29 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 12:44

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

ParadiseFM | Veel vaccinaties in eerste drie dagen op Saba

Nadat woensdagmiddag ook op Curaçao is begonnen met vaccineren, worden inmiddels op alle eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk mensen geïnjecteerd tegen de besmetting van...

DKR | Curaçaose goksector incasseert pijnlijke nederlaag

Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – In een poging een criticaster de mond te snoeren, heeft de online gambling-sector op Curaçao, vanwege illegale praktijken vaak aangeduid als ‘gokmaffia’, zichzelf lelijk...

NRC | Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord

Noor Zwolsman | Met vonnis Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord Misdaad George Jamaloodin stond volgens het hof „aan de wieg” van de moordaanslag op...

ParadiseFM | File in aanvragen Statenvergadering

De oppositie heeft zoveel aanvragen ingediend voor openbare vergaderingen dat er een enorme wachtlijst is ontstaan. Volgens Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta is het systeem volledig vastgelopen. Van benadeling...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Classificatie Vervoer van school naar SDK hervat

Vervoer van school naar SDK hervat

schoolbusWillemstad – Het transport van schoolkinderen naar het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK), voor zwemlessen, gym en andere activiteiten, wordt vanaf 1 februari hervat. Dat heeft premier Ivar Asjes aangekondigd tijdens de wekelijks partijbijeenkomst afgelopen zaterdag bij de sede van Pueblo Soberano.

Advertentie

Het transport was een tijd geleden door Sedreko stopgezet in verband met de afwezigheid van middelen om het te bekostigen.
Asjes verklaarde dat het transport nu via Reda Sosial wordt geregeld.
De premier zei ook dat de regering de schulden van Sedreko niet zal vereffenen.

Fractieleider Gerrit Schotte van oppositiepartij MFK werd tijdens de bijeenkomst door Asjes bekritiseerd vanwege zijn uitlatingen vorige week bij het debat over fluoride in het drinkwater.
Schotte verklaarde daarbij dat hij géén water meer drinkt dat door Aqualectra wordt geproduceerd.
Volgens de minister- president zond Schotte daarmee een duidelijk signaal naar de werknemers van het waterbedrijf dat hij hen niet vertrouwt.
Het waterbedrijf heeft in de ogen van de premier een brandschone reputatie.

,,Aqualectra produceert al meer dan tachtig jaar water dat voldoet aan de hoge kwaliteitsnormen”, aldus de regeringsleider die schande sprak van de uitlatingen van Schotte.

,,Als leider moet je goed uitkijken wat voor uitlatingen je doet.
Deze verklaring is een klap in het gezicht van alle werknemers die vandaag bij Aqualectra werken en de anderen die al 86 jaar daar waren en kwalitatief hoogstaand water produceren.”

Ook hekelde het staatshoofd de gang van zaken bij het debat dat was georganiseerd door tegenstanders van toevoeging van fluoride aan het drinkwater.

,,Wij hebben een lege zaal gezien”

, aldus Asjes, die de avond als een politiek rommeltje omschreef omdat mensen voordat ze tot het debat werden toegelaten, eerst voor het Reforma-plan van Schotte moesten tekenen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties