27.4 C
Willemstad
• zaterdag 27 november 2021 13:36

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | PNP geeft namen van aankomende ministers door

De beoogde minister van Economische zaken Ramon Chong werd begin deze eeuw tot twee maanden voorwaardelijk veroordeeld wegens fraude als gedeputeerde, maar dat zou de PNP niet aan de screening in de weg staan | Extra

Het bestuur van de PNP heeft giseren drie namen doorgegeven. Ruthmilda Larmonie-Cecilia, Ornelio ‘Kid’ Martina en Ramon Chong moeten de nieuwe ministers worden in het MFK/PNP-kabinet namens de groene partij.

Dat schrijft de EXTRA vandaag. Chong heeft eerder een voorwaardelijke straf gehad, maar volgens de partij staat dat een benoeming als minister van Economische Ontwikkeling nu niet in de weg.

Chong werd begin deze eeuw tot twee maanden voorwaardelijk veroordeeld wegens fraude als gedeputeerde.

In de nieuwe coalitie krijgt de PNP drie ministers en MFK zes ministers.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

27 reacties

 1. @Commentpolis
  Ik heb meestal meerdere tabs met discussies open staan. Soms stuur ik dan bij het verkeerde ‘draadje’ een reactie. Na het versturen zie ik dat en vervolgens plaats het onder het juiste ‘draadje’.

  Helaas kan ik de foutieve post niet verwijderen.
  Ik heb daar al eens uitvoerig over gecommuniceerd en verwezen naar WhatsApp waar dat gedurende 68 wel minuten kan. Voor het KKC platform hoeft dat niet en ik heb voorgesteld om die mogelijk bijvoorbeeld. gedurende 2 minuten te bieden. Dan kunnen ook aangeschoten lezers die een post plaatsen zich nog bedenken. Daardoor blijft dit forum ook veel ‘schoner’.

  Daarentegen worden mijn posts extra kritisch bekeken en voorstellen, die mogelijk goed zouden kunnen zijn, om ‘principiële?’ reden niet overgenomen. Ik weet wel waarom, maar ga hier verder niet op in.

  Tevens worden regelmatig reacties van mij verwijderd waarin geen dreigende en/of opruiende taal is gebruikt.

  Het gaat zelfs zover dat 2x een reactie is verwijderd die was gericht aan Dr. Jose ‘Joe’ M. Eustatia, waarin ik 3 gevallen – van door mij aangespannen rechtszaken – uit de doeken deed van rechters die niet onpartijdig waren [omdat ze de tegenpartij of de advocaat hiervan persoonlijk kende]. Nadat mijn post was verwijderd heb ik die nog een keer geplaatst. Die werd ook verwijderd en stond daar in cursieve letters bijgeschreven “Zo belangrijk is het ook weer niet.” [dus de door mij aangehaalde gevallen]. *)
  Als het zo uitkomt worden posts – die slechts informatief zijn en niet dreigend of opruiend – van mij verwijderd op basis van de inhoud. Djaka zou zeggen ‘vreemd, heel vreemd”

  *) zie https://knipselkrant-curacao.com/landen/curacao/column-zambesi-revisited-liegende-rechters-15/

 2. @Tuna

  Jij hebt helemaal nix tegoed.
  Op 25 april heb ik Joep Meloen geschreven dat ik T.M. niet meer in de Topics zie. Ik heb toen direct een voorbeeld in pdf gemaakt om te laten zien hoe dat er na filtering uitzag maar kon dat niet meer versturen omdat de CP mij die dag onbetaald verlof [tot nader order] had gegeven.

  citaat
  “”Commentpolis zondag 25 april 2021 op 15:31
  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.
  @Toeske: dit wordt per direct, na herhaaldelijke waarschuwingen, een weekje strafbank.
  Al je andere aliassen waren reeds geblockt.
  Je kunt tot nader order dus niets meer plaatsen.” einde citaat.

  Overigens is betreffende filter een gecodeerd ‘executabel file’ dat alleen als bijlage kan worden verstuurd en dat is bij de KKC niet mogelijk. Maar ook dan had jij het niet kunnen installeren omdat daar een compiler*) voor nodig is.

  *)Dit is een systeem applicatie die computercode kan omzetten in een andere programmeertaal, begrijp je.

 3. Je kunt het gezeur en gezeik niet laten is het niet Toeske aka Frits Pel, aka kameleon enz enz. Man man man, wat ben jij een drammerig kleutertje.
  We hebben nog een (niet bestaand) programmaatje van je tegoed om mensen te blokkeren trouwens. Raad eens wie er hoog op de lijst staat. Groei eens op.

 4. Zoals knoek-koe al zegt er is zo links en rechts nog steeds wat mis met de KKC site. Ziet er goed uit maar je zoekt je suf naar bepaalde zaken of je wordt naar pagina`s gebracht met een tijdstempel van 2 dagen terug en meer van dat soort zaken. Format wijzigingen, af en toe hele grote pagina’s, niet de inloggegevens onthouden en wat onder `Home` wel zichtbaar is is het niet onder andere buttons, of andersom. Het is een zoekplaatje naar de actualiteit geworden. CTRL – F5 helpt wel eens, maar het kan nooit de bedoeling zijn lijkt me om zo een site te lezen.

