Vliegtuigen uit hoogrisicolanden op Bonaire | Antilliaans Dagblad

Op de luchthaven worden de komende dagen vijf vliegtuigen van Seaborne Airlines uit Puerto Rico verwacht.

Kralendijk – Bonaire International Airport (BIA) laat bij hoge uitzondering vliegtuigen toe die afkomstig zijn van eilanden die niet in de ‘air-bubble’ zitten, dus landen met veel risico voor besmetting met het coronavirus. Alleen de bemanning is aan boord van deze toestellen.

Er wordt een uitzondering gemaakt om te voorkomen dat de vliegtuigen beschadigd raken door het noodweer dat nu de Bovenwinden nadert. Zoals in de Noodverordening staat, die vanaf deze maand geldig is, worden er geen passagiers toegelaten uit hoogrisicolanden. Dit om besmetting met het coronavirus te voorkomen.

Op de luchthaven worden de komende dagen vijf vliegtuigen van Seaborne Airlines uit Puerto Rico verwacht. Puerto Rico wordt als een hoogrisicoland gezien en daarom gaan alle bemanningsleden op eigen kosten in verplichte quarantaine op een centrale locatie. Zo wordt voldaan aan de eisen van de Noodverordening.

De zeehaven van Bonaire biedt dezelfde mogelijkheid aan eigenaren van boten die voor het noodweer willen vluchten. Voor hen geldt dezelfde regel als voor de bemanning van de vliegtuigen. Ook zij moeten 14 dagen in quarantaine. Zodra het noodweer voorbij is gaan de vliegtuigen en de boten terug naar het land van herkomst.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *