27 C
Willemstad
• maandag 21 juni 2021 08:57

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Luigi Faneyte verlaat Kumun

bedankt alle 1595 mensen die op 19 maart op Kumun hebben gestemd | ParadiseFM

Luigi Faneyte heeft vandaag laten weten dat hij is opgestapt als voorman van de partij Kumun.

Hij bedankt alle 1595 mensen die op 19 maart op Kumun hebben gestemd en zegt dat hij verder gaat als onafhankelijke professional in de politiek. Kumun had als belangrijkste streven om Curaçao een volwaardige gemeente van Nederland te laten worden.

De partij zei te willen werken aan een referendum daarvoor, maar kreeg te weinig stemmen voor een zetel in het parlement.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

7 reacties

 1. Ja, zo gaat dat soms.

  Het lijkt een beetje op het afgestudeerde studenten syndroom.

  Vol goede moed kom je terug op je eiland. Met een bredere internationalere visie op zaken.

  En de gevestigde orde roept je wel even tot de orde.
  Velen gaan na een paar jaren onder een f&f diensthoofd/baas werken, met hangende pootjes totaal uitgeblust terug naar het land waar ze hun horizon ooit verbreed hebben.

  Democratie betekent ook dat de onwetende, blinde, meerderheid kan bepalen wat goed is, en door wie bestuurd wordt

  Vaak door kraaltjes en spiegeltjes bedwelmd, en de vele loze uitkeringsbeloftes van en borrels die uitgedeeld zijn op een jump in met luide muziek die elk normaal gesprek onmogelijk maakt.

  Op Curaçao is dit een groot struikelblok.
  De grenzeloze onwetendheid.

 2. @ Ericlapas, ik pleit al heel lang ervoor dat het een ieder vrij staat om zich op een politieke lijst te plaatsen, maar dat alleen mensen met voorkeurstemmen uiteindelijk in de kamer komen. Ook dient er een toelatingsexamen te komen alvorens men op de lijst kan komen van eender welke partij. Dat examen bestaat uit staatsinrichting, staatsrecht, maatschappijleer, basis financiën, geschiedenis, Nederlands en Engels en debat technieken. Een ieder die van plan is zich op de lijst te plaatsen dient dit 1 jaar van tevoren aan te geven. Dan krijgt die de lesboeken toegestuurd en kan die gaan blokken. Her examen is mogelijk maar tot die tijd kom je niet op de lijst.

  Dit zal tot gevolg hebben dat men moeite moet doen en inzet moet tonen om op de lijst te komen . Tevens heb je dan personen met kennis van RELEVANTE zaken in de kamer zitten die iets toevoegen.

 3. Het geeft toch aan hoe smerig politiek hier op Curaçao is, Andrade die zelf niet genoeg stemmen heeft gehaald om aan de verkiezingen deel te nemen zat Luigi Faneyte op social media over zijn seksuele geaardheid aan te vallen.

  Wat voor een land is dit vraag je af als Rennox Calmes een randdebiel wel een zetel haalt en Luigi Faneyte niet. Het kan best te maken hebben met de seksuele geaardheid van Faneyte. Wellicht dezelfde reden waarom Miles Mercera ook geen zetel gehaald heeft.

  Neem nou de nr. 26 op de lijst van TPK van Calmes, deze man, Norman Rooi is iemand die met hakken over de sloot MAVO-3 gehaald heeft, what the fuck doet de man op de lijst van een politieke partij? De man heeft nota bene 5 stemmen gehaald dus niet eens zijn familie heeft voor hem gestemd.

 4. In ieder geval zijn de 1595 stemmen naar Pik P gegaan, de as mp die door de partner van z’n byside op zijn oogkas is gerammeld en voorlopig als één ogige mp gaat starten.
  Heb begrepen dat de partner+byside een goede job krijgen aangeboden.
  Het kan verkeren, nietwaar?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Steeds moeilijker om naar Aruba te vluchten; ‘we blijven het proberen’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse grens met Venezuela is ook de dichtstbijzijnde grens voor het hele Nederlandse Koninkrijk. En die wordt nu met Nederlandse hulp strenger dan...

DH | No sixth tranche liquidity support

THE HAGUE--Because Curaçao and St. Maarten for the most part are not complying with the conditions of the sixth tranche of liquidity support, the Kingdom Council of...

Ingezonden | ‘RdK en directeur De Lannoy in de fout’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | UD: drama overheidsbedrijf Gebe

Philipsburg - De partij United Democrats (UD) zegt dat een ander ‘drama’ lijkt te gaan plaatsvinden bij een overheidsbedrijf. Dit keer gaat het om nutsbedrijf Gebe, zo...

AntilliaansDagblad | Oud-minister Sevinger blijft vastzitten

Oranjestad - Oud-minister en parlementariër Benny Sevinger brengt de verkiezingen in gevangenschap door. De rechter-commissaris heeft zaterdag het schorsingsverzoek afgewezen. De beperkingen van de verdachte zijn wel...

AntilliaansDagblad | Registratie voor VVU begonnen

Willemstad - Ambtenaren die in aanmerking komen voor de Vervroegd Vrijwillige Uitstroom (VVU) kunnen zich inmiddels hiervoor officieel aanmelden. Nadat de wet onlangs in de Staten werd...
- Advertentie -