27.3 C
Willemstad
• maandag 6 december 2021 22:53

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Eugene Rhuggenaath feliciteert Gilmar ‘Pik’ Pisas met verkiezingsoverwinning Curaçao

Persbureau Curacao

Persbureau Curacao

Scheidend premier Eugene Rhuggenaath heeft in een facebook boodschap het volk van Curaçao bedankt voor de steun die het gegeven heeft aan hem, het kabinet en zijn partij PAR in de afgelopen vier jaar.

11.788 mensen stemde op de gele partij, die daarmee vier zetels behaaldein het parlement, twee minder dan vier jaar terug.

De demissionaire premier zegt trots te zijn het land te hebben kunnen dienen. “Ik ben trots dat ik mijn belofte aan u waar heb kunnen maken; Een stabiele regering.”

- Advertentie -

Volgens Rhuggenaath heeft het land veel uitdagingen meegemaakt en was het niet gemakkelijk. “Maar ondanks dat bleef ik gefocust op mijn taak als leider; Het welzijn van een ieder op Curaçao en Curaçao als land.”

Daarin heeft niets hem gehinderd om zijn werk met liefde en doorzettingsvermogen te doen. “De fundering voor Curaçao heb ik kunnen leggen en ik had graag de kans gehad om het werk te kunnen maken”, aldus de demissionaire premier.

Rhuggenaath zegt dat het volk beslist en dat het volk dat in de verkiezingen ook heeft gedaan. “Ik respecteer deze beslissing. Wij leven in een levende democratie. Tijdens de verkiezingen was er een grote opkomst en ik ben dan ook blij te zien hoeveel mensen gebruik hebben gemaakt van hun recht.”

“De fundering voor Curaçao heb ik kunnen leggen en ik had graag de kans gehad om het werk te kunnen maken”, aldus de demissionaire premier.

De demissionaire premier feliciteert Gilmar “Pik” Pisas met de overwinning van zijn partij en wenst hem het allerbeste in zijn functie.

Knops

- Advertisement -

Ook staatssecretaris Raymond feliciteert de winnaars en met name de MFK met hun overwinning. “Ik heb inmiddels contact gehad met de heer Pisas en de gouverneur. In die gesprekken heb ik aangegeven dat ik reken op een voortzetting van de goede samenwerking zoals ik die ook in de afgelopen jaren met de regering gehad hebben.”

Knops zegt contact te hebben gehad met premier Rhuggenaath en heeft hem ook bedankt voor de uitstekende samenwerking en zijn leiderschap.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

11 reacties

 1. Tja, je kunt er donder op zeggen en er gif op innemen. Ik kan het je bovendien op een briefje geven, zwart op wit, dat onze toekomstige bestuurders met weinig bestuurlijke ervaring, vorming en ontwikkeling, bokken gaan schieten. Die eten zij overigens zelf op. Die van Banda Bow zijn het sappigst. Corpus siccus durare. Droge, door de hete zon getaande en versmakkelijktde lichamen duren het langst.

  Dit is de prijs die wij als gemêleerde, gesegmenteerde, gestigmatiseerde en getraumatiseerde samenleving moeten betalen. Dit is de geaccumuleerde prijs voor het destijds dom, horig en onderdanig houden van die massa die in bedwang gehouden moest worden. Niet zelden fysiek vele en vele malen sterker dan de onderdrukker voor het groter belang. Ja, dan moet je alles uit de kast halen om in die bovenkamer te morrelen en wel zodanig dat het een perpetuum mobile wordt, van generatie op generatie. Knap en buitengewoon geniaal. Die kennis is niet verloren gegaan en heeft haar weg gevonden naar de marketing en advertising.
  Die tijd is allang voorbij.
  Luctor et emergo. Ik worstel en kom boven.
  Knap, buitengewoon knap, die enkelingen die zich daaraan hebben ontworsteld,
  even op adem komen en en passant graaien in de kas om bij te komen, zich na enige tijd, of generaties bewust worden van de voortrekkersrol en de zware verantwoordelijkheid die op hen rust om die deur verder open te schoppen en open te houden voor de nieuwe generatie.
  Martin Luther King was dol op orgies. Mao Tse Tung, met zijn rotte en stinkende kiezen, ja beflapas, die kon niet kiezen en zich laafde aan sloten jonge maagden die hem werden afgeleverd.

  Terug. Ik dwaal af. En ik preek bovendien uit zendingsdrang. Mijn vrouw is even weg, boodschappen doen en ik grijp ongehinderd en ongeremd naar de tablet. Tss. Geen tegenspel.

  Laten wij nú die hoge prijs betalen voor die stuntelende politici en dat tegenspel bieden aan die gasten die teveel dreigen te ontsporen middels scherpe en positieve kritiek om hen in het gareel te houden en ons die hoge kosten gelaten te laten welgevallen.
  Hoe langer wij hiermee wachtten hoe hoger de prijs wordt en hoe langer het moederland ons zelfbevestigend in haar vooroordelen zuchtend moet bevoogden.
  En wie zit daarop nu te wachten?
  Ik denk zelf de ingeburgerde macamba hier op den duur niet,
  wanneer hij realiseert dat het zeker qua acceptatie en levensvreugde meer oplevert dan rein en puur te blijven als wittemelkchocola versmolten in een lelieblanke levenshouding.

 2. Ik heb diverse keren iets gestuurd wat niet is geplaatst terwijl ik gewoon beleefd ben gebleven dus daar ligt het niet aan. Ik heb alleen mijn gedachte verwoord.
  Weet iemand of dit mogelijk te wijten valt aan een technische storing?

 3. Jullie zullen wel allemaal hebben gehoord van ‘The Great Reset’?
  Als je maar enigszins twijfelt aan de corona-maatregelen of merkt dat er iets niet klopt in deze inmiddels dystopische wereld dan wordt je meteen als ‘wappie’ of ‘complotdenker’ weggezet. Dan ga je bijna de argumenten geloven van de regeringen die zogenaamd alles voor de burger zijn/haar eigen ‘bestwil’ doet, ja ja!
  En zie…..’Big Brother’ uit George Orwell’s ‘1984’ is ontstaan!

 4. President VS
  Beter een z.g. demente [ontdekt door psychiater Wim Wouda] president dan een psychopaat.

  @Ericlapas & Knoe-koe.
  Is WW die nieuwste ‘spuit elf’ op dit forum?

 5. @ ericlaplas
  Curacao hoeft zich nergens voor te schamen. In Amerika maken ze een demente oude baas president. Dat wordt zo goed mogelijk buiten de spotlights gehouden maar deze week versprak hij zich verpletterend met: “President Harris”. En in Nederland stapt lachende Rutte na een vernederend debacle rond de toeslagen straks weer gewoon het torentje in. Of nog erger, een duveltje uit een doosje opduikende Sigrid Kaag van D66 waar heel Nederland braakneigingen van krijgt. Dus of dat eerlijke verkiezingen waren… we leven in bizarre tijden!

 6. @Knoek-koe:

  “Aan de top komen is één ding. Als een topper functioneren is een ander ding.”

  Inderdaad.

  Mensen die aan de zogeheten “top” komen en niet eens top prestaties weten te leveren zijn mensen die de “top” functie bekleden only for the feathers.

  P.S. The choosing beggars doen dit alles voor 14 du per maand.

 7. Ik zag zojuist een schrijfsel van Pik Pisas ergens op facebook langsgaan. In het Nederlands.
  Je hoopt bij het lezen ervan echt dat deze meneer de toekomstige premier straks altijd een doorgewinterde tolk bij zich heeft.

 8. Aan de top komen is één ding.
  Als een topper functioneren is een ander ding.

  Ja op Curaçao kunnen “pushi & kachó” premier, minister, parlementariër worden.

  Het is niet voor niets dat zo’n beetje alles op dit eiland noodleidend is .

  Veel wijsheid zou ik zeggen.
  Ik denk dat Rhuggenaath veel liever asnschuift in de staten en een zak popcorn opsmult, gadeslaand hoe deze komende regering slagvaardig met deze crisis omzal gaan.

  Geen ruimte meer voor reisjes, projectjes, fratsen, getreuzel, zelfverrijking. Gaat niet meer gebeuren zoals toen met een gesaneerde schuld in 2010 – 2012. Die tijd is voorbij!!!

 9. Lijkt wel op een boer die kiespijn heeft .
  Wat zijn we toch heel diep gezonken , maar dat zie je veel de laaste tijd de gewone man moet ook minister president kunnen worden .
  En zo geschiede .

 10. “In die gesprekken heb ik aangegeven dat ik reken op een voortzetting van de goede samenwerking zoals ik die ook in de afgelopen jaren met de regering gehad hebben”.

  Kennelijk denkt Knops (of weet hij inmiddels?) dat ie terugkeert als de verantwoordelijke staatssecretaris? Of is ie inmiddels een beetje aan het dreigen?

  Deze zelfde Knops die elders heeft laten weten: “KEUZE KIEZERS ALTIJD RESPECTEREN”.

  Heel erg jammer dat zijn (ook Van Raak’s e.a.) respect aan enige voorwaarden is verbonden.

  Zo kan je toch niet samenwerken makamba?

  V.w.b. Pisas aan tafel schuiven, hoeft ook niet! In de caraïben is genoeg exposure te verkrijgen.

  Echter het zou een pracht gezicht zij hoe een z.g. lolo het zover kon schoppen.

  Chupé lembé Kaat.

 11. Laten we elkaar geen mietje noemen mensen, het is toch een schande voor het land als straks Pik Pisas als minister president aan tafel met wereld leiders moet aanschuiven.

  Dit zagen we toendertijd met Mirna Godett en nu herhaalt de geschiedenis zich.

  Ruggenaath blijft wel lachen want hij kan 4 jaar voor een 10 urige werkweek voor 14K in het parlement gaan zitten en na 4 jaar aan het volk verkopen dat hij de rotzooi van Pisas moet opruimen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Curacaohuis & Co

Met Ennia vonnis + Curacaohuis benoemingsbesluiten | Opinie George Lichtveld De argumenten die premier Pisas gebruikt om dat schaamteloze nepotisme te vergoedelijken waar onze Gevolmachtigde Minister zich aan...

Democracy now! | Monday, December 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 6 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Man verdrinkt bij Piscadera

Een man is vanochtend verdronken in de baai van Piscadera. Ambulancepersoneel heeft tevergeefs getracht de man te reanimeren. Uit eerste berichten valt op te maken dat de...

Nu.cw | 111 kinderen krijgen fiets cadeau bij laatste actie Bikes 4 Kids Curaçao

Bikes 4 Kids Curaçao heeft afgelopen weekend 111 kinderen een fiets cadeau gedaan. Het was het laatste jaar van de organisatie, die vanwege de coronapandemie de fondsenwerving...

Nu.cw | Één persoon overleden aan Covid-19, dodenaantal op 180

Het aantal coronaslachtoffers op Curaçao is vandaag opgelopen naar 180. Er is één persoon overleden aan het virus. Er liggen momenteel vier coronapatiënten in het Curaçao Medical...
- Advertentie -