30 C
Willemstad
• donderdag 7 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

Viering Dag van de Arbeid

HomeMediaViering Dag van de Arbeid

spigt_logoWILLEMSTAD — De traditionele viering van de Dag van de Arbeid zal dit jaar in het teken staan van de thema’s ‘solidariteit tussen werknemers’ en ‘eenheid van gedachten en handelen om een solide fundament te vormen voor de sociale strijd’. De locaties zijn dit jaar de Sta. Famiakerk, het Felix Chakutoe-borstbeeld aan de De Rouvilleweg (Klip) en het ACU-terrein te Rif, waar het standbeeld van wijlen priester Amado Römer nu staat.

De viering begint om negen uur ‘s ochtends met de traditionele kerkdienst in de Sta. Famiakerk. De dienst zal worden geleid door priester Ronald Kiban en voorganger Gilberto Bakhuis.
Na de kerkdienst vindt de traditionele mars van vakbondsorganisaties en anderen plaats door de straten van Otrobanda naar het borstbeeld van Felix Chakutoe aan de De Rouvilleweg.
Na de kranslegging gaat de mars naar het ACU-gebouw te Rif, naar het beeld van Römer.
Vorig jaar werd het standbeeld van de in 2010 overleden voorvechter van de rechten van arbeiders en sociaal zwakkeren op het eiland voor het eerst aangedaan.
Om twaalf uur hopen de organisatoren dit beeld bereikt te hebben.
Er zal een krans bij het standbeeld gelegd worden, waarna een vakbondsleider namens de gezamenlijke vakbonden het woord zal voeren.
Dit jaar is het de beurt aan Roland ‘Nacho’ Ignacio van vakbondscentrale Central General di Trahadornan di Corsow (CGTC).
Hierna staan er tal van toespraken gepland onder meer van Franklyn Vicario, voorzitter van het ACU-bestuur en van vicepremier Steven Martina (Economische Ontwikkeling, Pais)

Na het officiële gebeuren zal er tussen een uur ‘s middags en acht uur ‘s avonds een sociaal en cultureel programma worden afgewerkt bij de ACU.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties