miljoenen Amerikanen die hun baan verliezen, zullen als een mokerslag worden gevoeld in het Witte Huis. Voor de coronacrisis uitbrak, werd de florerende economie door vriend en vijand gezien als een van de sterkste punten van het presidentschap van Trump.

- Advertentie -

De president en zijn adviseurs hoopten dat de sterke economische groei en de miljoenen banen die er de afgelopen drie jaar bij kwamen, zijn herverkiezing veilig zouden stellen. Trump hamerde ook steeds trots op de banengroei.

Nu moet de president toezien dat week na week bedrijven werknemers massaal ontslaan om het hoofd boven water te houden. Vooral restaurants , hotels en andere ondernemingen die hard zijn getroffen door de maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan, zo blijkt uit de cijfers van het ministerie, danken hun personeel af.

Ook de auto-industrie heeft het zwaar, omdat de verkoop is ingestort. Het Witte Huis en het Congres hebben een hulppakket aangenomen ter waarde van 2.200 miljard dollar, maar nu al gaan er geluiden op dat er snel een tweede pakket moet komen.

Ook Florida blijft binnen

De economie zal in de komende weken nog meer rake klappen krijgen, omdat steeds meer staten hun inwoners opdragen binnen te blijven. Op donderdag namen vier staten deze maatregel, waaronder Florida, dat sterk afhankelijk is van de toeristenindustrie. De belangrijke hotelsector in deze staat, die Trump moet winnen wil hij worden herkozen, dreigt nu in te storten.

- Advertisement -

In 39 van de 50 staten moet de bevolking nu binnen blijven, met alle gevolgen van dien voor het bedrijfsleven. Dit betekent dat ruim tachtig procent van de Amerikanen gedwongen thuis zit.

Trump heeft tot nu niet zo ver willen gaan om een landelijk uitgaansverbod af te kondigen, een maatregel die de Amerikaanse economie grote schade zou berokkenen. Hij zei dat de gouverneurs dit moesten beslissen. Een aantal staten waar Republikeinse gouverneurs de dienst uitmaken, zoals Texas en Missouri, weigeren nog altijd de bevolking op te dragen binnen te blijven.

Ook wilde de president zich niet branden aan het volledig stilleggen van het vliegverkeer om verspreiding van het virus tegen te gaan. Volgens schattingen van zijn belangrijkste corona-adviseurs, zullen minimaal 100 duizend tot 240 duizend Amerikanen bezwijken aan het virus.

VS-correspondent: ‘Dokters hullen zich hier bij gebrek aan beschermende kleding in vuilniszakken’
De VS tellen 3.400 coronadoden, meer dan het aantal geregistreerde doden in China. We bellen correspondent Michael Persson, in brandhaard New York. ‘In Brooklyn werden bodybags met een vorkheftruck in een koelwagen geladen.’

Bron: Volkskrant

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. The maximum preasure van de VS op andere landen heeft zeker gewerkt. Keep up the preasure may I say. I may say keep up the preasure.

  Good bye empire.

 2. …….”Wat moet nog in dit land gebeuren voordat het tot hen begin door te dringen dat het moreel verwerpelijk is om op zo een klein eiland bijna een miljoen per jaar te verdienen”……

  Wakker worden @ Eric, en het niet meer accepteren.
  Het hardop uitroepen, ongeacht waar ze je voor uitmaken. Want dat zullen ze doen, je demoniseren en persoonlijk asnvallen, je zit immers hun graaipraktijken en die van hun familie in de weg.

  O tolerance voor partijen en politici en directeuren die corrupte praktijken voortzetten, of het maar een “beetje” doen, of via moeders, vaders, ooms, zussen, en broers zijn geplaatst.

  Niet meer tolereren dat er zulke lastposten op directeursposities komen vanwegepartij loyaliteit of omdat ze vriendjes hebben.

  Zoals nagenoeg elke (staats) directeur die er nu zit of gezeten heeft en er (zonder bussen vol experts ) ) niets van brouwen.

  Zeer lastig, dat dit nog steeds getolereerd wordt.
  Maar zolang ze ermee wegkomen zullen ze blijven zitten. Van hun morele karakter hoef je niets (dan last ) te verwachten.

 3. ……”Het lijkt alsof politici en de grootverdieners van algemene middelen hier in een morele vacuüm leven”…..

  Ja @ Eric, lastig, lastig, lastig!

  Hoe krijg je al die lastposten van de belastende miljoenen posten af.
  Ze zijn echt een “last” voor de economie.
  En als al die lastposten het nou zo goed deden, dan zou je die last op de koop toenemen.

 4. Het lijkt alsof politici en de grootverdieners van algemene middelen hier in een morele vacuüm leven.

  Wat moet nog in dit land gebeuren voordat het tot hen begin door te dringen dat het moreel verwerpelijk is om op zo een klein eiland bijna een miljoen per jaar te verdienen terwijl anderen amper te eten hebben?

  De vraag is, zullen we straks net als vroeger terug gaan naar de tijd dat buren elkaar een beetje suiker en zout lenen en een ui delen? Of zullen we net als de Amerikanen massaal wapens aanschaffen om onze bezittingen te verdedigen?

 5. De exit strategie is iets waar hij en zijn collega’s druk mee bezig zijn; hoe lan il zoveel mogelijk meenemen als het kaartenhuis instort en waar moet ik naartoe waar heb ik de beste bescherming of waar kan ik een curaçao hulp fonds opstarten om mijn inkomen aan te vullen. Dat heeft prioriteit op het bepalen van een strategie om de gezondheidscrisis en en economische crisis het hooft te bieden. Je moet nu eenmaal prioriteiten stellen en deze crisis heeft niet de noodzaak om van de bestuurs prioriteiten af te wijken. 50% van je loon inleveren als het nodig is. Right, 100% als je op het vliegtuig zit onderweg naar veiligheid bedoeld hij

 6. ” De werkloosheid kan dan in april stijgen tot zo’n 15 procent.” Dat zal wel vergelijkbaar zijn met Curaçao. Vandaag was de beurt aan Koeiman velen waren gekluisterd aan de buis om de maatregelen van de regering te horen.

  Alleen werd ons geduld behoorlijk op de proef gesteld en dit keer door de epidiomoloog die had niets te melden vandaag maar hij wilt graag aan zijn vergaarde faam blijven vasthouden.

  Zoals altijd had Koeiman niets te melden, een minister die het had over hoe een webpagina in te vullen. Blijkbaar bestaat voor Koeiman niet zoiets als voltooid verledentijd de man spreekt altijd in de toekomst, dat gaan we doen, daar komen we met een oplossing voor, daar zijn we mee bezig.

  Beste Koeiman als je de baan net zoals de meeste van je collega’s niet aankan, begin aan een exit procedure te werken, heb je in elk geval iets te melden de volgende keer.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -