27 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Verscherpte beveiliging voor enkele Statenleden

HomeMediaVerscherpte beveiliging voor enkele Statenleden

beveiligingscameraWILLEMSTAD — Vier parlementariërs hebben na de moord op politicus Helmin Wiels conform een risicoanalyse beveiliging gekregen. Inmiddels is de beveiliging van sommigen van hen aangescherpt, kan Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais) desgevraagd bevestigen.

De beveiliging van Franco zelf is niet aangescherpt, zegt hij desgevraagd.

De Landelijke Beveiligingsdienst (LBD) krijgt bepaalde informatie en geeft die door aan de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) en de desbetreffende personen worden hiervan op de hoogte gesteld. Ik heb gemerkt dat de beveiliging van sommige personen is aangescherpt, maar aan mijn beveiliging is niets veranderd.”

Franco voelt zich niet bedreigd, maar is bereid om de adviezen van de Veiligheidsdienst op te volgen en dat doet hij ook.

Zolang niet duidelijk is wie de intellectuele daders zijn achter de moord op collega Wiels, is het verstandig om gehoor te geven aan die adviezen.”

Op 20 maart werd bij de wekelijkse persconferentie in Fòrti duidelijk dat naast Franco ook de parlementariers Melvin ‘Mac’ Cijntje (PS), Humphrey Davelaar (PNP) en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran beveiliging hebben gekregen.
Sulvaran wil echter geen commentaar geven op het al dan niet aanscherpen van zijn beveiliging. Cijntje geeft desgevraagd aan geen beveiliging te hebben en Davelaar was niet bereikbaar voor commentaar.
Welingelichte bronnen melden dat de aanscherping van de beveiliging heeft plaatsgevonden naar aanleiding van binnengekomen informatie bij de desbetreffende autoriteiten, dat een huurmoordenaar stand-by zou staan om een politicus te vermoorden.
Ook de parlementariër Davelaar heeft hiervan melding gemaakt in de media.
De aanscherping of afschaffing van de beveiliging van Statenleden wordt aan de hand van een risico-analyse bepaald, legde minister Navarro eerder desgevraagd uit.
De risico-analyse wordt wekelijks gedaan en op basis van de resultaten hiervan – die naar het ministerie van Justitie worden gestuurd – krijgen degenen die het nodig hebben extra beveiliging.

Rookwolk
De Statenvoorzitter betreurt het dat er bepaalde informatie naar voren komt die veel stof doet opwaaien, terwijl niet eens duidelijk is of die op waarheid berust.
Hij is ervan overtuigd dat sommige oppositieleden bepaalde geruchten fabriceren, met als enig doel om de samenleving willens en wetens te misleiden.
Dit belemmert echter de werkzaamheden van de overheid, voegt de Statenvoorzitter daaraan toe.

Het komt al te vaak voor dat het échte werk even opzij moet worden geschoven, zodat wij ‘oplossingen’ kunnen gaan zoeken voor en uitleg geven over problemen die eigenlijk niet eens bestaan.”

ron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties