24 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 23:28

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Spanningen binnen PNP

- Advertentie -
Sheldry Osepa (PNP, voorheen MFK) schreef na de persconferentie van Chong dat het tijd is om aan het volk te denken | Extra.

Er leeft meer spanning binnen de PNP. Tijdens de persconferentie antwoordde een getergde Ramon Chong op persvragen dat zijn partijgenoten Gwendel Mercelina en Sheldry Osepa “geen echte PNP-ers” zijn.

Mercelina en Osepa zijn sinds enkele maanden partijlid en sinds kort ook statenleden. Beiden hadden zich de afgelopen dagen op sociale media kritisch uitgelaten over de commotie rondom de kandidatuur van Ramon Chong en de eerder genoemde Eduard Braam.

Volgens Mercelina op Facebook heeft Braam zijn grootsheid bewezen door de eer aan zichzelf te houden.

Osepa schreef na de persconferentie van Chong dat het tijd is om aan het volk te denken.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertentie -

Artikel delen

13 reacties

 1. Dit hele spectakel tekent het “uitermate schaamteloze “decorum” van de doorsnee Curaçaose politicus.
  Ze schreeuwen zich al vechtend het pluche in.

  Hanchu pa “moi”
  “Anto un Dede grandi pa pueblo!

 2. Chong beschikt dus kennelijk niet over de “grootsheid” waarover Braam beschikt. Braam stelt dat hij de MFK alle integriteit gunt en daarom geen schaduw middels zijn verleden wil werpen op die integriteit binnen MFK.
  Het lijkt mij eerder aannemelijk dat Braam in het “gezellige gesprek” met de Gouverneur te kennen/advies is gegeven dat hij de eer aan zichzelf kan houden door uit de formatie te stappen of een schop onder zijn … kan krijgen. Daar heeft Braam dan gebruik van gemaakt door een drogreden aan te voeren. Ook niet zo netjes.
  Chong daarentegen ziet de screeningswet als aanvechtbaar. Hij heeft niet de eer aan zichzelf gehouden en is nu dus niet-ministeriabel verklaard. Kortom: op straat geschopt. Hiermee is ook zijn statenlid-schap discutabel. Ook van statenleden mag worden verwacht dat zij “buiten kijf” moeten staan. Deze toneelvoorstelling van PNP is ronduit tenenkrommend voor de geloofwaardigheid van een nieuwe regering. Het begint met een hoop gekrakeel over de screeningswet (door ene Chester) en eindigt met het vertrek van 2 kandidaat-ministers uit de coalitie. En dan de reactie van Larmonie. Zij wist dat Chong een “verleden” had en bleef (ondanks kennis over het bestaan van een screeningswet) Chong steunen in zijn kandidaatschap. Nu stelt zij dat zij het volk pas informeert als daartoe de tijd is gekomen is inzake die steun in combinatie met de uitkomsten van de screeningswet. Het AD is haar voor. Dit laat zien dat Larmonie “schijt heeft aan het volk” en partijbelang laat prevaleren boven het volksbelang. Een typisch geval van hoogmoed die voor de val komt. Het begint dus niet zo goed met dit nog te vormen kabinet. De achterstand in de wedstrijd is 0-2. Door dit proces lijkt het verstandig dat de screening al plaatsvindt voordat de lijst met kandidaten wordt vastgesteld bij het begin van de verkiezingen. Dat voorkomt een hoop ellende voor het volk en voor de personen die zich (met een strafblad of onoorbaar verleden) kandidaat stellen als Statenlid. It is better to be safe than sorry. Larmonie rest nu nog de uitspraak: “nos pueblo, dispensa mi!, ma hasi un gran error”. De vraag is of zij over die “grootsheid” beschikt. Ik vermoed een grote middelvinger naar nos pueblo.

 3. De hoog van de toren blazende informateur had kennelijk toch niet zo’n zin om een veroordeelde kandidaat voor te dragen en daarmee de kans te lopen de bak in te draaien. tot zover circus chong.

  Who’s next!

 4. Net het bericht gelezen in de Extra dat Chong heeft laten weten dat hij per brief door de formateur is geïnformeerd dat hij hem niet voor een ministerspost zal voordragen. Dus dit mysterie is ook ineens opgelost.

 5. Grootsheid? Of heeft de gouverneur hem, zoals men in papiamentu zegt, na plaka chiki, verteld dat hij geen schijn van kans maakt om door de screening te komen? Dat is hem enige jaren geleden, toen hij nog lid was van de PAR ook al eerder verteld. Uit ongenoegen heeft hij toen zijn PAR zetel meegenomen. Geen grootsheid, maar hoogmoed drijft de man. Om een complete afgang en gezichtsverlies te voorkomen, is voor deze zogenaamde vrijwillige terugtrekking gekozen. Ja lachen, want wij zijn gekke Henkie.

  Pure show en nu weer wachten wat er gebeurt met de andere omstreden figuren. Maar ach, het volk heeft gekozen.

 6. Die partij blaast zich nog voor de beëediging van het nieuwe kabinet al op. Over een paar dagen gaan ze met elkaar op de vuist.

  Chong laat duidelijk merken dat hij overal schijt aan heeft, hij heeft zijn zinnen gezet op 4 jaar graaien en frauderen, dat laat hij door niemand afnemen.

  Hoe was het ook alweer ? Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken ?

 7. Echte PNP-ers zijn net zoals vroeger in NL, NSB-ers overlopers naar de Moffen en blijven vreten van twee wallen.

 8. en wat is dan een echte PNP-er? Heeft de PNP uberhaupt een verkiezings programma? Politiek op Curacao is toch een kwestie van persoon politiek waarbij de partij bijzaak is

 9. Je bent pas een echte PNP-er als je met je vingers in de smeerkassa zit, dat zal Chong wel bedoelen met `echtheid`. Vraag Larmoney maar..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -