25 C
Willemstad
• woensdag 29 juni 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Viering Dag van de Arbeid

spigt_logoWILLEMSTAD — De traditionele viering van de Dag van de Arbeid zal dit jaar in het teken staan van de thema’s ‘solidariteit tussen werknemers’ en ‘eenheid van gedachten en handelen om een solide fundament te vormen voor de sociale strijd’. De locaties zijn dit jaar de Sta. Famiakerk, het Felix Chakutoe-borstbeeld aan de De Rouvilleweg (Klip) en het ACU-terrein te Rif, waar het standbeeld van wijlen priester Amado Römer nu staat.

De viering begint om negen uur ‘s ochtends met de traditionele kerkdienst in de Sta. Famiakerk. De dienst zal worden geleid door priester Ronald Kiban en voorganger Gilberto Bakhuis.
Na de kerkdienst vindt de traditionele mars van vakbondsorganisaties en anderen plaats door de straten van Otrobanda naar het borstbeeld van Felix Chakutoe aan de De Rouvilleweg.
Na de kranslegging gaat de mars naar het ACU-gebouw te Rif, naar het beeld van Römer.
Vorig jaar werd het standbeeld van de in 2010 overleden voorvechter van de rechten van arbeiders en sociaal zwakkeren op het eiland voor het eerst aangedaan.
Om twaalf uur hopen de organisatoren dit beeld bereikt te hebben.
Er zal een krans bij het standbeeld gelegd worden, waarna een vakbondsleider namens de gezamenlijke vakbonden het woord zal voeren.
Dit jaar is het de beurt aan Roland ‘Nacho’ Ignacio van vakbondscentrale Central General di Trahadornan di Corsow (CGTC).
Hierna staan er tal van toespraken gepland onder meer van Franklyn Vicario, voorzitter van het ACU-bestuur en van vicepremier Steven Martina (Economische Ontwikkeling, Pais)

- Advertentie -

Na het officiële gebeuren zal er tussen een uur ‘s middags en acht uur ‘s avonds een sociaal en cultureel programma worden afgewerkt bij de ACU.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Automatische concepten

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...

Nu.cw | Vlucht KL-735 naar Curaçao vertrekt pas morgen

De KLM-vlucht KL735 naar Curaçao wordt verder vertraagt. Dat meldt KLM-regiomanager Dirk Buitelaar tegenover Nu.cw. De vlucht stond oorspronkelijk gepland om rond 15.00 uur Nederlandse tijd...

Nu.cw | TUI-vlucht naar Curaçao wijkt uit naar Punta Cana

TUI zal vlucht OR351 naar Curaçao vandaag laten uitwijken naar Punta Cana op de Dominicaanse Republiek. Dat meldt een woordvoerder van TUI aan Nu.cw. “Aanvankelijk leek het er...

NU | Tropische storm ABC-eilanden landt begin van de middag als eerste op Bonaire

De tropische storm die Aruba, Bonaire en Curaçao mogelijk zal treffen, komt waarschijnlijk woensdag rond 16.00 uur (plaatselijke tijd) als eerste aan land op Bonaire. Dat zegt...

RTL | Orkaanseizoen belooft weer zwaar te worden

Ook dit jaar belooft het opnieuw een hevig orkaanseizoen te worden. De spits is al afgebeten in Mexico en komende nacht wordt de tweede grote storm van...
- Advertentie -
- Advertentie -