Viering Dag van de Arbeid

spigt_logoWILLEMSTAD — De traditionele viering van de Dag van de Arbeid zal dit jaar in het teken staan van de thema’s ‘solidariteit tussen werknemers’ en ‘eenheid van gedachten en handelen om een solide fundament te vormen voor de sociale strijd’. De locaties zijn dit jaar de Sta. Famiakerk, het Felix Chakutoe-borstbeeld aan de De Rouvilleweg (Klip) en het ACU-terrein te Rif, waar het standbeeld van wijlen priester Amado Römer nu staat.

De viering begint om negen uur ‘s ochtends met de traditionele kerkdienst in de Sta. Famiakerk. De dienst zal worden geleid door priester Ronald Kiban en voorganger Gilberto Bakhuis.
Na de kerkdienst vindt de traditionele mars van vakbondsorganisaties en anderen plaats door de straten van Otrobanda naar het borstbeeld van Felix Chakutoe aan de De Rouvilleweg.
Na de kranslegging gaat de mars naar het ACU-gebouw te Rif, naar het beeld van Römer.
Vorig jaar werd het standbeeld van de in 2010 overleden voorvechter van de rechten van arbeiders en sociaal zwakkeren op het eiland voor het eerst aangedaan.
Om twaalf uur hopen de organisatoren dit beeld bereikt te hebben.
Er zal een krans bij het standbeeld gelegd worden, waarna een vakbondsleider namens de gezamenlijke vakbonden het woord zal voeren.
Dit jaar is het de beurt aan Roland ‘Nacho’ Ignacio van vakbondscentrale Central General di Trahadornan di Corsow (CGTC).
Hierna staan er tal van toespraken gepland onder meer van Franklyn Vicario, voorzitter van het ACU-bestuur en van vicepremier Steven Martina (Economische Ontwikkeling, Pais)

Na het officiële gebeuren zal er tussen een uur ‘s middags en acht uur ‘s avonds een sociaal en cultureel programma worden afgewerkt bij de ACU.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *