29 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

Verzoek Claret niet-ontvankelijk

HomeNieuwsVerzoek Claret niet-ontvankelijk

Schadevergoeding te laat ingediend

de_rechterWILLEMSTAD — Het hof heeft dinsdag het verzoek van de familie Claret voor schadevergoeding wederom niet-ontvankelijk verklaard. Het verzoek is te laat ingediend, aldus het hof.

Vier jaar geleden traden agenten van het team Zero Tolerance de woning van de familie Claret aan de Paranaweg binnen.
Volgens de familie was de huiszoeking geheel onverwacht en op een totaal onrechtmatige wijze is uitgevoerd.

“Dit is zonder meer een schending van één van de fundamentele rechten van de mens, met name het recht op eerbiediging van het privé familie- en gezinsleven en het recht op vrijheid (artikel 8 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens EVRM)”

, aldus woordvoerder Frederik Claret.
De familie is naar het Openbare Ministerie, naar het Hof van Justitie en vervolgens naar het Europees Hof gestapt.
Op grond van de uitspraak van het Europees Hof diende de familie op 12 april vorig jaar een verzoekschrift in bij het Gerecht in Eerste Aanleg voor de schadevergoedingsprocedure.
Tijdens de inhoudelijke behandeling van het verzoek op 17 december vorig jaar verzocht het Openbaar Ministerie (OM) de drie hofrechters het verzoek van de familie niet-ontvankelijk te verklaren, omdat dit te laat is ingediend.
De zaak is al sinds 2009 afgesloten en conform artikel 179 van het Wetboek van Strafvordering, moet het verzoek binnen drie maanden nadat de eerste rechter een beslissing heeft genomen, ingediend worden.
Volgens het OM heeft de procureur- generaal (PG) in een brief van 26 juni 2009 duidelijk gemaakt dat de huiszoeking rechtmatig is gebleken, dat het onderzoek hierbij is afgesloten en dat de familie een schadevergoedingsprocedure kon opstarten.
De rechters deelden de mening van de officier dat het verzoek nu te laat is ingediend en verklaarde het nietontvankelijk.
Op grond van de genomen beslissing is de familie Claret op 4 januari jl. in beroep gegaan, maar het hof is ook van mening dat het verzoek te laat is ingediend en heeft dit nietontvankelijk verklaard.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties