26 C
Willemstad
• vrijdag 28 januari 2022 11:33

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | MFK wil respect van Nederland

- Advertentie -
De ministers zullen binnenkort bekend worden, maar de namen worden pas bekend gemaakt als ze door de screening zijn. “Binnen de partijen zijn de namen al wel bekend”, zegt Van Heydoorn | Nu.cw

Politieke partij MFK wil een goede relatie met Nederland opbouwen. Dat zegt MFK-voorzitter Sithree ‘Cey’ van Heydoorn tegen NU.cw.

Gisteren tekenden de winnende partij van de verkiezingen en PNP een akkoord over de verdeling van de ministeries in het kabinet Pisas. Een regeerakkoord mag het volgens Van Heydoorn nog niet genoemd worden.

MFK van Gilmar ‘Pik’ Pisas behaalde negen zetels bij de verkiezingen van de Staten. ‘Nationaal’ (PNP), van Ruthmilda Larmomie-Cecilia haalde vier zetels binnen.

De relatie tussen Curaçao en Nederland ten tijde van het kabinet Schotte van 2010 tot 2012 was niet de beste, maar Van Heydoorn ontkent dit. “Een relatie is goed als er wederzijds respect is. Wij hebben dat en willen dat ook van Nederland. We willen geen ruzie”, aldus de voorzitter tegenover deze website.

- Advertentie -

Beide partijen hebben ervoor gekozen om eerst de verdeling van de ministersposten te doen. “In het verleden werd er veel voorwerk verricht, maar stuitte de verdeling van ministersposten op problemen. Dan is al het voorwerk voor niks”, aldus Van Heydoorn. Daarnaast willen de partijen de potentiële ministers op voorhand betrekken bij het opstellen van het regeerprogramma.

De ministers zullen binnenkort bekend worden, maar de namen worden pas bekend gemaakt als ze door de screening zijn. “Binnen de partijen zijn de namen al wel bekend”, zegt Van Heydoorn. Hij bevestigt zelf ook kandidaat te zijn.

In het akkoord valt te lezen dat MFK de minister-president levert en dus het ministerie van Algemene Zaken bezet. Verder gaan Justitie, Financiën, Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) en Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) naar MFK.

De ministeries Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD), Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Werkgelegenheid (SOAW) en Economische Ontwikkeling gaan naar PNP.

De groene partij levert ook de vice-voorzitter van de Staten. De voorzitter komt uit MFK gelederen. De witte partij levert verder de gevolmachtigde minister en de waarnemend gevolmachtigde minister. de gevolmachtigd minister in Washington gaat naar PNP.

Bron: Nu.cw

- Advertentie -

Artikel delen

5 reacties

 1. Als je iets te brokkelen hebt , dan kan je respect eisen .
  Waar we goed in zijn , is ons hand ophouden iedere keer .
  Ban serio si shonan .
  Inderdaad respect moet je verdienen .

 2. Ijskoud zeggen wij hebben respect en willen dat ook van Nederland. Het eerst fatsoenlijke woord richting Nederland moet nog uit die vuilbekken komen en wel van de gehele zogenaamde oppositie. Kijk eerst maar of de dief cooper en pedofiel braam door de screening komen en of ze capabel zijn dat zooitje.

 3. Respect moet je verdienen, niet eisen.
  Hopelijk dat deze regering het niveau kleuterklas van de afgelopen jaren enigszins gaat ontstijgen..
  Stap 1 is doorvoeren korting op de exhibitionistische ambtenarensalarissen, die voor een royaal salaris nauwelijks enige arbeidsproductiviteit genereren. Dus: -12.5% voor de ambtenaren Pik, zo snel mogelijk!

 4. “Politieke partij MFK wil een goede relatie met Nederland opbouwen. Dat zegt MFK-voorzitter Sithree ‘Cey’ van Heydoorn tegen NU.cw.”

  De centjes moeten binnen blijven rollen afkosmstig uit Nederland om Family and Friends te financieren.

  De gasten hebben absoluut geen notie over groei, beleid en visie . Choosing beggars …. gimme some of that monay.

 5. Eerst de ministerposten verdelen. Een regeringsprogramma waarin beide partijen zich terug kunnen vinden komt niet eens ter sprake. Waarschijnlijk na alle pastechis en benoemingen die beide partijen wensen voor hun familie en partij-genoten te verdelen, komt er zo’n programa ter sprake voor de buitenwereld.
  Maar zijn de twee partijleiders wel ministerbaar? Ze waren 4 jaar geleden al minister en hebben toen ruim 600.000,00 gulden uitgegeven zonder daarvoor bevoegd te zijn gweest.
  God zij dank is er een COHO ter sprake, dat zoiets zal moeten voorkomen. Maar wel respect van iedreen opeisen. Waar blijft RESPECT voor het VOLK. 30 bilioenen guldens zijn er op Curacao op rekeningen bij banken, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen etc. volgens dhr Pisas, dus heeft Curacao/ politici Nederland niet nodig . Hij begaat dezelfde fout als dhr Ansari van de ENNIA. Dat geld is niet van banken, pensioenfondsen, verzekeringsfonden etc. maar van de beleggers, depositohouders en verzekerden/ polishouders. Dus daar mag en kunt u niet aankomen heer Pisas!!!!! Dat geld is van het VOLK!!!!! RESPECTEER het VOLK……

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -