Verzoek Cubanen aan Máxima

cubanenWillemstad – De ‘Commissie Cubaanse gemeenschap in Curaçao zonder documenten’ heeft gisteren tijdens de wandeling van het koninklijk paar in Otrobanda koningin Máxima om hulp gevraagd. Tijdens de wandeling boden ze een brief aan, waarin ze vragen om iets te doen aan hun ongedocumenteerde status.

,,Majesteit, wij zijn een groep van meer dan veertig Cubanen die tussen de drie en acht jaar ongedocumenteerd op Curaçao verblijven. We hebben hier gezinnen gesticht, zijn getrouwd met partners met de Nederlandse nationaliteit, verschillende van onze kinderen zijn hier geboren. Majesteit, het leven vindt onvermijdelijk zijn weg, ook zonder erkenning en ondanks het ontkennen van onze rechten. Dat is betreurenswaardig want het gaat om mensenlevens”, aldus de groep in de brief.

Advertentie

,,De overheid weet van ons bestaan, maar we worden genegeerd.”

Nelson Navarro heeft wel laten blijken dat hij aan de ‘menselijke tragedie’ een eind wil maken.

,,Hij gaf ons een brief met dispensatie. Maar daarmee hebben we nog geen legale status.”

Hier wil de commissie nu een einde maken.

,,Hare Majesteit, het is tijd dat onze schuld wordt ingelost; toon uw erbarmen met onze rechten als mens. Door uw gratie, die we nederig hopen te verkrijgen, willen we u van onze kant aanbieden dat we altijd als voorbeeldige burgers zullen blijven leven, dat we onze kinderen zullen opvoeden met respect, dankbaarheid en trouw aan de kroon.”

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *