27 C
Willemstad
• zondag 25 juli 2021 09:47

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Chester Peterson formateur, regeerakkoord bijna klaar

De ondertekening van het regeerakkoord zal hoogstwaarschijnlijk morgen om 15.00 uur plaatsvinden op een locatie ergens op Bandabou, schrijft de Amigoe.

Gouverneur Lucille George-Wout heeft Chester Peterson gisteren officieel gevraagd om als formateur aan de slag te gaan met de vorming van een nieuw kabinet. Volgens MFK-voorzitter Van Heydoorn is het nieuwe regeerakkoord bijna af en kan het morgen worden ondertekend.

Het nieuwe kabinet zal worden gevormd door de Movementu Futuro Kòrsou (MFK) en de Partido Nashonal di Pueblo (PNP). De partijen liggen volgens Van Heydoorn op schema.

De ondertekening van het regeerakkoord zal hoogstwaarschijnlijk morgen om 15.00 uur plaatsvinden op een locatie ergens op Bandabou, schrijft de Amigoe.

- Advertentie -

Chester Peterson moet erop toezien dat er in het regeerakkoord aandacht wordt besteed aan de eerder benoemde uitdagingen in de informatieopdracht: armoedebestrijding, herstel van de infrastructuur, criminaliteit, herstel overheidsfinanciën, economische ontwikkeling, verbeteren van de gezondheidszorg en achterstanden in het onderwijs. Ook heeft George-Wout gevraagd aandacht te besteden aan de manier waarop het nieuwe kabinet van plan is samen te werken binnen het Koninkrijk.

Daarnaast benadrukt de gouverneur dat het nieuw te vormen kabinet moet bestaan ‘uit personen die bereid en in staat zijn om op een integere wijze daadkrachtig en evenwichtig uitvoering te geven aan het nog af te ronden regeerakkoord’.

Peterson zal uiterlijk op 19 mei rapporteren over de uitkomst aan de gouverneur. Ook zal hij haar tussentijds op de hoogte houden van de voortgang.

Naast Peterson is ook Rutsel Martha gescreend voor de positie van formateur. Martha woont echter in het buitenland, waardoor de screening langer duurt. Het is nog niet duidelijk of Martha zich bij Peterson zal voegen als formateur.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

2 reacties

  1. En Pik Pisas de loop jongen van Gerrit de Raaf & Co loopt als een loopse teef achter het MFK koor aan, hij heeft al klappen van de zogenaamde ” Cooper” trap gehad. wat een lachertje deze onzin, de Comedianten trekken voorbij. Het ging de MFK en PNP er alleen maar om, om zich in te dekken voor straks te ontvangen wachtgeld, dit kabinet duurt nog geen half jaar, er is geen poennen $$ om te stelen? dus snel over de Game MFK- PNP .

  2. Het is toch ongelooflijk dat we voor 2010 met Gerrit Schotte wisten wat voor vlees wij in de kuip hadden. Die liet een spoor van vernieling achter en toonde een sociopathisch gedrag maar iedereen keek de andere kant op want er was bij MFK wat te verdienen. Geld is altijd een perverse prikkel om de andere kant op te kijken.

    Nu herhaalt de geschiedenis zich opnieuw, de MFK heeft zelfs een eks minister en partijlid voor moord achter de tralies, een partijleider die veroordeeld is en een eks minister die nog voor een mondkapje affaire moet gaan zitten. Niet te vergeten dat de financier van hun coalitiepartner, PNP nog steeds in Sto. Domingo door de DEA wordt verhoord.

    Hoe kan het dat straks de gouverneur die zulke mooie toespraken over hoop en saamhorigheid houdt, straks lachend op de trap met dit zooitje gaat staan?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...
- Advertentie -