26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Verzoek schorsing De Pool afgewezen

HomeMediaAlgemeen nieuwsVerzoek schorsing De Pool afgewezen

Giovanni-de-Pool-SrWillemstad – Het verzoek in hoger beroep tot schorsing van E. de Pool (23 november 1953) is afgelopen dinsdagmiddag door het gerecht afgewezen. Dat heeft de woordvoerder van het Openbaar Ministerie, Norman Serphos, gisteren tegenover deze krant bekendgemaakt.

De Pool, die samen met drie anderen verdachte is in de Scorpio-zaak, werd dinsdag door advocaat Kid Martina vertegenwoordigd en gaf voor het schorsingsverzoek als reden op wegens zwakke gezondheid detentieongeschikt te zijn.
De verdachte zou een doktersbrief hebben gepresenteerd waarin werd aangegeven dat hij inderdaad aan een longziekte leed, maar nergens in de brief werd echter vermeld dat De Pool detentieongeschikt zou zijn.
Het OM heeft aangeboden om De Pool op de Forensische observatie en begeleidingsafdeling (Foba) van de gevangenis te plaatsen, maar dit werd door de raadsman van De Pool afgewezen; zijn cliënt wilde per se naar huis.
De zaak diende afgelopen vrijdag en dinsdag deed de rechter uitspraak.
Eerder heeft De Pool op 5 november al een schorsingsverzoek ingediend.
De rechter-commissaris heeft dit toen meteen afgewezen waarna De Pool in hoger beroep ging. Maar ook bij de behandeling hiervan werd het verzoek verworpen.
E. de Pool is samen met drie anderen verdachte in de zogeheten Scorpiozaak.
In zijn huis werd tijdens een inval een grote hoeveelheid drugs, waaronder xtc en cocaïne, aangetroffen en in beslag genomen voor nader onderzoek.
Andere verdachten in deze zaak zijn nog G. de Pool senior, die momenteel in het buitenland verblijft, maar waarvoor een bevel van bewaring van kracht is, G. de Pool junior en U. de Jong. Laatstgenoemde werd in oktober voorwaardelijk op vrije voeten gesteld.
De 17-jarige verdachte, die evenals de overige verdachten op 5 oktober werd gearresteerd, gaat nog naar school.
Dit gegeven en het feit dat hij nog geen strafblad zou hebben, heeft tot zijn al dan niet voorwaardelijke vrijlating geleid.

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties