28 C
Willemstad
• maandag 25 oktober 2021 07:11

Laatste reacties

- Advertentie -

Video | 30 di mei 1969 (46 anja pasa)


Bron: Alex Alberto

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

 1. Beste M, aan jouw uitspraken merk ik dat jij, zint naar een Nederlandse cultuur en mentaliteit op eiland. Gaat nooit gebeuren. Ook in Nederland heeft men te maken met dezelfde problemen in bepaalde gemeenten. En divers. Jij zit op het eiland en levert meestal negatieve kritiek. 30 mei 1969, was een mijlpaal. Daarna heeft men getracht hun stelling te plaatsen. Kort na die tijd hadden wij geen problemen, weinig jeugd onder een boom. Merendeels gingen naar school of had een Papa Godettbaan, werd later in Nederland door Melkert overgenomen. Wij kennen die als Melkertbanen. Wat u niet weet dat toentertijd, Curaçao opdracht om die bananen teniet te doen. Waarom? Het was oneigenlijkwerk die met subsidie in stand wordt gehouden, alle wijken werden de woningbouwbedrijven gesloten. Paar jaar daarna werden ze Melkerbanen in Nederland. Ook Nederland heeft in het verleden hun problemen gehad. Denk maar aan jouw geliefde koningshuis, met onze lieve Bernard aan het roer. Wat mij stoort dat jij geen enig respect hebt voor de gescheidenis van dit eilandje. Zou mij sieren als je een bijdrage had of wil leveren. Jouw taal lijkt mij vermoedelijk een persoon die via het ambtenaren circuit aan een baan op eiland is gekomen. Zonder enig resoect voor de samenleving aldaar. Het is niet de eerste keer dat ik u hebt gezegd dat u, klaarblijkelijk een gevaar bent voir de Antiliaanse collega, hoop niet dat u bij justitie, rst of een instantie die wij hier nodig hebben . Heb respect voor elk land zijn cultuur en gescheidenis. Ook ik heb dat van Piet Hein tot Peterr Stuyvesant. Lees jouw geschiedenis. Als het jouw niet zint kom maar naar huis, zou ik zeggen. Cultuur, is een heel moeilijke materie. Laat jouw zon en strand. Ga maar naar huis. Nogmaals heb respect voor ons anders vertrek. Het eerste letter van een woord die ik niet gebruik, u bent een R. Vul maar zelf in.

 2. Ok mensen, geloof dan maar in jullie revolutie van 1969 in jullie jacht op iets om trots op te zijn.

  Want dat is er verder weinig. De arbeidsmentaliteit op het eiland is belabberd, justitie is handen van de mafia en hun ratvocaten, kinderen worden verwekt in ruil voor een belkaart en al decennia lang stemt de Curacaose burger op corruptie waardoor we door doodrijders, fraudeurs en winkeldievegges geregeerd worden.

  Laten we 30 mei 1969 maar vieren dan. Proost!

 3. Hoe u het ook wendt of keert, als u kijkt hoeveel revoluties in latijnsamerika en andere hebben plaatsgevonden hadden wij slachtoffers. Kijk maar naar de burgeroorlog in de Verenigde Staten. Een paar kilometers verder Venezuela. Het moment dat je onrecht bestrijdt en het via stakingen etc.. moet je beseffen dat het uit hand kan lopen. Bijna overal heeft ook drank en ingekropte woede een rol gespeeld. Ik praat geweld niet goed. Het ging hier om, het vechten voor recht. Ze hadden gelijk. Ook ik had niet verwacht dat het echte taferelen zou aannemen. Ook schrok. Door de jarenheen heb kunnen inzien wat de mens in staat als hem onrecht wordt aangedaan. Geef Stanley Brown, niet de schuld, hij zag ook wat er gebeurde. Het mondde uit in het stichten van brand en het omgooien van auto,s. Duudelijk was de samenleving het slachtoffer. Dit voorkom je nooit als je voor onrecht wil gaan vechten. Het verhaal 30 mei 1969, is vergelijkbaar met alle geschiedenissen van de mensheid op aarde. Waar er onrecht wordt aangedaan, moet u een reactie verwachten. Meestal met slachtoffers. Vaak had de regering vooraf het probleem kunnen oplossen. Ook in die periode verrijkte een kleine groep zich, zonder rekening te houden met de arbeider die de onrechtvaardigheid om zich heen ziet gebeuren.

 4. Wereldwijd zijn er maar weinig opstanden, oproeren of revoluties bekend die niet gepaard gingen met verwoesting, brandstichting en in veel gevallen zelfs moordpartijen. En daar vormt Curaçao geen uitzondering op.
  Zeker niet als een woedende door drank benevelde meute optrekt. Zelfs als er geen drank in het spel zou zijn geweest zou er brand gesticht zijn. Vraag het maar aan Stanley Brown, de ophitser.

 5. Typisch dat op Curacao altijd de verkeerde dingen beloond worden. Plunderen van de stad, goed gedaan. Krijg je een eervolle vermelding in de analen van de geschiedenis van Curacao en we maken er nog een beetje een feestdag van. Te gek voor woorden en alleen mogelijk hier op deze klip.

 6. Ben na 30 mei 1969 geboren, maar weet genoeg van wat er gebeurd was dankzij de foto’s van m’n vader, gesprekken met ooggetuigen en literatuur. Mijn persoonlijke conclusie hierover is heel simpel. De “revolutie” was niks anders dan een duidelijk proloog van wat wij, in de toekomst, als “dushi hende” in staat zouden zijn tegen ons eigen volk. Sinds die tijd branden wij liever, als uitgehongerde piraten, telkens weer een mondi plat ipv een oplossing te zoeken.

 7. @ Stanley Held,

  Het ontgaat mij ten enenmale waarom het verwoesten van een stad, eigendommen van anderen, moet worden gezien als een ‘opstand welke we moeten vieren’.
  Dat de stakers wellicht een goede reden hadden om kwaad te zijn kan ik best geloven. Maar om dan winkels te gaan plunderen, bedrijven kort en klein te slaan, winkeliers te beroven, winkels en bedrijven in de brand te steken……..nee, dat gaat mij te ver en dat moeten we ook niet willen vieren.

  Men had ook gewoon de binnenstad en gebouwen van de overheid kunnen bezetten, desnoods de hele raffinaderij platleggen, maakt me niet uit wat je verzint. Het vernielen van de eigendommen van anderen is echter nooit goed te praten.

 8. Weet u heer Mossel het verbaasd mij dat niemand reageert. Ik proef dat men het waarom van deze opstand niet weet. Ik heb het als kind meegemaakt. 46 jaar verder heb ik, diep respect voor Papa Godett. Denk aan de woningbedrijven in elke wijk. Na een paar jaar mocht het niet van Nederland. En ja hoor Melkert had wat in Nederland bedacht. Melkertbanen. Was een kopie van Godett. Hoe krom is deze wereld. U weet dat, de rest die dagelijks kritiek levert niet. Gaat niet om het vervolg van zijn partij. Feit is dat hij getracht heeft om een verandering te brengen in de samenleving. Met weinig opleiding schreef hij zich in, bij UNA als toehoorder. Dan weet een ieder wat zijn doel was. Als daarna na en tijdens zijn leven en dood het niet goed is afgelopen ligt aan de partij. Weet u geld bepaald alles oo onze eiland. Kijk goed, voor 15 december 1954 en daarna ligt de macht binnen een klein groepje, vroeger werd je met geld zoet gehouden. Nu krijg je de kogel. Godett, overleeft, Wiels R.i.P. dus het kleine groepje schroomt niet om een moord te plegen. Nu is de samenleving aan zet. Wij hebben gekeken vanaf 1969, nu u.

 9. Ik zou zeggen. Wat led de familie MFK/ MAN/ PS/ KFO/ REFoRMA. Zullen we deze feestdag nog eens over doen, lijkt me wel leuk. Maar dan wel te beginnen bij de optrekjes van die figuren die met politieke goed bedoelde iedeén zich toch alsnog hebben laten omkopen door de onderwerld en zich zelf op een gigantische manier hun zakken hebben gevuld hele families zijn stinkend rijk op deze klip en hele families sterven elke dag van de honger.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

FD | Agressieve lobby belastingadviseurs begint gênante vertoning te worden

Opinie Jan van de Streek | Financieel Dagblad Demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief legt de wetscommentaren van fiscaal adviseurs over het Belastingplan 2022 naast zich neer. In hun vragen...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Column Youp | Kliniekclowns

Dus een cliniclown verdient meer dan een hoogopgeleide IC-verpleegkundige. Toen ik dit op de radio hoorde heb ik mijn auto een kwartiertje op de vluchtstrook geparkeerd. Met...
- Advertentie -