29 C
Willemstad
• donderdag 20 januari 2022 13:52

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | ‘Goed gesprek met Knops’

- Advertentie -
De Curaçaose partijen hebben een brief overhandigd aan Knops en er is een afspraak voor een nieuwe virtuele ontmoeting, zo stelt Chong | Extra
Delegaties van MFK en PNP hebben gisteren voor de tweede keer in korte tijd een virtueel gesprek gehad met staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties.

PNP-voorzitter Ramon Chong zegt vandaag in de EXTRA dat het gesprek ‘zakelijk en goed’ was. Op veel punten zitten Nederland en de nieuwe coalitie op één lijn.

Knops heeft volgens hem verder gezegd ‘nieuwsgierig’ te zijn naar de voorstellen die de nieuwe coalitie heeft om opnieuw te onderhandelen over het Caribische Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling, COHO.

De Curaçaose partijen hebben een brief overhandigd aan Knops en er is een afspraak voor een nieuwe virtuele ontmoeting, zo stelt Chong.

Bron: ParadiseFM

- Advertentie -

Artikel delen

12 reacties

 1. Pisas maakt het allemaal niets uit. Hij gaat toch de PAR de schuld geven van alles. Zolang hij en zijn kornuiten wat kunnen roven dan is het goed. Het volk mag kreperen maar daar liggen zij niet wakker van

 2. Wat Djanco zegt. ‘Zeer benieuwd’, ‘interessant’ en ‘nieuwsgierig’ zijn politieke woorden, maar hebben in Den Haag een andere betekenis dan hun letterlijke uitleg.

  Pisas c.s. valt straks in zijn eigen mes. Eerst roepen dat de demissionaire regering geen grote beslissingen meer moet nemen en dat ook min of meer ‘faciliteert’ door weg te blijven uit de Staten.

  Pisas c.s. is inmiddels 180 graden gedraaid en roept PAR en MAN op om de noodzakelijk landsverordeningen door te voeren om de Nederlandse steun veilig te stellen.

  PAR/MAN c.s. zeggen; ‘zak maar in de poep’ en doen helemaal niets meer.

  Pisas c.s. voor de zoveelste keer in gesprek met Knops en die zegt alleen ‘politiek’ gebruikelijke woorden en mompelt nog iets over landsverordeningen.

  Pisas c.s. komt er steeds meer achter dat zijn hun verkiezingsbelofte moeten gaan breken om het schip Curaçao drijvende te houden.

  Gevolg; een hoop gedoe weer, kostbare tijd gaat verloren, mensen gaan remigreren, bedrijven gaan sluiten (al dan niet door een faillissement), hulpprogramma’s (Daily Meal / Voedselbank) komen tot stilstand omdat de donateurs verdwijnen of geen geld meer hebben en uit de coalitie weglopende Statenleden (met behoud van hun zetel) maken het land nog slechter bestuurbaar.

  Concreet; ik heb het te doen met Pisas c.s. (echt waar) de toekomst is niet rooskleurig. Zijn illustere voorganger is al bezig om zijn eigen zaken te regelen. Laat dat even op je inwerken; Albanese investeerders in een tijd dat banken aan het de-risken zijn.

  Wat hoop ik dat ik ongelijk heb!

 3. @Django, Pik kan niets doen na de pakslaag die hij heeft gekregen na bij andermans nestje te hebben gesnoept. Zijn gezicht moet eerst herstellen van de operaties. Maar ondertussen heeft Gerritje een gedeelte van zijn taken overgenomen. Maar let wel alleen waar commissies te vangen zijn zoals investeerders rond leiden bij de oud-Plaza hotel in Punda. En dit wordt niet ontkent door de directie van A.P.C. En rarara. Kaboutertje maakt via zijdeuren een rentree in de politiek. Hallo O.M zijn jullie wakker? Criminelen pas uit de gevangenis vangen investeerders op, en gaan ze begeleiden? Welcome to Maffia Island Inc. M.I.Inc. C.E.O. G.Schotte.

 4. Even voor de duidelijkheid: Dhr. Knops is “zeer benieuwd”, “nieuwsgierig” naar de nieuwe voorstellen van de coalitie. Dat betekent dat dhr. Knops rustig afwacht wat er op de RMR afkomt aan nieuwe ideeën. Hij heeft geen haast. Het betekent dat de nieuwe coalitie al snel aan het werk moet om met voorstellen te komen. De vraag is hoeveel tijd het parlement nodig heeft om (de nog op te stellen) voorstellen te bespreken en besluiten neemt. We weten dat het Parlement traag functioneert. Intussen verandert er niets en staat het COHO nog steeds als gemaakte afspraak. Kortom: de druk ligt bij het volk van Curacao en niet bij Knops noch bij de coalitie. Langzaam ontwikkelt zich dus een grote onrust onder het volk door de aanhoudende en groeiende economische malaise op Curacao. Dit gaat jaren duren en de enige partij die eisen kan stellen aan de coalitie is Nederland. Knops zal niet akkoord gaan met het idee van C. Cooper dat Nederland (de Nederlandse belastingbetaler) zonder voorwaarden miljarden gaat doneren aan Curacao. De vraag luidt wanneer de bekende racisme-kaart weer wordt getrokken wanneer er geen geld beschikbaar gesteld wordt en de coalitie dit moet gaan uitleggen aan haar pueblo… Regeren is vooruitzien, ben dus benieuwd naar het vooruitzicht van de coalitie. Pisas heeft eerder aangetoond dat hij met het aanstellen van vriendjes en vriendinnetjes binnen het ambtelijk apparaat niet snapt dat vriendjespolitiek niet kan en mag. Mijn advies: Ingrijpen en een zaken-kabinet optuigen met een duidelijk mandaat en een heldere opdracht. Dat heeft niks met COVID te maken maar met gezonde bedrijfsvoering van een (zeer klein) land dat onmogelijk zelfstandig kan opereren. Knops is nieuwsgierig….ik ook! De bal ligt bij de nieuwe regering en de vraag is wanneer het spel gaat beginnen…Dat kan nog heel lang gaan duren…want wie schrijft de spelregels? Het is nog maar de vraag of de andere partij die spelregels accepteert. Intussen is er honger, ziekte, slecht onderwijs , onbetaalbare gezondheidszorg, geen economie, weinig belastinginkomsten, geen reserves en een failliet landje….. er is dus weinig tijd en het wordt steeds nijpender om de problemen op te lossen. Er moet vandaag gehandeld worden en niet morgen of overmorgen. Pik, niet swaffelen maar gewoon aan het werk!

 5. Intresant HEEL intresant. Chong, waarom er niet bij zeggen dat er over de COHO niet meer te praten valt, dat is voor NL en Knops al einde verhaal. Kom maar binnen Drekkie!

 6. Heeft cooper ook aangegeven dat hij miljarden wil hebben van die kolonialen? MCB heeft genoeg geld zei hij van de week. Is dit ‘n januskop of ‘n januskop.

 7. “De Curaçaose partijen hebben een brief overhandigd aan Knops en er is een afspraak voor een nieuwe virtuele ontmoeting, zo stelt Chong.”

  Inhoud brief :

  *Geen inkortingen op salarissen van Gobierno & Sons B.V. en directeuren van Gobierno & Sons companies.

  *Geen inkortingen op het salaris van het overbloathed ambtenarenapparaat.

  *Geen gezond financieel beleid om het eiland te helpen uit de economische malaise.

 8. Deze Ramon Chong is toch een veroordeelde crimineel? Wat volgt Chebu Sluis als minister van justitie? Het lijkt alsof fatsoenlijke mensen in dit land als laatste in de rij staan.

 9. @kaat, geen probleem Mimi zal wel de bestel bon onbevoegd tekenen en dan het bedrag wat verhogen zodat ze er zelf wat aan overhoudt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NRC | Aangifte van verkrachting tegen Ali B, Borsato beschuldigd van handtastelijkheden bij minderjarigen The Voice of Holland

Bart Hinke, Tan Tunali In de uitzending van BNNVARA-programma BOOS vertellen anonieme vrouwen over traumatische ervaringen met rapper Ali B. Producent John de Mol wist al sinds 2019...

NTR | Vier jaar na Bestuursakkoord Bonaire en Den Haag: ‘weinig vooruitgang, want ambtenaren frustreren elkaar’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Vier jaar geleden tekende de bijzondere gemeente Bonaire een Bestuursakkoord met politiek Den Haag. Welzijn en welvaart werd er beloofd. Maar er is weinig...

DH | Update: Kingdom government meeting postponed

THE HAGUE--The Kingdom Council of Ministers meeting originally planned for this Friday, January 21, has been postponed by two weeks or more. No official reason was provided by...

Linda | Balen voor vakantiegangers: Curaçao verlengt coronamaatregelen

Coronavirus | Marloes van Wijnen Aan het genieten van de Caribische zon of vertrek je juist binnenkort naar Curaçao? Dan baal je waarschijnlijk flink van het besluit van...

PZC | Ambachtse verdachte (32) van doodsteken Lorenzo vluchtte naar Curaçao en wacht nu op uitlevering

Folkert Van Der Krol De 32-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij in Rotterdam-West blijkt vorige week te zijn gevlucht naar Curaçao....

NTR | Opkrabbelende horeca en hotels op Curaçao kampen met groot personeelstekort

Nelly Rosa WILLEMSTAD – Het personeelstekort in de horeca- en hotelsector op Curaçao loopt snel op. Van alle beschikbare vacatures op het eiland, is 80 procent daaraan gerelateerd....
- Advertentie -
- Advertentie -