28 C
Willemstad
• donderdag 8 december 2022

Extra | Journaal 7 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, December 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DKR | Nederlandse Kansspelautoriteit geeft Curaçaose gokmaffia te veel ruimte

Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De Nederlandse Kansspelautoriteit onderneemt te weinig tegen vanaf Curaçao opererende webcasino’s. Dat vinden partijen die hebben meegewerkt aan een evaluatie van de Ksa...

Democracy now! | Monday, December 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, December 2, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Nu.cw | Electorale Raad laat stembiljetten zien, geen zwart-witte aangetroffen

Na de vele protesten ging de Electorale Raad over tot het tonen van stembiljetten van een aantal stembureaus | Nu.cw

De Electorale Raad heeft op verzoek van een aantal politici en bezorgde burgers de stembiljetten van een aantal stembureaus te voorschijn gehaald om aan te tonen dat er geen onregelmatigheden hebben plaatsgevonden.

Bij de bekendmaking van de definitieve verkiezingsuitslagen kwamen verschillende protesten, waaronder die van advocaat Achim Henriquez namens Raichel Sint Jakoba van politieke partij Un Kambio pa Korsou.

Ze trekken de verkiezingsuitslag in twijfel doordat er zwart-witte stembiljetten zouden zijn geconstateerd.

Volgens de voorzitter van de Electorale Raad, Raymond ‘Pecheco’ Römer is hier geen sprake van. Alle voorzitters van de stembureaus hebben bevestigd dat er geen zwart-witte stembiljetten zijn aangetroffen.

Na de vele protesten ging de Electorale Raad over tot het tonen van stembiljetten van een aantal stembureaus. Ze wilden aantonen dat er geen zwart-witte stembiljetten tussen zaten. Die werden inderdaad niet aangetroffen.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

25 reacties

 1. Het is toch altijd hetzelfde de low lives in dit land zorgen altijd voor ophef. Richeron Balentin begon over zwart wit formulier en iedereen wilde dat serieus nemen. Blijkbaar is iedereen vergeten dat Richeron Balentin riool journalistiek bedrijft en vandaar zijn ontslag bij Direct TV.

 2. ‘Notisave’ is mij bekend. Er is echter nog een andere methode zonder gebruik te maken van een app. Die is echter alleen voor ‘ingewijden’.

 3. @Toeske, @Commentpolis: het is sind enige tijd mogelijk om gelezen en ongelezen berichten “voor iedereen” te verwijderen.

  Ik wist niet dat dit 68 minutn kon duren.

  Sinds dit mogelijk is heb ik een appje draaien. Notisave. Aan mij verstuurde WhatsApp berichten zijn wel in WhatsApp te verwijderen, maar via Notisave kan ik ze altijd teruglezen.

 4. AANPASSEN of VERWIJDEREN geplaatste berichten.

  In WhatsApp kunnen tot 68 minuten na plaatsing berichten worden verwijderd, ook al zijn die gelezen. Het is bij de ontvanger ook verdwenen als je daar voor kiest. [zie de aangehaalde tekst hieronder] Wekelijks maak ik hier vele malen gebruik van. Meestal gaat om verwijdering van tekst waarvan het wenselijk is dat die gecorrigeerd of aangepast wordt. Definitieve verwijderingen komen zelden voor, althans bij mij.

  Voor de Knipsel Krant is 68 minuten absoluut niet nodig. 120-160 seconden is al voldoende. Na “Plaats uw reactie” te hebben aangeklikt zie je de HELE tekst boven aan de pagina en dan heb je al snel in de gaten of je die wilt aanpassen of helemaal niet wil plaatsen.

  Ik heb diverse topics bekeken en er komen geen reacties op het commentaar van een ander binnen de 2 minuten. Sporadisch komt 3 minuten voor maar dat is alleen als 2 lezers al met elkaar in discussie zijn.

  Voor de zekerheid heb ik een WhatsApp test gedaan en na ongeveer 65 minuten kon ik een gelezen bericht bij mij zelf en de ontvanger tegelijk verwijderen.

  Als een professionele organisatie Outlook gebruikt kan een werknemer een bericht aan een ander ook ‘terugtrekken’. Ik heb voor diverse (grote) organisaties werk gedaan en zodoende weet ik dat.

