28 C
Willemstad
• zondag 23 januari 2022 18:32

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Chester Peterson formateur, regeerakkoord bijna klaar

- Advertentie -
De ondertekening van het regeerakkoord zal hoogstwaarschijnlijk morgen om 15.00 uur plaatsvinden op een locatie ergens op Bandabou, schrijft de Amigoe.

Gouverneur Lucille George-Wout heeft Chester Peterson gisteren officieel gevraagd om als formateur aan de slag te gaan met de vorming van een nieuw kabinet. Volgens MFK-voorzitter Van Heydoorn is het nieuwe regeerakkoord bijna af en kan het morgen worden ondertekend.

Het nieuwe kabinet zal worden gevormd door de Movementu Futuro Kòrsou (MFK) en de Partido Nashonal di Pueblo (PNP). De partijen liggen volgens Van Heydoorn op schema.

De ondertekening van het regeerakkoord zal hoogstwaarschijnlijk morgen om 15.00 uur plaatsvinden op een locatie ergens op Bandabou, schrijft de Amigoe.

Chester Peterson moet erop toezien dat er in het regeerakkoord aandacht wordt besteed aan de eerder benoemde uitdagingen in de informatieopdracht: armoedebestrijding, herstel van de infrastructuur, criminaliteit, herstel overheidsfinanciën, economische ontwikkeling, verbeteren van de gezondheidszorg en achterstanden in het onderwijs. Ook heeft George-Wout gevraagd aandacht te besteden aan de manier waarop het nieuwe kabinet van plan is samen te werken binnen het Koninkrijk.

- Advertentie -

Daarnaast benadrukt de gouverneur dat het nieuw te vormen kabinet moet bestaan ‘uit personen die bereid en in staat zijn om op een integere wijze daadkrachtig en evenwichtig uitvoering te geven aan het nog af te ronden regeerakkoord’.

Peterson zal uiterlijk op 19 mei rapporteren over de uitkomst aan de gouverneur. Ook zal hij haar tussentijds op de hoogte houden van de voortgang.

Naast Peterson is ook Rutsel Martha gescreend voor de positie van formateur. Martha woont echter in het buitenland, waardoor de screening langer duurt. Het is nog niet duidelijk of Martha zich bij Peterson zal voegen als formateur.

Bron: Nu.cw

- Advertentie -

Artikel delen

2 reacties

  1. En Pik Pisas de loop jongen van Gerrit de Raaf & Co loopt als een loopse teef achter het MFK koor aan, hij heeft al klappen van de zogenaamde ” Cooper” trap gehad. wat een lachertje deze onzin, de Comedianten trekken voorbij. Het ging de MFK en PNP er alleen maar om, om zich in te dekken voor straks te ontvangen wachtgeld, dit kabinet duurt nog geen half jaar, er is geen poennen $$ om te stelen? dus snel over de Game MFK- PNP .

  2. Het is toch ongelooflijk dat we voor 2010 met Gerrit Schotte wisten wat voor vlees wij in de kuip hadden. Die liet een spoor van vernieling achter en toonde een sociopathisch gedrag maar iedereen keek de andere kant op want er was bij MFK wat te verdienen. Geld is altijd een perverse prikkel om de andere kant op te kijken.

    Nu herhaalt de geschiedenis zich opnieuw, de MFK heeft zelfs een eks minister en partijlid voor moord achter de tralies, een partijleider die veroordeeld is en een eks minister die nog voor een mondkapje affaire moet gaan zitten. Niet te vergeten dat de financier van hun coalitiepartner, PNP nog steeds in Sto. Domingo door de DEA wordt verhoord.

    Hoe kan het dat straks de gouverneur die zulke mooie toespraken over hoop en saamhorigheid houdt, straks lachend op de trap met dit zooitje gaat staan?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Voormalige Ennia accountants Victor Bergisch en Eric Vesseur door tuchtmaatregel uit registers

Met vonnis | Persbureau Curacao De Accountantskamer in Zwolle heeft Victor Bergisch en Eric Vesseur, die tot begin 2021 werkzaam zijn geweest bij Baker Tilly Dutch Curaçao, stevig...

PBC | BILD: Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich schuil op Curaçao

Persbureau Curacao Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich waarschijnlijk schuil op Curaçao. Althans dat is wat het Duitse Bild am Sonntag haar lezers voorhoudt. Norman Franz (51) heeft...

PBC | Levenloos lichaam in water bij Piscadera

Persbureau Curacao De kustwacht heeft vanochtend even voor tienen een levenloos lichaam uit het water bij Piscadera gehaald. Die was even daarvoor ontdekt door omstanders in de mangoven...

Column Youp | Dit interview betekent het einde van John de Mol

Vorige week zaterdag was er een vulkaanuitbarsting in Tonga, de Polynesische eilandengroep waar veel iets te rijke mensen graag ongestoord vakantie vieren. Ik dacht: John de Mol...

DH | Man shot dead in Cole Bay

COLE BAY -- A man was found dead in an appartment on Zozo Moran Drive, behind Kentucky Fried Chicken, in Cole Bay this morning. According to police spokesperson...

AntilliaansDagblad | D66 wil strand Chogogo op Bonaire verwijderen

Den Haag - D66-Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot vindt de beantwoording van eerdere Kamervragen over het strand van Chogogo Resort op Bonaire niet geruststellen. Hij stelt daarom...
- Advertentie -
- Advertentie -