24 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

PBC | Pisas I nam talloze ambtenaren aan zonder de regels te volgen

Persbureau Curacao

Het ministerie van Justitie en Algemene zaken spanden de kroon met de meeste illegale benoemingen en bevorderingen.

Gilmar ‘Pik’ Pisas nam in zijn eerste regeerperiode in 2017 64 ambtenaren aan zonder daarbij de regels te volgen. Veertig andere ambtenaren werden onrechtmatig bevorderd of kregen een extra bonus.

Dat staat in een rapport dat is uitgevoerd in opdracht van minister Armin Konket van Bestuur en Planning.

Het ministerie van Justitie en Algemene zaken spanden de kroon met de meeste illegale benoemingen en bevorderingen.

Beide ministeries werden geleid door beoogd premier Pisas, die ook nu weer het ministerie van Algemene Zaken en Justitie gaat leiden.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

19 reacties

 1. Pisas, hadden we beter verwacht.
  De typische politicus die denkt dat hij mag graaien, roven en vriendjes bevoordelen omdat hij 19 duizend stemmen heeft gehad!
  Solo el bobo salva el bobo!

 2. @Brain S je slaat de spijker op zijn kop. En dan vind het corrupte volk 95% het gek dat het land naar de kloten is. Over een half jaar is er gulden meer in de staats kas, kijken of ze dan nog zo’n Makamba haat hebben als ze liggen te janken om geld, van een ander land krijgen ze nog geen kwartje of ze moeten eerst de schuld die ze bij Nederland hebben totaal heen afgelost en die is niet mis dat zijn honderden miljoenen, a ju para plu .

 3. Tja, wat een droeve geschiedenis. 10 jaar verder met kabinet nr 10 op komst. Er zijn dus al minstens 64 ministers met wachtgeld en een dikke pensioen regeling.

  En hoeveel friends, family en bysides zijn als Ambtenaar aangenomen in die tussentijd?Waarvan 90 procent nietsnutten zijn die de hele dag niets doen maar daar zullen blijven tot het pensioen.

 4. Tja, wat een droeve geschiedenis. 10 jaar verder met kabinet nr 10 op komst. Er zijn dus al minstens 64 ministers met wachtgeld en een dikke pensioen regeling. Er was een kans om dat aantal minder snel te laten stijgen. Door de komst van zo veel kleine partijen met elk zijn eigen afwijking op de toekomst is de huidige [restzetel]regering ontstaan. 38,7% van de bevolking wordt nu vertegenwoordigd door 13 ministers. Als we in september weer in het hokje staan om te kiezen, hoop ik dat er dan maar max 5 partijen zijn. .

 5. Deze hufter kan echt nooit door de screening komen zonder dat hij de leden die de screening doen omgekocht heeft. Net al alle stemmen die hij gekocht heeft door in een korte tijd mensen aan te nemen en dingen te beloven. met deze incest city figuur zal het Eiland heel snel ten onder gaan.

 6. @Fred, toch door de screening ja, monk doet aan muggenzifterij wb aangifte doen, de echte smeerlappen zoals hijzelf laat hij met rust.

 7. Het was toch allang bekend, dat pisas en schotte het geld verkwanseld hebben en ervoor gezorgd hebben dat hun stemmers dank zij hun nu op ‘n houtje moeten bijten,wegwezen met dit rapalje vindt je [email protected] rechtsstaat.

 8. @De rechtstraat, of Konket ‘s partij het goed of slecht heeft gedaan maakt de uitkomsten van het rapport niet minder geldig.

  Pik Pisas is gewoon een ordinaire f&f nepotist, net als de meeste politici overigens.
  De man heeft zich niet eens een beetje in kunnen houden na de verkiezingsuitslag.

  Zou hem hebben gesierd om niet zo uitbundig te feesten en beesten als premier in spé.

  Maar ja, uitstel van gratificatie is errrugg moeilijk types als Pik. Iets met beheersing, discipline en control.

  Er zal deze regeerperiode extra goed gelet worden op het voordragen van dochters, schoonzoons, echtgenoten en bysides. Men begint dat roekeloze gegraai en geplunder zat te worden.

 9. Dat krijg je als Buchi Pluma en Bobo Bubu premier kunnen wordten.

  Eerste act: Familie en vrienden naar binnen “Kruiwagenen”.
  Hij is een soort poortwachter, met een ministertitel, zonder ministerkwaliteiten.
  Ambtsmisbruik is blijkbaar geen grond om je terug te trekken?
  Gaat lekker ! Publiek wordt steeds mondiger!
  GeldKraan ook al dicht !

 10. Dat staat in een rapport dat is uitgevoerd in opdracht van minister Armin Konket van Bestuur en Planning.

  Op welke lijst stond Konket a.k.a. kneus bij de laatste verkiezingen alweer?

  Zijn voormalige partij heeft het zo goed gedaan de afgelopen vier jaren dat zelfs panharing Stevie (met retorische vragen en al) nu plaats neemt in het parlement.

 11. Wat ik erg vind is dat Armin Konket na 4 jaren, net voor zijn aftreden, dit pas bekend maakt. Ik had een betere indruk van de heet Konket. Dit is in feite mosterd na de maaltijd.

 12. Zie op de foto Gerrit de Raaf voor het gordijn samen met PIK de toekomst van curacrim in te delen. Nu is het zover dat PIK samen met zijn Baas van MFK de achter een gordijn verscholen leerling Pastor Gerrit de Raaf de toekomst van curacrim helemaal naar de kloten aan het helpen is. Gerrit de Raaf denkt, ik niks, volk van curacrim ook niks. Het is de wraak van Gerrit de Raaf omdat hij nu ook al weet dat het nogmaals 3 jaar in het gevang zitten word en nooit meer een poot aan de grond krijgt op een eerlijke functie , hooguit de functie van leerling Pastor cq loopjongen van Robby Des Santos krijgen wat hij in zijn tijd als MP al was.

 13. Dat is ongeveer 4 jaar geleden gebeurd. Bestuurlijke corruptie (?) gepleegd door onze MinPres in spé. Waar moet dat ons heen gaan leiden? Hij kreeg een klap voor zn kop, wij als volk een nog veel grotere klap. Helaas met een simpel ooglapje niet te verhelpen. Mag hij nu wel Min Pres worden??? Chong mag geen minister worden voor corrupt gedrag waar hij voor gezeten heeft (!) en dat zo’n 20 jaar geleden is gebeurd. Mag Pisas dan wel MinPres worden voor corrupt gedrag waar hij NIET voor gezeten heeft en 4 jaar geleden is gebeurd? Hopelijk zal het recht hier zegevieren. En wat mij betreft betekend dat, dat Pisas zich dient terug te trekken. Helaas, maar teRECHT

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -