28 C
Willemstad
• zaterdag 13 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

VK | El Salvador maakt einde aan WK-droom Curaçao

HomeMediaVK | El Salvador maakt einde aan WK-droom Curaçao
 Patrick Kluivert op de bank bij Curaçao | Foto © ANP
Patrick Kluivert op de bank bij Curaçao | Foto © ANP

Bondscoach Patrick Kluivert is er met Curaçao niet in geslaagd om El Salvador te verslaan in de WK-kwalificatie. Dinsdag verloor de ploeg in El Salvador met 1-0. De heenwedstrijd wonnen de Salvadoranen vrijdag ook al met 1-0.

Daarmee eindigde de droom over deelname aan het WK voetbal in de derde ronde van het kwalificatietoernooi van de CONCACAF, de voetbalbond van Noord- en Midden-Amerika.

Curaçao, met onder anderen Eloy Room, Darryl Lachman, Kemy Agustien Dustley Mulder en Jeremy de Nooijer in de basis, moest al na 9 minuten de tegengoal incasseren. Jonathan Barrios scoorde voor El Salvador. Kluivert had met Curaçao in de WK-kwalificatie eerder wel Cuba verslagen.

De pers tijdens Curacao - El Salvador | Foto Henk Looman
De pers tijdens Curacao – El Salvador | Foto Henk Looman

Interim-bondscoach Rini Coolen strandde in dezelfde kwalificatiereeks met Aruba. Een vorige week opgelopen 2-0-nederlaag tegen Saint Vincent en de Grenadines kon op eigen veld niet meer worden rechtgezet, al wonnen de Arubanen wel: 2-1. Erixon Danso (FC Emmen) bracht de thuisploeg op een 2-0-voorsprong maar een late goal van Tevin Slater voorkwam een verlenging.

Jamaica stuntte door een op eigen veld opgelopen 3-2-nederlaag recht te trekken. Invaller Simon Dawkins bezorgde zijn ploeg in Managua in de slotminuut de benodigde tweede treffer (0-2) waardoor Jamaica de vierde ronde bereikte. Dat deden verder ook Haïti, Canada en Guatemala. De zes teams gaan verder in de eerste groepsfase waarin Mexico, Honduras, Panama, Costa Rica, Verenigde Staten en Trinidad en Tobago de andere deelnemende landen zijn.

Bron: Volkskrant

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. gelukkig dat deze geld verspilling weer ff voor even in de ijskast is gezet van deze opvreters “bestuur & Kluivert”. Dit geld had beter aan noodlijdende voetbalclubs worden gegeven.

  2. Wat een wanprestatie. Niet scoren in 180 minute voetbal tegen El Salvador, een kleine muis in het internationale voetbal.

    Daarvoor met de hakken over de sloot gewonnen van Cuba, een groot eiland waar echter iedereen baseball speelt en niemand voetbalt.

    En daarvoor met de grootste moeite gewonnen van Monserrat, een eiland met 5,000 inwoners waarvan het nationale elftal uit bakkers, slagers en loodgieters bestaat.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties