28 C
Willemstad
• zondag 4 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

PBC | Ramon Chong niet minister vanwege screening

HomeLandenCuraçaoPBC | Ramon Chong niet minister vanwege screening

Persbureau Curacao

Chong was in 2003 gedeputeerde voor het eilandgebied Curaçao en raakte in opspraak vanwege een smeergeldaffaire.

Ramon Chong, de voorzitter van de PNP moet afhaken als minister van Economische Ontwikkeling. Hij komt niet door de screening vanwege het feit dat hij een strafblad heeft.

Chong was in 2003 gedeputeerde voor het eilandgebied Curaçao en raakte in opspraak vanwege een smeergeldaffaire. Hij moest zich verantwoorden voor de rechter en kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf en daardoor ook een strafblad.

Donderdag maakte Eduard Braam van de MFK bekend dat hij zich in het belang van het land ook terugtrekt en bedankt voor een ministerspost op Justitie. Braam heeft ook een strafblad vanwege een ontucht met een voormalige patiënte van hem. Braam is arts.

Bron: Persbureau Curacao

19 reacties

 1. Pas op met het de wereld in helpen van onwaarheden.

  Met dank aan social media lijkt dat nu heel veel voor te komen.

 2. Zoals gezegd: Rutte was geen partij in deze rechtszaak en is derhalve ook nooit veroordeeld.

  Rutte is verbaasd over het oordeel en zegt dat de brief niets met discriminatie heeft te maken, maar alles met fraudebestrijding. Rutte zou de brief die door de rechter als discriminerend is beoordeeld nu weer opsturen als hij nog staatssecretaris was. Volgens de VVD-fractievoorzitter is het soms nodig om fraude gericht te bestrijden. En als dat in Nederland niet kan dan moet de wet worden aangepast. Dat laat een woordvoerder van Rutte zaterdagmiddag weten. Bovendien is de zaak volgens de zegsman gericht tegen het ministerie en niet tegen Rutte zelf.

  Pas op met het de wereld in helpen van onwaarheden.

 3. In deze tijd moet je toch al oppassen wat je zegt want dank zij de woke, cancel culture en BLM ben je al snel een racist.
  Gelukkig is dat vooral van toepassing voor de Witte mensen. Wij kunnen precies hetzelfde doen en dan is het niets.
  Maar wanneer er veel fraude wordt gepleegd door bepaalde groepen dan is het niet racisme dat men daar extra op controleert. Dat doet men ook met kampers en dat doen wij hier ook op Curacaao

 4. Yudikorsow
  Als mijn geheugen mij niet in de steek laat :
  Rutte werd niet veroordeeld maar de klager werd in het gelijk gesteld door de rechtbank. Rutte was geen partij in die rechtsgang. Wel het boompje bij het huisje laten aub .

 5. @ Kaat, als Holle Bolle Gijs C Cooper ooit ook nog eens achter hek hek komt te zitten zijn de aardappels nog lang niet gaar aangezien hij een laffe hond is en iedereen er bij lapt om zelf maar buitenschot te kunnen blijven, zelfs Gerrit de Raaf zal dan weer terug in het gevang moeten en dan niet voor 2 jaar maar zeker voor een jaar of 10 zonder aftrek van goed gedrag, aangezien leerling Pastor Gerrit de Raaf het woord goed gedrag niet kent. Als het zo door gaat in de de door op gerichte Partij van Gerrit de Raaf ( MFK ) zie ik dat eerdaags de stekker er uit word getrokken door leerling Pastor Gerrit de Raaf wand God duld deze roof partij niet meer, de Heer zijt Geprezen Looft Den Heer.

 6. ….”Rutte zou Aanzetten tot rassendiscriminatie”…

  Goed staaltje “Jij ook”argumentatie

  Dat doet de Curaçaose politicus op Curaçao overigens aan de lopende band sinds 69 , het stokpaardje van de doorsnee wanna be minister,haatzaaien , het loont.!

  Zie Wiels, Godett, Cooper, etc maar ook, Martina! Allemaal afleiding van de het echte probleem en grondoorzaak: Onze eigen rovende politieke “elite” met kleine letter!

  NOEM één Minister die niet ” geroofd” heeft! Lees, dochter, zus, echtgenoot, vriend bevoordeeld heeft.

 7. @William , cooper kreeg bij alle duistere deals groen licht van schotte, vandaar geen aangifte tegen hem en kan doorgaan met harken van de gemeenschap, zijn enige [email protected] wat denk je van de palmboomgate en de chinezen, ben je ‘n goede vriend van r chong.

 8. Het schijnt dat veel mensen na Steven Martina wel naar iemand als Chong die de taal van het gewone volk spreekt verlangen. Veel mensen hebben niets met de arrogante pedante Steven Martina met die overdreven handgebaren.

  Chong spreekt tenminste de taal van het volk, die schijnt tegen Gwendel Mercelina en Sheldry Osepa gezegd te hebben; “bosnan ta hode partido”.

 9. @Robert, Niet gehoord dat de heer Chong ook veel streken had bij CBA?

  Dit soort mensen horen geen land te leiden!

 10. Mark Ruttez, de (dem)minister president van NL zou deze “screeningswet” ook niet doorkomen. Rutte heeft als staatssecretaris van Sociale Zaken gemeenten aangezet tot rassendiscriminatie en is hiervoor door de rechter veroordeeld.

 11. @robert,
  Een screenings wet heeft geen plek in in een werkende democratie.
  Maar die hebben we niet;
  Een mister neemt besluiten zonder verantwoording af te leggen.
  Een monster ontloopt zijn verantwoordelijk over zijn departement, ambtenaren en zaken die onder zijn/haar departement vallen.
  En de screenings wet is het enige dat kan voorkomen dat een minister benoemd worden of hem/haar tot aftreden kan dwingen. En bij gebrek aan checks and balances is dit een noodzaak kwast. Beter zou het zijn om het hele systeem door te lichten en dwingende bepalingen van fatsoenlijk bestuur in wet vorm te zetten. Maar dat gaat niet gebeuren omdat de wetgever en uitvoerder van de wetten geen toezicht kunnen verdragen.

 12. Hem straffen van wat 18 jaar geleden gebeurd is en waarvoor hij gezeten heeft? Dat gaat mij wat al te ver. En maakte ook geen deel uit van de uitspraak. Kan dit juridisch wel.? Screening is noodzakelijk en goed doch ben het hier in beginsel niet eens. Wie weet gaat hij in beroep. Wordt interessant

 13. En wederom tonen dit soort schaamteloze voordragingen van perdonen die openlijk en bewezen smeergeldaffaires aan hun broek hebben hangen, dat de politieke vazallen geen zier geven om integriteit en absoluut geen zelfreinigend vermogen hebben.

  Autonomie op Curaçao is niets meer dan een cryptowoord om ongegeneerd en vooral ongecontroleerd te kunnen graaien en snaaien.

  Meneer Chong, wacht maar tot meneer Ching , Cheng en Chang, je beetnemen in je grote Chang Chang!

  LOL, je staat in het krijt bij Ching, Cheng en Chang en kunt je beloftes niet meer waarmaken nu je geen Minister meer kunt worden!

  TJa, en het je bent al rond gegaan met de collectebus! De buit is binnen, maar daar staat wat tegenover.

  Ben benieuwd of dievegge La money en Boef Cooper wel door een screening komen.

 14. Schaamteloos , schaamteloos zijn ze .
  Maar op curacao kan alles .
  Nos dushi hendenan y nos yunan di tera
  Schaamteloos , schaamteloos zijn ze

 15. Het zegt toch wat over MFK dat ze iemand als Braam op de lijst hebben gezet. Wat de man heeft gedaan is verschrikkelijk, ontucht met een minderjarige, daar staat normaal gesproken forse gevangenisstraf op.

  Het is wordt nog pijnlijker als we Braam horen zeggen dat hij daarover een gezellig gesprek met de gouverneur heeft gehad.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties