29 C
Willemstad
• zondag 26 juni 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Vertraging traject nieuw centraal overheidsgebouw

vertragingWILLEMSTAD — Het traject om een nieuwe locatie te vinden voor een nieuw te bouwen centraal overheidsgebouw heeft vertraging opgelopen. Dit bevestigt waarnemend premier en minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais). Afgelopen januari had een door de overheid ingestelde commissie al een keuze moeten maken. Maar dit ultimatum werd niet gehaald.

Advertentie

- Advertentie -

In reactie stelde Van der Horst niet te weten wanneer de commissie haar keuze nu bekend zal maken.

Ze zijn ermee bezig. Een precieze datum heb ik nog niet gehoord”, aldus de minister vanochtend in een reactie.

Maar door het uitblijven van een definitieve voordracht van de commissie is ook nog niet bekend wanneer de bouw van start kan gaan.
Het terrein waar het centrale overheidsgebouw zal komen zal 30.000 vierkante meter bedragen, terwijl het gebouw zelf 19.900 vierkante meter groot moet zijn.
Van der Horst had vorig jaar tijdens de behandeling van landsbegroting 2014 in de Centrale Commissie van de Staten aangegeven dat de commissie in januari haar eindkeuze bekend zou maken.
Om het gebouw te realiseren is een bedrag van 119 miljoen gulden vereist, aldus de minister indertijd.
Het nieuwe centrale overheidsgebouw zal moeten bestaan uit een aantal aan elkaar verbonden gebouwen op één locatie.
In haar eindrapport heeft de werkgroep huisvesting van de overheid berekend dat op de directe huisvestingskosten een bedrag van 6 miljoen gulden structureel bespaard zal kunnen worden.
De exploitatiekosten, inclusief onderhoud, water, stroom en schoonmaak, zullen 21 miljoen bedragen.
De vergelijkbare huidige kosten van de dienstonderdelen die kunnen gaan verhuizen bedragen nu 27 miljoen gulden.
Al jaren wordt door opeenvolgende regeringen gesproken over de noodzaak om een centraal overheidsgebouw.
Al voor 10-10-‘10, de start van het nieuwe land Curaçao, waren tal van Bestuurscolleges bezig met pogingen om tot een dergelijk gebouw te komen.
Argumenten die indertijd, maar ook nu worden gebezigd zijn onder meer een enorme efficiencybesparing op met name personeelskosten.
De regering noemt in dit verband een bedrag van 50 miljoen gulden.
Maar dit bedrag maakt deel uit van het totale project optimalisatie functioneren overheidsapparaat (ofo), waarmee getracht wordt de efficiency binnen het overheidsapparaat te verhogen.
De centrale huisvesting wordt door de overheid gezien als een belangrijke voorwaarde om deze taakstellende besparing van 50 miljoen te kunnen realiseren.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Ingezonden | Libra nos di nan

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Nu.cw | CBCS in gesprek met stakeholders op Sint Maarten

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft verschillende gesprekken gevoerd met stakeholders op Sint Maarten. De ontmoeting volgde op de publicatie van het Financial...

Nu.cw | Tropische golf groeit mogelijk uit tot cycloon

Een tropische golf boven de Atlantische oceaan verplaatst zich in westelijke richting. De golf heeft zestig procent kans om zich in de komende vijf dagen tot een...

DH | Aruba may phase out 12.6%, Curaçao, St. Maarten not yet

THE HAGUE--The Kingdom Council of Ministers RMR on Friday decided that Aruba can start with the reversing of the 12.6% labour benefits reduction for its (semi) government...

AntilliaansDagblad | Elektriciteit 30 procent duurder

Kralendijk - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de maximumtarieven vastgesteld voor de distributie van elektriciteit in Caribisch Nederland (CN). De stijging bedraagt 30 procent en...

AntilliaansDagblad | ‘Verlaag financieringstekort dit jaar’

Oranjestad - De economie van Aruba herstelt voorspoedig. Het pre-coronaniveau van 2019 is in april en mei overtroffen. Aruba moet van dit herstel gebruikmaken om de begroting...
- Advertentie -
- Advertentie -