  Wat langere teksten voor WhatsApp en de KKC maak ik vaak eerste in Word. Maar dat voorkomt niet dat bepaalde ‘missers’ toch over het hoofd worden gezien. Op de snelle sociale media gaat niemand na een (half) uur zijn tekst opnieuw controleren voordat hij die wegstuurt. Dat doe je alleen als je een (opinie) stuk inzendt, zoals bijvoorbeeld George Lichtveld [zelfs daar komen onvolkomenheden in voor, zij het in zeer beperkte mate]

  Samengestelde aanhaling uit diverse bronnen:

  “WhatsApp bericht verwijderen voor iedereen”
  “In WhatsApp was altijd al de mogelijkheid om berichten in een chat te verwijderen, maar het bericht werd dan alleen van jouw eigen toestel gewist. Nu is het in WhatsApp ook mogelijk om een bericht compleet te verwijderen, zodat deze ook niet meer te zien is op het toestel van de ontvanger. Je hebt hiervoor 4096 seconden (oftewel ruim 68 minuten) de tijd nadat het bericht verzonden is, dus je hoeft niet meteen in paniek te raken, als je bericht een foutje bevat of naar de verkeerde persoon verzonden is.”

  “Zo kun je een WhatsApp-bericht verwijderen”
  1. Open de chat waarin het desbetreffende bericht staat.
  2. Hou het te verwijderen bericht ingedrukt.
  3. Tik daarna in het menu op Verwijder.
  4. Vink eventueel meerdere berichten aan die je wil verwijderen.
  5. Kies onderaan voor het prullenbakje en selecteer de optie Verwijder voor iedereen.”
  Einde aanhaling.

  Zo eenvoudig kan het zijn. Tot zover mijn toelichting.
  QED.

 5. Fred Schiedam

  Ik heb niet op de partij van deze mevrouw gestemd, maar had wel degelijk een zwart wit stembiljet.
  Ik wist niet eens dat het gekleurd moest zijn dus heb er geen aandacht aan besteed. Maar wanneer ik nu hoor dat er geen zwart witte stembiljetten zijn gevonden, dan is de logische vraag: Waar is mijn stembiljet ?

 6. @Toeske: delete knop o.i.d. gaan we niet doen. Het wordt een zooitje. Op die berichten wordt gereageerd. Als dan het oorspronkelijke bericht verwijderd wordt, wordt het hele draadje onleesbaar.
  Enkele tips:
  1. Schrijf je post in Word/kladblok of iets dergelijks, lees het een uurtje later eens door en copy/paste dit naar KKC.
  2. Plaats iets, ben je te snel geweest, plaats dan een nieuw bericht al dan niet met excuses.

  Volgens mij kun je een bericht bij WhatsApp niet verwijderen als het door de ontvanger is gelezen. Je kunt het voor jezelf verwijderen, maar het blijft in de App bij de ontvanger staan.
  Ik verneem graag hoe jij gelezen berichten bij de ontvanger kunt verwijderen.

  Een ideeënbus is er. Mail je ideeën naar het gebruikelijke mailadres.

  Commentpolis

 7. @LaStiwz [24 maart 2021 – 23:38]
  Mijn verzoek aan de redactie van de KKC is, om iemand die een reactie heeft geplaatst, een veld onderaan te plaatsen waarmee een persoon zijn eigen reactie kan verwijderen. Dit ingeval hij zich heeft bedacht of als het taalgebruik van dusdanige aard (inclusief redactionele en taalfouten) is dat dit hij dit wil corrigeren om de aangepaste versie opnieuw te sturen.
  WhatsApp biedt die mogelijkheid om dit binnen een uur te doen. Lijkt mij een mooie termijn. Er zijn meer platforms die deze mogelijkheid bieden.
  Overigens had ik jouw vraag eerder van de CP of de redactie verwacht.
  Misschien kan de KKC behalve een ‘delete veld’ dan wel ‘knop’, waar ik om verzoek, ook een ‘ideeën brievenbus er aan toevoegen.

  Dacht je echt dat ik die ‘do-widgets’ zelf had verzonnen? Dan was ik wel een uurtje van mijn kostbare tijd verloren. No way.

  Tevreden met mijn toelichting? Zo niet dan hoor ik dat graag

 8. Ongeldige stemmen (biljetten) worden bij de telling apart gelegd! Het controleren van de goede stembiljetten is dus niet nodig. De apart gehouden biljetten dienen gecontroleerd te worden!
  Hoe kan je trouwens bewijzen dat je een zwart-wit stembiljet ingevuld hebt? Niet dus maar het is wel terdege gebeurd.! Heb dit al eerder aangegeven. URNA 104 moet maar eens goed gecontroleerd worden! Mijn echtgenote heeft daar op zo’n formulier gestemd.

 9. Fraude nu ook in de Knipselkrant ?!?
  Toen ik een reactie wilde sturen kreeg ik dit. Als het zo blijft zal ik de
  Commentpolis maar mailen.

  Error: Your Requested widget ” st4_mr_widget-2″ is not in the widget list.

  • [do_widget_area ampforwp-above-loop]
  • [do_widget_area td-default]
  • [do_widget_area td-footer-1]
  • [do_widget_area td-footer-2]
  • [do_widget_area td-footer-3]
  • [do_widget_area td-sidebar-dossiers]
  o [do_widget id="custom_html-18"]
  o [do_widget id="search-6"]
  • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  o [do_widget id="better_recent_comments-2"]
  o [do_widget id="better_recent_comments-3"]
  o [do_widget id="archives-4"]
  o [do_widget id="displaycategorieswidget-2"]
  o [do_widget id="st4_mr_widget-2"]
  o [do_widget id="lc_taxonomy-2"]
  o [do_widget id="lc_taxonomy-3"]
  • [do_widget_area wp_inactive_widgets]
  o [do_widget id="st4_mr_widget-3"]
  o [do_widget id="st4_mr_widget-4"]
  o [do_widget id="custom_html-17"]
  o [do_widget id="ampforwp_theme1_categories_widget-2"]
  o [do_widget id="ampforwp_news_trending_widget-2"]
  o [do_widget id="text-20"]
  o [do_widget id="text-31"]
  o [do_widget id="text-33"]
  o [do_widget id="text-39"]
  o [do_widget id="custom_html-4"]
  o [do_widget id="text-14"]
  o [do_widget id="custom_html-2"]
  o [do_widget id="text-35"]
  o [do_widget id="text-13"]
  o [do_widget id="text-17"]
  o [do_widget id="custom_html-6"]
  o [do_widget id="custom_html-5"]
  o [do_widget id="calendar-2"]
  o [do_widget id="text-25"]
  o [do_widget id="text-3"]
  o [do_widget id="text-6"]
  o [do_widget id="text-19"]
  o [do_widget id="custom_html-8"]
  o [do_widget id="text-34"]
  o [do_widget id="custom_html-14"]
  o [do_widget id="text-2"]
  o [do_widget id="recent-posts-2"]
  o [do_widget id="text-4"]
  o [do_widget id="custom_html-7"]
  o [do_widget id="text-11"]
  o [do_widget id="text-18"]
  o [do_widget id="text-12"]
  o [do_widget id="text-22"]
  o [do_widget id="text-8"]
  o [do_widget id="text-16"]
  o [do_widget id="text-21"]
  o [do_widget id="custom_html-10"]
  o [do_widget id="categories-2"]
  o [do_widget id="archives-2"]
  o [do_widget id="custom_html-16"]
  o [do_widget id="custom_html-15"]
  o [do_widget id="text-38"]
  o [do_widget id="text-36"]
  o [do_widget id="custom_html-12"]
  o [do_widget id="text-28"]

 10. @LaSwitz
  Zegt: Als de stembus (doos) geopend en geteld wordt zitten daar “officials” bij van alle/meerdere partijen.

  En niet te vergeten de internationale waarneming (van o.a. de OVSE) die ook in grote getalen aanwezig waren tijdens de verkiezingen.

  Lijkt wel of het Trumpisme de kop opsteekt op Curaçao met verdachtmakingen en geroeptoeter over fraude. Ach ja je verlies nemen is niet altijd eenvoudig.

 11. @Stanley: praktisch is het wisselen van stembiljetten nagenoeg onmogelijk.
  Als de stembus (doos) geopend en geteld wordt zitten daar “officials” bij van alle/meerdere partijen.

 12. Ja hallo, weer zo’n onduidelijke publicatie. Welke stapel biljetten zijn er in diverse stembureaus bekeken.
  Is het de stapel ongeldige biljetten dan is het oké.
  Is het de stapel goedgekeurde biljetten dan zegt het helemaal niets. Dan kunnen de zwart wit formulieren op de ongeldige stapel liggen.
  Graag even duidelijkheid.

 13. @Stanley: daarvoor heb je geen zwart-witte biljetten nodig: de truc kan je ook uitvoeren met gekleurde biljetten. Dit betekent dat gehele verkiezingen opnieuw zouden moeten; maar …… om met Miss Marple te spreken: wat is het motief en wie zou er baat bij hebben????

 14. Tonen van stembiljetten van een aantal stembureaus. Maak aan alles een einde door alle stembiljetten te tonen in aanwezigheid van de klagende partijen. Nu blijft er een waas van fraude rondhangen.

 15. De grote vraag is nu, Wat is er dan met de kleurenbiljetten gebeurt van de mensen die een zwart wit biljet hebben ingevuld?
  Hier is zeker sprake van verkiezingsfraude!

  Mijn idee is dat alle mensen die een zwart wit formulier hebben gekregen eigenlijk een kleuren biljet hadden moeten invullen. Maar dat kleurenbiljet is door iemand anders ingevuld. daarna zijn alle zwart wit formulieren verduisterd, en op deze manier mis je dus geen biljetten maar wel de stemmen op de juiste partij.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -