26 C
Willemstad
• donderdag 15 april 2021 01:22

PBC | Nederlands reisadvies blijft voorlopig negatief

Persbureau Curacao DEN HAAG – Tijdens de persconferentie gisteravond in Nederland is er door het kabinet nog geen duidelijkheid gegeven over wanneer er weer gereisd mag worden. Het...

PB | Townhall meeting on volcanoes this Thursday

Residents of Saba are invited to a townhall meeting on Thursday, April 15 to attend a presentation by volcanologist Elske de Zeeuw-Van Dalfsen of the Royal Netherlands...

Democracy now! | Wednesday April 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Namen formateurs bekendgemaakt

Advocaat Chester Peterson is door partij MFK voorgedragen als formateur bij gouverneur Lucille George-Wout. Ook oud-minister en internationaal advocaat Rutsel Martha wordt later voorgedragen als formateur. De...

PB | Nieuwe procureur-generaal maakt kennis met Gouverneur

WILLEMSTAD – Op maandag 12 april heeft de nieuwe procureur-generaal van het Openbaar Ministerie van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de...
- Advertisement -spot_img
HomeVerkiezingen Curacao 2021NPO | Veel nieuwe partijen bij verkiezingen Curaçao

NPO | Veel nieuwe partijen bij verkiezingen Curaçao

In de politieke discussie doen de partijen heel erg lijken alsof het nog wel invloed heeft, maar de afspraken zijn er gewoon. Er is dus niet veel keuze.

Op Curaçao worden parlementsverkiezingen gehouden. Net als in Nederland staat er dit jaar een recordaantal partijen op het stembiljet. Dit jaar kunnen de burgers kiezen tussen vijftien partijen, waarvan er acht nog niet in de Staten zitten.

Volgens correspondent Dick Drayer wordt het echter lastig voor deze partijen om in de Staten terecht te komen.

“Er zijn inderdaad veel nieuwe partijen, dus dat betekent een grote lijst. De kans dat deze nieuwe partijen ook door de stemming heen komen is lang niet zeker. Jonge stemmers trekken namelijk weg, die gaan naar Nederland, en de oudere kiezers gaan toch eerder voor de bekende partijen. Maar er kan wel gebruik gemaakt worden van de ontevredenheid in het land”, legt Drayer uit in het NOS Radio 1 Journaal.

Aan de ene kant is corona het belangrijkste onderwerp bij de verkiezingen. Maar de vraag die vooral heerst is hoe Curaçao dit als land moet overleven. “Waar het om draait is of stemmers akkoord gaan met de afspraken die de regering heeft gemaakt met Nederland. De coronacrisis heeft aangetoond dat het land het zonder de hulp van Nederland niet redt. Het gaat dus vooral over de band met Nederland en hoe deze eruit moet zien”, gaat Drayer verder.

Afspraken blijven staan na verkiezingen

Als Curaçao coronasteun van Nederland wil ontvangen, dan moet het Nederland toestemming geven om mee te kijken hoe dat geld besteed wordt. Zo moeten bijvoorbeeld de gezondheidszorg en het onderwijs flink op de schop. Het opvallende is echter dat de uitkomst van deze verkiezingen daar waarschijnlijk niets aan zal veranderen.

“In de politieke discussie doen de partijen heel erg lijken alsof het nog wel invloed heeft, maar de afspraken zijn er gewoon. Er is dus niet veel keuze. Een van de partijen bij de verkiezingen is daar ook heel duidelijk over. Die hebben namelijk het als hoofdthema gemaakt dat zij weer een provincie van Nederland willen worden”, sluit Drayer af.

Bron: NPO/NOS

4 reacties

 1. “Nederland toestemming geven om mee te kijken hoe dat geld besteed wordt. Zo moeten bijvoorbeeld de gezondheidszorg en het onderwijs flink op de schop. Het opvallende is echter dat de uitkomst van deze verkiezingen daar waarschijnlijk niets aan zal veranderen”.

  Waarom dat opvallend is, wordt niet verklaard. Ik help het hopen.
  Maar met MFK en PNP aan het bewind is de kans groot dat de gemaakte COHO-afspraken van nul en generlei waarde blijken te zijn.
  Het is niet te begrijpen dat m.i. de bevolking zich, gelijk lemmingen, zich op deze wijze naar de afgrond begeeft.
  Waarbij gezegd moet worden dat de thans demissionaire regering o.l.v. de puppet on a string van de elite Rhuggenaath de bevolking ook niets heeft gebracht. Dat was niks maar ja er is geen betere.
  Keep your fingers crossed en houd je hart vast!

 2. PAR doet het goed in dd peilingen.
  Blijkbaar neemt men de corruptie en wanbeleid van Zita op de koop toe.

  MFK doet het ook goed. Wie haalt het in zijn hoofd om op een partij waar 3/4 voormalige ministers in de bak zitten voor moord, oplichting, geweld etc.
  En miljoenen over de balj hebben gesmeten….

  De lijsttrekker heeft iets weg van een figurant uit de inmiddels controversiele strip “Kuifje in Afrika” waar de afroïde mens als beetje dommig wordt afgeschilderd. Precies zoals Pik Pisas.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties