25 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 05:11

Laatste reacties

- Advertentie -

Verzoek Claret niet-ontvankelijk

Schadevergoeding te laat ingediend

de_rechterWILLEMSTAD — Het hof heeft dinsdag het verzoek van de familie Claret voor schadevergoeding wederom niet-ontvankelijk verklaard. Het verzoek is te laat ingediend, aldus het hof.

Vier jaar geleden traden agenten van het team Zero Tolerance de woning van de familie Claret aan de Paranaweg binnen.
Volgens de familie was de huiszoeking geheel onverwacht en op een totaal onrechtmatige wijze is uitgevoerd.

“Dit is zonder meer een schending van één van de fundamentele rechten van de mens, met name het recht op eerbiediging van het privé familie- en gezinsleven en het recht op vrijheid (artikel 8 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens EVRM)”

, aldus woordvoerder Frederik Claret.
De familie is naar het Openbare Ministerie, naar het Hof van Justitie en vervolgens naar het Europees Hof gestapt.
Op grond van de uitspraak van het Europees Hof diende de familie op 12 april vorig jaar een verzoekschrift in bij het Gerecht in Eerste Aanleg voor de schadevergoedingsprocedure.
Tijdens de inhoudelijke behandeling van het verzoek op 17 december vorig jaar verzocht het Openbaar Ministerie (OM) de drie hofrechters het verzoek van de familie niet-ontvankelijk te verklaren, omdat dit te laat is ingediend.
De zaak is al sinds 2009 afgesloten en conform artikel 179 van het Wetboek van Strafvordering, moet het verzoek binnen drie maanden nadat de eerste rechter een beslissing heeft genomen, ingediend worden.
Volgens het OM heeft de procureur- generaal (PG) in een brief van 26 juni 2009 duidelijk gemaakt dat de huiszoeking rechtmatig is gebleken, dat het onderzoek hierbij is afgesloten en dat de familie een schadevergoedingsprocedure kon opstarten.
De rechters deelden de mening van de officier dat het verzoek nu te laat is ingediend en verklaarde het nietontvankelijk.
Op grond van de genomen beslissing is de familie Claret op 4 januari jl. in beroep gegaan, maar het hof is ook van mening dat het verzoek te laat is ingediend en heeft dit nietontvankelijk verklaard.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -