27 C
Willemstad
• zaterdag 15 mei 2021 00:12

Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof AMSTERDAM - Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd...

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Eerste stap naar vaste muziekles op school

Curaçao heeft een eerste stap gezet op weg naar structureel muziekonderwijs in het lesprogramma op de basisscholen, zo meldt het Curaçaohuis in Den Haag in een post...

Nu.cw | Gerstenbluth waarschuwt: ‘Stijging besmettingen in korte tijd nog steeds mogelijk’

Rick Hart Epidemioloog Izzy Gerstenbluth waarschuwt voor een hausse in besmettingen in korte tijd. Dinsdag en woensdag rapporteerde de afdeling Epidemiologie geen besmettingen, maar gisteren waren het er...

PBC | Zondag ode aan jarige Maxima op de Emmabrug

Persbureau Curacao Randal Corsen speelt komende zondag koningin Maxima toe voor haar 50ste verjaardag vanaf de Emmabrug op Curaçao. Hij doet dat samen met Jadah van Dijk en Tania...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Open brief aan Gilmar Pisas

HomeVerkiezingen Curacao 2021Ingezonden | Open brief aan Gilmar Pisas

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Viola Ravenstein aan het woord.

Geachte heer Pisas,

ten eerste wil ik u nog van harte feliciteren met het behaalde resultaat tijdens de laatstgehouden parlementsverkiezing op 19 maart, waarbij uw partij als grootste uit de bus kwam en u maar liefst meer dan 16.000 persoonlijke stemmen heeft ontvangen. Ten tweede vraag ik uw aandacht voor het feit dat velen, waaronder mijn persoon, ons ongerust maken om de negatieve sfeer die op ons eiland heerst. Als mogelijk aankomend minister-president, zijn wij ervan overtuigd dat u in staat bent hier verandering in te helpen brengen. Laat ons samen deze negatieve sfeer ombuigen in een positieve sfeer, waar ons volk ook profijt van heeft. Wees nu degene die het verschil uitmaakt.

De volgende leuze is mijns inziens hierbij op zijn plaats: ‘Op naar een nieuw tijdperk; van negativisme naar positivisme!’ Onderscheid u zich als premier die het gaat lukken de mentaliteit van zijn landgenoten te veranderen en te verbeteren. Wat dit moet betekenen? Meneer Pisas, u bent er zich wel degelijk van bewust dat ons volk er een gewoonte van heeft gemaakt om alles en iedereen te beschuldigen, reclameren, belasteren, uit te schelden, misprijzen, bestempelen, ontmoedigen en afkeuren. Naar het schijnt is niets meer aanvaardbaar te noemen. Misschien heeft u zichzelf hieraan ook wel schuldig gemaakt, maar ik wil aannemen dat het toen een onschuldige fout betrof.

Maar deze algemeen aangenomen houding wordt door het merendeel van de bevolking ten stelligste afgekeurd en heeft niets te maken met de verkiezingsuitslag. Het wordt hoog tijd voor een ommekeer. Terug naar de tijd dat het Curaçaose volk als fijne en beschaafde mensen beschouwd werden. Dit houdt bepaald niet in dat men onderdanig moet zijn, wel dat men vooral moet leren goed te luisteren, zich goed te informeren, goed na te denken, goede analyses te maken en zich ook kritisch op te stellen.

Dit alles echter op een respectvolle manier, zonder een ander aan te vallen, te vernederen, te beschuldigen of op een andere manier pijn te doen. Het moet zeker anders kunnen. Wie anders dan onze premier is in dit geval de persoon bij uitstek om het voorbeeld te geven, gevolgd door zijn partij- en andere parlementsleden, als ook de hele regering.

Meneer Pisas, u verkeert in een unieke positie, nu meer dan 16.000 burgers u hun vertrouwen hebben getoond. De verkiezingen zijn achter de rug en het is geen tijd meer om politiek te bedrijven. Het ligt nu aan u en uw partij om het land te leiden met een hoge mate van intelligentie, integriteit, eerbaarheid en volwassenheid. Wie zou nu niet graag ministerpresident willen zijn van een land met slechts eerlijke, ordelijke, respectvolle en vreedzame burgers?

Ik heb er alle vertrouwen in dat u nu alle politiek gedoe achterwege zal laten en zich zal voordoen zoals het een ‘Premier van Curaçao’ betaamt, rekening houdend met alle bovengenoemde punten. Meneer Pisas, het woord is nu aan u. Als u zich kunt vinden in hetgeen hierboven is aangegeven, zult u er onbetwist voor gaan. Wij rekenen op u.

Viola Ravenstein,
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

  1. Al stop je jetfuel in een kachipin, het blijft een kachipin.
    Leaders eat last, maar op Curaçao eet de burger het laatst, en de “leader” als eerst.

  2. 16:000 burgers, het is echt een lachertje. Dit aantal is nog geen 1/4 van de bevolking het aantal niet-stemmers was nog hoger.
    Dus wie vertegenwoordigt deze partij eigenlijk.? Zonder al de partijen die het niet hebben gehaald zou pik P de plek niet ingenomen hebben. En de rest van het circus ook niet natuurlijk. Maar ja, die restzeteltjes toch.

  3. Hoe vaak zou Viola al een brief hebben geschreven aan opvolgende ministers? Zou ze weleens antwoord hebben gekregen? Zalig van geest is deze naïeveling.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties