DH | Sarah wants clarity on Doncher’s suspension

PHILIPSBURG--United Democrats (UD) Member of Parliament (MP) Sarah Wescot-Williams on Thursday evening called on government to provide clarity on the suspension of Princess Juliana International Airport (PJIA)...

Ingezonden | Respect!

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Kluivert tijdelijk bondscoach

Willemstad - Patrick Kluivert vervangt tijdelijk Guus Hiddink als bondscoach van de Curaçaose voetbalselectie. Hiddink is herstellende van Covid-19 en niet fit genoeg om de selectie te...

PBC | Curaçaose stranden per direct weer open

Persbureau Curacao De stranden op Curaçao zijn per direct weer open. Het juridisch verbod blijkt in de ministeriele beschikking helemaal niet te bestaan. De regering communiceerde dat op...

PBC | Bicentini wil Hiddink graag opvolgen

Persbureau Curacao Bicentini is bereid te praten over een terugkeer naar Curaçao om Hiddink tijdelijk op te volgen. De voormalige bondscoach van Curaçao zegt nog niet te zijn...

AD | Stormloop op vakanties: extra TUI vluchten naar Curaçao en Aruba

Sanne Meijer | Algemeen Dagblad Dat we vanaf vandaag weer in het vliegtuig mogen springen naar een aantal bestemmingen, hebben reisorganisaties geweten. De telefoon staat roodgloeiend. ,,Alles wijst erop dat vandaag...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Welk schip bestuurt de MAN?

HomeVerkiezingen Curacao 2021Ingezonden | Welk schip bestuurt de MAN?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Eelco Gonet aan het woord.

Met groot ongenoegen heb ik in het artikel in de Amigoe van 13 april 2021 gelezen waarin de MAN voorstelt het besluit met betrekking tot de twee te behandelen wetten over te laten aan de te formeren regering…!

Wat voor klinkklare nonsens is dat? Voor de zeer bewuste en consciëntieuze stemmers op dit eiland, die er stellig van overtuigd zijn dat Nederland op dit moment een/de oplossing en kans aanbiedt opdat wij onze zaken op een rijtje kunnen gaan zetten en te overleven, moet dit een groot vraagteken zijn.

Ik wil hier buiten beschouwing laten of het ons zal lukken of niet. Gezien de financiële hulp die aangeboden wordt en boven- dien dringend nodig is, zal het vervolgens ook duidelijk moge zijn, dat de aankomende generaties het gelag moeten gaan of helpen gaan betalen.

Mocht je de mondiale ontwikkelingen volgen en begrijpen dan is iedere voorafgaande generatie jammer genoeg slachtoffer hiervan geworden.

Voor wat betreft de intentie of het voorstel van de MAN rijst bij mij de vraag, of je een gedane belofte, en/of in dit geval een op schrift gesteld overeengekomen beleidspunt, bij dezen met verwijzing naar de coalitie/Coho afspraken niet behoort na te komen!? Welke toegevoegde waarde heeft het uitstellen c.q. overlaten van deze zeer belangrijke overeengekomen beleidsbeslissing, nota bene met je coalitiepartner en Nederland, gezien de zeer broodnodige hulp die de gemeenschap mist en behoeft.

Mijns inziens behoudt een demissionair kabinet alle bevoegdheden van een regulier kabinet: ministers kunnen regelingen voorstellen en het kabinet kan ook gewoon wetsvoorstellen indienen, uiteraard voor een verbetering van het overheidsbeleid of ten behoeve van de gemeenschap, en hiervoor een meerderheid proberen te krijgen: met steun van de oppositie of niet. Demissionaire kabinetten kunnen en behoren daadkrachtig op te treden: punt uit.

Het is triest, diep beschamend en getuigt (weer) duidelijk van een gebrek aan durf en daadkracht van de eerste en hoogste orde. Ik hoop van harte dat de ingenomen stelling/ houding van de MAN geen overdreven stap is voor het uitbeelden van ‘politieke correctheid’ ten overstaan van de gemeenschap.

Partijen en politiek laten zich afschrikken door de staatsrechtelijke term ‘demissionair’, in dit onderhavige geval betreft het de MAN DOE GEWOON JOUW WERK!

Eelco Gonet,
Curacao

5 reacties

  1. @Eric, Gonet is volgens mij juist wel een fan van MFK. Als MAN en PAR nu de landsverordeningen door de Staten jagen en afkondigen, kan MFK en PNP zeggen; “het is hun schuld dat je hebt moeten inleveren”.

  2. Het is zelfs zo , dat vetgemeste c cooper mfk miljarden wil van Ned. Dat kan hij wel willen, zie maar hoe je eraan komt. Natuurlijk hij wil zijn klauwen wederom in de Staatskas graaien, nooit anders gedaan. Idee: MCB , Nigeria, Albanie.

  3. Gonet is duidelijk geen fan van MFK. Het wordt nog griezelig als we bedenken dat straks MFK de top van de politie en veiligheidsdienst gaat benoemen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties