27 C
Willemstad
• donderdag 19 mei 2022 05:10

Laatste reacties

- Advertentie -

Verscherpte beveiliging voor enkele Statenleden

beveiligingscameraWILLEMSTAD — Vier parlementariërs hebben na de moord op politicus Helmin Wiels conform een risicoanalyse beveiliging gekregen. Inmiddels is de beveiliging van sommigen van hen aangescherpt, kan Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais) desgevraagd bevestigen.

De beveiliging van Franco zelf is niet aangescherpt, zegt hij desgevraagd.

De Landelijke Beveiligingsdienst (LBD) krijgt bepaalde informatie en geeft die door aan de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) en de desbetreffende personen worden hiervan op de hoogte gesteld. Ik heb gemerkt dat de beveiliging van sommige personen is aangescherpt, maar aan mijn beveiliging is niets veranderd.”

- Advertentie -

Franco voelt zich niet bedreigd, maar is bereid om de adviezen van de Veiligheidsdienst op te volgen en dat doet hij ook.

Zolang niet duidelijk is wie de intellectuele daders zijn achter de moord op collega Wiels, is het verstandig om gehoor te geven aan die adviezen.”

Op 20 maart werd bij de wekelijkse persconferentie in Fòrti duidelijk dat naast Franco ook de parlementariers Melvin ‘Mac’ Cijntje (PS), Humphrey Davelaar (PNP) en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran beveiliging hebben gekregen.
Sulvaran wil echter geen commentaar geven op het al dan niet aanscherpen van zijn beveiliging. Cijntje geeft desgevraagd aan geen beveiliging te hebben en Davelaar was niet bereikbaar voor commentaar.
Welingelichte bronnen melden dat de aanscherping van de beveiliging heeft plaatsgevonden naar aanleiding van binnengekomen informatie bij de desbetreffende autoriteiten, dat een huurmoordenaar stand-by zou staan om een politicus te vermoorden.
Ook de parlementariër Davelaar heeft hiervan melding gemaakt in de media.
De aanscherping of afschaffing van de beveiliging van Statenleden wordt aan de hand van een risico-analyse bepaald, legde minister Navarro eerder desgevraagd uit.
De risico-analyse wordt wekelijks gedaan en op basis van de resultaten hiervan – die naar het ministerie van Justitie worden gestuurd – krijgen degenen die het nodig hebben extra beveiliging.

Rookwolk
De Statenvoorzitter betreurt het dat er bepaalde informatie naar voren komt die veel stof doet opwaaien, terwijl niet eens duidelijk is of die op waarheid berust.
Hij is ervan overtuigd dat sommige oppositieleden bepaalde geruchten fabriceren, met als enig doel om de samenleving willens en wetens te misleiden.
Dit belemmert echter de werkzaamheden van de overheid, voegt de Statenvoorzitter daaraan toe.

Het komt al te vaak voor dat het échte werk even opzij moet worden geschoven, zodat wij ‘oplossingen’ kunnen gaan zoeken voor en uitleg geven over problemen die eigenlijk niet eens bestaan.”

ron: Amigoe

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Russische bedrijven duiken onder in illegale Nederlandse trustsector

Zeker honderd Russische bedrijven doken afgelopen jaren onder in de ondergrondse trustsector in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Platform Investico voor de De Groene Amsterdammer. Op...

Democracy now! | Wednesday, May 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Code geel voor extreem saharastof

De meteorologische dienst Curaçao geeft code geel af voor extreem saharastof. De voorzorgsmededeling geldt van woensdagochtend tot donderdagochtend. Mensen met allergieën kunnen last krijgen van het stof....

Nu.cw | Banco di Caribe waarschuwt klanten voor phishing

Banco di Caribe waarschuwt haar klanten voor phishing berichten. Onlangs zijn er SMS-berichten verspreid naar klanten van de bank waarin gevraagd wordt om bankgegevens. In de berichten...

Nu.cw | Vermiste vrouw weer terecht

De 39-jarige Rochelle Teresita Amalia is weer terecht. Er werd alarm geslagen toen de vrouw maandag van huis vertrok om boodschappen te doen en is niet meer...
- Advertentie -
- Advertentie -