27.5 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 11:39

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | MFK wil respect van Nederland

De ministers zullen binnenkort bekend worden, maar de namen worden pas bekend gemaakt als ze door de screening zijn. “Binnen de partijen zijn de namen al wel bekend”, zegt Van Heydoorn | Nu.cw

Politieke partij MFK wil een goede relatie met Nederland opbouwen. Dat zegt MFK-voorzitter Sithree ‘Cey’ van Heydoorn tegen NU.cw.

Gisteren tekenden de winnende partij van de verkiezingen en PNP een akkoord over de verdeling van de ministeries in het kabinet Pisas. Een regeerakkoord mag het volgens Van Heydoorn nog niet genoemd worden.

MFK van Gilmar ‘Pik’ Pisas behaalde negen zetels bij de verkiezingen van de Staten. ‘Nationaal’ (PNP), van Ruthmilda Larmomie-Cecilia haalde vier zetels binnen.

- Advertentie -

De relatie tussen Curaçao en Nederland ten tijde van het kabinet Schotte van 2010 tot 2012 was niet de beste, maar Van Heydoorn ontkent dit. “Een relatie is goed als er wederzijds respect is. Wij hebben dat en willen dat ook van Nederland. We willen geen ruzie”, aldus de voorzitter tegenover deze website.

Beide partijen hebben ervoor gekozen om eerst de verdeling van de ministersposten te doen. “In het verleden werd er veel voorwerk verricht, maar stuitte de verdeling van ministersposten op problemen. Dan is al het voorwerk voor niks”, aldus Van Heydoorn. Daarnaast willen de partijen de potentiële ministers op voorhand betrekken bij het opstellen van het regeerprogramma.

De ministers zullen binnenkort bekend worden, maar de namen worden pas bekend gemaakt als ze door de screening zijn. “Binnen de partijen zijn de namen al wel bekend”, zegt Van Heydoorn. Hij bevestigt zelf ook kandidaat te zijn.

In het akkoord valt te lezen dat MFK de minister-president levert en dus het ministerie van Algemene Zaken bezet. Verder gaan Justitie, Financiën, Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) en Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) naar MFK.

- Advertisement -

De ministeries Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD), Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Werkgelegenheid (SOAW) en Economische Ontwikkeling gaan naar PNP.

De groene partij levert ook de vice-voorzitter van de Staten. De voorzitter komt uit MFK gelederen. De witte partij levert verder de gevolmachtigde minister en de waarnemend gevolmachtigde minister. de gevolmachtigd minister in Washington gaat naar PNP.

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

 1. Als je iets te brokkelen hebt , dan kan je respect eisen .
  Waar we goed in zijn , is ons hand ophouden iedere keer .
  Ban serio si shonan .
  Inderdaad respect moet je verdienen .

 2. Ijskoud zeggen wij hebben respect en willen dat ook van Nederland. Het eerst fatsoenlijke woord richting Nederland moet nog uit die vuilbekken komen en wel van de gehele zogenaamde oppositie. Kijk eerst maar of de dief cooper en pedofiel braam door de screening komen en of ze capabel zijn dat zooitje.

 3. Respect moet je verdienen, niet eisen.
  Hopelijk dat deze regering het niveau kleuterklas van de afgelopen jaren enigszins gaat ontstijgen..
  Stap 1 is doorvoeren korting op de exhibitionistische ambtenarensalarissen, die voor een royaal salaris nauwelijks enige arbeidsproductiviteit genereren. Dus: -12.5% voor de ambtenaren Pik, zo snel mogelijk!

 4. “Politieke partij MFK wil een goede relatie met Nederland opbouwen. Dat zegt MFK-voorzitter Sithree ‘Cey’ van Heydoorn tegen NU.cw.”

  De centjes moeten binnen blijven rollen afkosmstig uit Nederland om Family and Friends te financieren.

  De gasten hebben absoluut geen notie over groei, beleid en visie . Choosing beggars …. gimme some of that monay.

 5. Eerst de ministerposten verdelen. Een regeringsprogramma waarin beide partijen zich terug kunnen vinden komt niet eens ter sprake. Waarschijnlijk na alle pastechis en benoemingen die beide partijen wensen voor hun familie en partij-genoten te verdelen, komt er zo’n programa ter sprake voor de buitenwereld.
  Maar zijn de twee partijleiders wel ministerbaar? Ze waren 4 jaar geleden al minister en hebben toen ruim 600.000,00 gulden uitgegeven zonder daarvoor bevoegd te zijn gweest.
  God zij dank is er een COHO ter sprake, dat zoiets zal moeten voorkomen. Maar wel respect van iedreen opeisen. Waar blijft RESPECT voor het VOLK. 30 bilioenen guldens zijn er op Curacao op rekeningen bij banken, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen etc. volgens dhr Pisas, dus heeft Curacao/ politici Nederland niet nodig . Hij begaat dezelfde fout als dhr Ansari van de ENNIA. Dat geld is niet van banken, pensioenfondsen, verzekeringsfonden etc. maar van de beleggers, depositohouders en verzekerden/ polishouders. Dus daar mag en kunt u niet aankomen heer Pisas!!!!! Dat geld is van het VOLK!!!!! RESPECTEER het VOLK……

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Geld Karibe Hulanda is op

Omdat het geld van Karibe Hulanda bv - exploitant van beide Kura Hulanda-hotels - op is en de uitkering van de NOW-loonsubsidie over mei en juni uitbleef, kunnen de 47 werknemers voor hun verrichte werkzaamheden in juli niet worden uitbetaald.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Expeditie naar de Saba Bank om Tijgerhaai

Persbureau Curacao   Komende maand augustus gaat een team onderzoekers naar de Saba Bank om de levenscyclus van de tijgerhaai te onderzoeken. De onderzoekers zullen de migratieroutes van de...

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...
- Advertentie -