 5. Beste KKC,Doe in hemelsnaam wat aan de vertraging van de comments die wel zichtbaar zijn op de ene plek, maar niet leesbaar onder de nieuwsberichten.

 6. Dezelfde dtaaideurpolitici zie je elke keer weer terug.
  Oude wijn, in “nieuwe” zakken.
  Chong bekend om de palmbomengate! Waar hij lekker aan verdiend heeft.

  Nee, intellect is niet meer voldoende zonder integriteit.

  Larmonie, die haar kompinchi een subsidie verhoging toekende.

  Een premier die geen samenhangende zin kan betoog kan houden zonder uhm, ahm, toch wel.
  Als je hem als docent voor de klas van je kind zou hebben zou je om overplaatsing vragen.

 7. Als Chong een greintje fatsoen in zijn donder heeft dan houdt hij de eer aan zichzelf maar fatsoen en politiek gaat éénmaal niet samen. De vraag is of MFK die ene arts die voor ontucht is veroordeeld ook een ministerspost gunt.

  Cooper is 4 jaar geleden niet door de screening gekomen dus logischer wijs zal MFK samen met PNP en TPK de screeningswet wijzigen.

 8. Ik begrijp nu waarom deze nieuwe regering een wetsvoorstel wil indienen opdat buitenlanders voor 150.000 gulden een permanente verblijfsvergunning kunnen kopen voor Curacao. Deze vergunning moet binnen twee weken worden verleend. Bron: zie pag. 81 regeeraccoord

 9. Laten we eerst maar afwachten hoe de screening gaat verlopen en dan reageren. Als de screening correct verloopt dan is het toch niet mogelijk dat 2 van de 3 die voorgesteld worden een ministerspost gaan invullen.

 10. De heer Chong was opgesloten in de gevangenis. Hij zat daar samen met die domkop die dacht dat witwassen van geld betekend dat je een cheque naar de stomerij brengt. Nadat de heer Chong uit de gevangenis kwam heeft hij gezworen NOOIT meer de politiek in te gaan. De heer Chong won toevallig 500.000 gulden in de loterij. Met dat geld kocht hij een klein winkelcentrumpje vlakbij Palu Blanku. Ook werd de heer Chong hoofd van Dienst Economische Zaken. Nu wordt de heer Chong Minister van Economische zaken. Wie zegt ook al weer dat misdaad niet loont?

 11. Het is toch merkwaardig dat Ruthmilda Larmonie-Cecilia wel door de screening komt. Zij heeft eerder als minister een bevriende relatie van de PS, Saab 3 ton cadeau gegeven. Het was niet haar geld maar gemeenschapsgeld, het geld is nooit terug gevorderd.

  Als Chong wat fatsoen in zijn donder had dan nam hij de eer aan zichzelf en trekt zich terug. Ben benieuwd of de wegens ontucht veroordeelde arts op de lijst van MFK ook een ministerspost krijgt aangeboden.

 12. Bij mijn weten heeft Chong gewoon in de gevangenis gezeten wegens corruptie.
  Maar zelfs wanneer hij niet in de gevangenis heeft gezeten en alleen een voorwaardelijke staf heeft gekregen dan nog behoort hij geen minister te worden. Maar kennelijk is het vinden van mensen met onbesproken gedrag voor deze partijen niet mogelijk. Verbaast mij eerlijk gezegd ook niets.

  In zijn huidige functie is Chong onder meer verantwoordelijk voor het akkoord gaan met het geven van werkvergunningen aan Chinezen en Indiërs. Ga eens praten met wat ondernemers en dan hoor je wat de praktijken van Chong daar zijn. Is een eyeopener.

  Een vos verliest wel zijn haren, maar nooit zijn streken. Was het niet zoiets ?

 13. De keuze van de heer Chong lijkt mij inhoudelijk zowel als professioneel begrijpelijk en voor de hand liggend. Dit gezien zijn opleiding, ruime ervaring en huidige functie. Om hem nu nog, na zo zovele jaren, aan te spreken op het verleden is niet terecht, ongepast en middeleeuws. Zo werkt het echt niet in een fatsoenlijke rechtsstaat. Wij dienen hem veel succes en wijsheid te wensen en te verlangen dat hij zich op een positieve wijze gaat inspannen voor onze economie en ons Land.

 14. Een huisarts, tuchtrechtelijk veroordeeld ook nog, als minister van justitie?!!

  Wordt Kid Martina, jurist (en boezemvriend van Giro Graaier Garcia, dan minister van gezondheid?

  Soms denk je dat het echt niet gekker kan, maar dan bewijzen Pik en Mimi het tegendeel.

 15. De keuze van de heer Chong is inhoudelijk en professioneel een begrijpelijke keuze. Dat gezien zowel zijn opleiding, huidige functie als ruime ervaring die hij heeft als bestuurder, manager en medewerker bij MEO. Begin deze eeuw (!) heeft hij straf gekregen van vrouwe justicia en om hem daarop nu nog aan te spreken is bepaald niet terecht en ongepast en moeten wij overlaten aan ‘bananestaten’. Voor het overige rest ons, als burgers van een fatsoelijke rechtsstaat, slechts hem veel succes en wijsheid te wensen.

 16. @pelican , chong heeft heel veel slechtste palmen laten plaatsen , daar heeft hij dmv corruptie goudmijntje aan verdiend. PaterEuwensweg richting Julianadorp, zag gisteren dat er geen blad meer aan [email protected] John, klopt wat e braam betreft, kan hij zichzelf meteen de boeien omdoen.

 17. Natuurlijk staat een ministerspost voor chong niet in de weg, larmonie van hetzelfde sop overgoten, en die muts mimi staat nog steeds levensgroot te prijken op [email protected] je loopt achter het is uit de doeken gedaan over die 200 mljn subsidie, we komen nog steeds niet aan het bedrag van 1 mljrd 700 mljn van mfk en consortium.

 18. Heb ergens gelezen dat de voor pedofilie tuchtrechtelijk veroordelde huisarts Eduard Braam (MFK) voor de post van minister van justitie (!) is voorgedragen, maar neem aan dat dat een misverstand is.

 19. Nou nou nou, wat weer een vernieuwing. We gaan gewoon op de oude voet verder, alsof er niets gebeurd is. Wederom dezelfde poppetjes. Zeer teleurstellend. En dat er weer een ex veroordeelde wordt aangesteld, onbegrijpelijk. Helemaal niets geleerd dus. Zijn er nou echt geen betere kandidaten te vinden? Geen young professionals? Chapeau.

  ambtelijke corruptie, was dat niet iets met aircos en tax holidays? of is was dat weer iets anders? of redu

  hoe dan ook, ik wens de heren dame veel wijsheid toe.

 20. CHong?
  Het geeft alleen al aan hoever we op het eiland zij gezakt. Behalve in derde wereldlanden kom je dit soort lui tegen die kosten wat kost een bestuursfunctie willen hebben. Het geeft verder aan wat een flut partijen we hier hebben die ueberhaupt zulk volk op hun lijst hebben staan.
  Maar ja, troebel water etc etc

 21. Ik ben er ook voor deze regering te vervolgen voor het ongeautoriseerd accorderen van meer dan 200 miljoen aan subsidies.
  Overigens waarvan nog niet bekend is welke ‘organisaties’ dit zijn.

 22. Ja @John , maar de rest ziet het nog steeds niet .
  De ene laagvlieger die vertrekt en volgende die komt weer aan .
  Pero ja nos mes por .
  Inderdaad de bananenrepubliek , nos dushi hendenan .
  Nos bon yunan di korsou .

 23. Daarom moet de rechter dit soort lieden ook gewoon onvoorwaardelijke straf geven. Nu lijkt het alsof hij clean is maar hij heeft gewoon een strafblad!

  En mevrouw Larmonie en haar cadeautjes en tekenen tbv vriendjes is ook gewoon corruptie!

  Gaat leuk worden met de screening!

 24. Voorwaardelijke straf? Chong heeft gewoon een strafblad wegens ambtelijke corruptie!

  Schande dat deze sjacheraar wordt voorgedragen voor een ministerspost!

  En dan rubber stamp Ruthmilda Larmonie. Afgemaakt door het SOAB voor het ongeautoriseerd uitgeven van miljoenen, onder andere aan partijsponsor Mr. Saab en recent nog door de rechter op de vingers getikt voor het ongeautoriseerd in huis halen van de peperdure consultant Grant Thornton.

  Wat zijn we toch een bananenrepubliek.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

RO | Benoeming president Gemeenschappelijk Hof van Justitie

De heer mr. M.J. de Kort wordt president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. De Rijksministerraad heeft ingestemd met de voordracht voor benoeming op voorstel van minister...

Democracy now! | Friday, November 26, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 26 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PB | Kanselarij der Nederlandse Orden bezoekt Saba

SABA—Een delegatie van de Kanselarij der Nederlandse Orden bezocht Saba op donderdag 25 november om, onder meer, te spreken met gezaghebber Jonathan Johnson over de voordracht van...

PB | Makana ferry service to Saba, Statia starts December 1

SABA/STATIA—The new Makana ferry service starts on December 1, 2021 with the inaugural run to Saba and St. Eustatius scheduled for this Sunday, November 28, the Public...

DH | Louis-Constant Fleming Hospital can now offer cancer treatment

MARIGOT--After a very long wait, Louis-Constant Fleming Hospital has finally obtained authorisation to treat cancer, a release from the hospital disclosed. The hospital now has a “clean”...
- Advertentie -