Viering Arubadag in Nederland

Minister-president van Aruba, Mike Eman, te midden van bezoekers tijdens de viering gisteren van Arubadag 2014 in Rijswijk, Nederland.  FOTO NICO VAN DER VEN

Minister-president van Aruba, Mike Eman, te midden van bezoekers tijdens de viering gisteren van Arubadag 2014 in Rijswijk, Nederland.
FOTO NICO VAN DER VEN

Den Haag/Oranjestad – De nationale dag van Aruba, Arubadag, die op het eiland zelf de 18de maart wordt gevierd, werd gisteren feestelijk doorgebracht in Rijswijk, Nederland. De premier van Aruba, Mike Eman, was aanwezig om de feestelijkheden bij te wonen en de aanwezigen toe te spreken.

Advertentie

,,Arubadag drukt broederschap, solidariteit en samenwerking uit”, zo sprak de Arubaanse minister-president.

Ook de Gevolmachtigde minister van Aruba, Alfonso Boekhoudt, die voor het eerst tijdens deze viering van Arubadag als gastheer optrad, sprak de aanwezigen toe.

,,In eerste instantie werd dit evenement georganiseerd voor de Arubaanse gemeenschap in Nederland, maar in de loop van de tijd werd de viering steeds meer multicultureel. Er is overigens een grote groep Arubanen die speciaal voor de viering hier naar Nederland komt”, aldus Boekhoudt.

De Gevolmachtigde minister van Curaçao, Marvelyne Wiels en de Gevolmachtigde minister van Sint Maarten, Mathias Voges, waren ook uitgenodigd.
Voges benadrukte in zijn speech de langdurige vriendschappelijke samenwerking tussen Sint Maarten en Aruba en Wiels haalde in haar toespraak een regel uit het Arubaanse volkslied aan.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *